Pressemeddelelse: Flot VM udtagelse efter Sorø regatta

Flot VM udtagelse efter Sorø regatta

Flotte individuelle præstationer af roerne fra Odder ved Nordeuropas største regatta i Sorø.

 

Sorø regatta vokser sig større og større fra år til år, og satte rekord i år med 794 tilmeldte ro-mandskaber. Medvirkende til den store tilslutning var at der i år afvikles Nordiske Juniormesterskaber ved regattaen på den meget smukke Sorø sø.

Karavanen fra Odder bestod i år af 7 stærke ungdomsroere, hvoraf 3 er tilknyttet Ro-center Århus (RCA). Fra den anden side af bælterne kom Roklubbens OL roer Juliane Elander, som var taget på udflugt til Sorø med sin makker Anne Lolk for at teste formen i forhold til den nordiske elite.

De helt unge Christine Cardel , Marie Poulsen og Sofie Miller lagde ud med fine placeringer i A,B og C finalerne . Søndag vandt Christine sit singlescullerløb med hele 20 sekunder.

Sara Moslund har fundet sammen med Mette Køchs fra Århus i en stærk duo, der udstråler energi o gå-på-mod. De to piger vandt deres dobbeltscullerløb både lørdag og søndag og stillede også op i single sculler, hvor de blev nummer 1 og 2.

 

Juliane tilbage i konkurrence

Som omtalt deltog Juliane Elander med sin OL makker Anne Lolk også i Sorø regatta. De to roere er p.g.a. barselspause ikke på det danske landshold, men træner nu målrettet efter OL deltagelse i Rio 2016.

Derfor var Sorø en perfekt lejlighed til at teste formen over for den nordiske elite og få tiltrængt konkurrence. Og det fik de to ”ro – mødre”, både af det norske mester-mandskab fra Christiania roklub og de unge talenter fra RCA Astrid Bertelsen og Ninna Hollesen, som dog blev slået på sidste halvdel af distancen. Juliane stillede også op i singlesculler både lørdag og søndag med en 3. og 2. plads som resultat. Hun var godt træt efter de mange løb, men top motiveret for det overordnede mål i Rio 2016

 

VM udtagelse

Julie Poulsen, som nogen ser som arvtager til Juliane Elander på sigt, var udtaget til den danske dobbeltfirer til de Nordiske mesterskaber. Mandskabet har stort set ikke roet sammen, men præsterede alligevel at vinde sølv i mesterskabsløbet. Julie blev på baggrund af den flotte præstation udtaget til U19VM i dobbeltfirer som afholdes i Hamborg 9-10 aug.

En anden af Odder Roklubs stærkeste eliteroere Mathias Larsen har ved en regatta i Amsterdam kvalificeret sig til U23VM i Italien.

De to unge roere fra Odder tager nu i træningslejr i Môln i Tyskland for at forberede sig optimalt til de store mesterskaber

 

World Cup i Luzern

I denne weekend har roklubben haft sine to senior landsholdsroere Christina Pultz og Steffen Bonde i Luzern til World Cup regatta. World Cuppen blev afviklet i silende regn, mens vi i Danmark nærmest havde hedebølge. Begge odderroerne kom i semifinalerne og sluttede på en samlet placering som nummer 9 og 10 i verden. Flotte og stabile præstationer i singlesculler.

 

Venlig hilsen Odder Roklub

By | 2017-04-11T22:58:22+01:00 juli 15th, 2014|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment