Rolejr og Sorø regatta v. Charlotte Larsen

Rolejr 2014

Det var 22 forventningsfulde ungdomsroere, der mødte op til Odder Roklubs rolejr søndag i uge 27. Der var fra trænernes side lagt op til masser af vandtræning med to pas om dagen samt andre aktiviteter, og heldigvis viste vind og vejr sig at være perfekt til roning alle dagene. Målet med rolejren var at ungdomsroerne fik så mange kilometer på vandet som muligt, så de kunne få den bedst mulige forberedelse både teknisk og psykisk til Sorø Regattaen, som lå i forlængelse af lejren. Desuden var det sociale fællesskab også vægtet højt.

Ungdomsroerne slog telte op på roklubbens græsplæne, og dermed blev de fysiske rammer for en aktiv og hyggelig rolejr skabt. De fleste morgenpas foregik kl. 6 om morgenen, for at ungdomsroerne kunne ro på et så stille vand som muligt. Inden næste træningspas om eftermiddagen slappede roerne af i det gode vejr, badede, så film eller spillede kort – især spillet ”Fjols” var en storfavorit blandt ungdomsroerne. Eftermiddagspassene gik ud på at lave mere teknisk træning, såsom at ro mellem bøjer og holde balancen. Alle roerne klarede udfordringerne med gåpåmod og vilje. Om aftnerne kom der nogle forældre og lavede skøn mad til roerne, hvorefter det stod på hygge og sjov. Den sidste aktivitet på rolejren var en ”mini-triatlon”, som bestod af 2000m ergometerroning, 1000m løb og 100m svømning i havet. Alle roerne gjorde deres ypperste og gennemførte i fine tider. Emil Grønlund var den hurtigste af alle og kom i mål i tiden 20:20.0. Christine Cardel var den hurtigste af pigerne, og hun kom i mål i tiden 21:45.9. Christine viste dermed rigtig gode resultater få dage inden Sorø Regattaen, hvor hun og seks andre Odder-roere skulle deltage. Efter evalueringen af rolejren kunne trænerne konstatere, at rolejren igen i år havde været en succes, hvor hård træning blandet med hygge og sjov havde været på programmet.

Sorø Regatta og Junior Nordiske Mesterskab i Sorø

Sorø Regattaen var i år vært for de Nordiske Mesterskaber, hvilket betød, at der var rekordtilmelding af roere. Som før beskrevet havde Odder Roklub kun syv roere med til start i Sorø grundet forskellige sommerferieplaner i de forskellige familier. Christine Cardel, som fik sin regattadebut sidste år netop ved Sorø Regattaen, stillede op i både singlesculler og dobbeltsculler sammen med makkeren Marie Poulsen. Det var dobbeltsculleren, som først skulle i kamp. I det indledende løb kvalificerede pigerne sig til A-finalen med en flot 3. plads. I A-finalen roede pigerne sig ind på en fin 6. plads. I singlesculler skulle Christine og Marie samt deres klubveninde Sofie Miller møde hinanden i et felt på i alt 18 roere. I de indledende løb kvalificerede Christine sig til A-finalen, Marie til B-finalen og Sofie til C-finalen. Sofie kom ind på 3. pladsen i sin finale, Marie kom på 2. pladsen i B-finalen, mens Christine kom på 6. pladsen i A-finalen.  Dagen efter blev roerne delt op efter fødselsårgange og ikke efter de normale juniorklasser, hvor man kan komme til at ro mod nogen, der er op til to år ældre end en selv. Christine og Marie deltog i dobbeltsculler i en blandet klasse, da Christine er et år yngre end Marie. Pigerne roede sig ind på en flot 2. plads med højt tempo og super fart i båden. I singlesculler skulle Marie og Sofie møde hinanden i A-finalen. Marie trak hurtigt fra de andre og roede sig ind på en flot 2. plads. Sofie, som er nybegynder i single, roede sig ind på en fornem 6. plads. Christine klarede sig fornemt i sit singlescullerløb, hvor hun vandt med hele 20 sekunder ned til nr. to!

Odder Roklub har lige nu tre roere tilknyttet Rocenter Aarhus (RCA), og disse tre roere var også med til Sorø Regattaen. Sarah Moslund stille op i både singlesculler og dobbeltsculler sammen med sin makker, Mette Køchs fra Aarhus Roklub. De to piger har sammen opbygget et rigtig godt samarbejde i båden, og de er fyr og flamme hver gang, de sætter sig ned i en båd. I lørdagens løb kvalificerede pigerne sig til A-finalen med en 1. plads i det indledende løb. I A-finalen fandt pigerne de rigtig gode takter frem og vandt med hele 15 sekunder ned til nr. to. I singlesculler roede begge piger sig i B-finalen, hvori Mette Køchs vandt og Sarah kom ind på en flot 2. plads.

I søndagens løb gentog pigerne succesen i dobbeltsculleren og fik en velfortjent guldmedalje om halsen. I singlescullerløbene var pigerne delt op efter årgange. Sarah kom ind på en rigtig flot 2. plads i sin årgang, mens Mette vandt i sin årgang.

Olivia Cardel stillede op sammen med sin romakker, Cecilia Overgaard fra Silkeborg. De to piger, som også er et nyt makkerpar, roede sig ind på en stærk 3. plads i det indledende løb, men det var desværre ikke nok til en kvalifikation til A-finalen. I samme løb var Julie Poulsen sammen med sin romakker fra Roskilde, Silja Davidsen. De roede sig ind på en fornem 4. plads i A-finalen. Om søndagen gik Olivia og Cecilia direkte i A-finalen, hvor de blev nr. fem.

Julie Poulsen stillede om søndagen ikke op i dobbeltsculler, da hun i juni måned blev udtaget til de Nordiske Mesterskaber i dobbeltfirer sammen med Silja Davidsen, Roskilde Roklub, Anne Larsen og Marta Kempf, Odense Roklub. De fire piger, som næsten ikke har roet sammen før, stillede op i landsholdstrikoten og roede et virkeligt spændende løb. Pigerne kom ind på en yderst flot 2. plads i det nordiske mesterskabsløb!

Juliane Elander var også at finde på startlisterne til Sorø Regattaen. Hun stillede også op i single- og dobbeltsculler sammen med sin makker, Anne Lolk fra DSR. I lørdagens indledende kvalificerede Juliane og Anne sig til A-finalen, hvori de viste, at de stadig kan flytte båd! Umiddelbart efter deres dobbeltscullerløb skulle Juliane og Anne i kamp igen, men denne gang i singlesculleren. De begge kvalificerede sig til A-finalen. Juliane roede sig ind på en 3. plads, og Anne kom ind på en 5. plads. I søndagens singlescullerløb roede Juliane sig ind på en flot 2. plads i A-finalen.

Julie Poulsen og Mathias Larsen udtaget til VM

Julie Poulsen, som roede dobbeltfirer til Sorø Regattaen, blev efterfølgende sammen med sine tre romakkere udtaget til U19VM, som finder sted d. 9.-10. august i Hamborg. Tiden bruges nu på træningslejr i Mölln i Tyskland, så pigerne kan forberede sig på bedste vis inden U19VM.

På træningslejren er også Odder Roklubs senior B-roer Mathias Larsen, som  er blevet udtaget til U23VM sammen med sin nye romakker, Mike Christensen fra Bagsværd Roklub . Imens juniorerne boltrede sig til rolejren i klubben og i Sorø, stillede Mathias og Mike op til regatta i Amsterdam, og det nye makkerpar roede sig ind på en flot 3. plads i A-finalen, hvilket udløste en udtagelse til U23VM i Varese, Italien, d. 25.-27. juli.

Vi ønsker begge roere stort tillykke med udtagelserne. Vi ser frem til at følge dem til deres respektive verdensmesterskaber.

By | 2014-07-13T18:43:53+01:00 juli 13th, 2014|Uncategorized|0 Comments