Julie Poulsen fik sig en unik oplevelse

Den danske landsholdsfirer  blev nr. 2 i Henley

The Henley Royal Regatta er verdens mest sofistikerede ro-regatta, med dresscode på de bedste tilskuerpladser og et højt sportsligt niveau. For Odder Roklubs Julie Poulsen var det en oplevelse for livet.   

 

”Vi havde god fart i båden og havde vundet vores to indledende løb over de bedste engelske både med flere bådlængder, og derfor var vi spændte på at møde New Zealands stærkeste mandskab og prøve kræfter med dem,” forklarer Julie Poulsen, Odder Roklub.

 

Selvom den danske båd havde ført hele vejen, blev den slået på de sidste meter af den newzealandske landsholdsbåd, men humøret var alligevel i top, hos Julie Poulsen efter finalen, og det var der grund til.

Det var faktisk lige ved og næsten, at de danske kvinder tog sejren hjem, og de blev kun slået med en bådslængde.

”Vi er stadig en ny båd og jeg har været ude i en periode, så vi har stadig meget at arbejde på i vores båd. Heldigvis møder vi nok newzealænderne igen til VM, og der er resultatet jo langt vigtigere,” understreger Julie Poulsen.

 

For Odderroeren var glæden stor over at blive klar til at ro med på Themsen med landsholdsfireren, da hun har været ude med en ribbensskade, siden det seje firkløver vandt sølv til World Cup sidst i maj. Heldigvis nåede hun lige præcis at få grønt lys til at ro igen efter en skanning.

”Det er jeg glad for. Henley er fuldstændig vild at være med. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, Der kommer jo tre gange så mange mennesker som til Roskildefestivalen, og der var proppet med tilskuere, de to kilometer ned af Themsen,” fortæller hun.

Glæden delte hun med de tre andre i båden: Astrid Steensberg fra DSR, Frida Sanggaard fra Bagsværd og Marie Johannesen fra Roskilde.

 

Regatta med champagnestemning

Det kom nemlig helt bag på de fire danske kvinder, hvor upscale årets High Society roeventen er. Den er, som kun englænderne kan lave den. Faktisk er Henley roningens svar på The Royal Ascot Riding Race - den med hattene og de store rober. Regattaspeakerne nævnte da også under danskernes finalerace, hvor duperet danskerne havde været over at lande midt i en sådan regatta.

Roere er vant til mere ydmyge forhold, og en regatta, der har Moet & Chandon Champagne og Bremont Chronometers som sponsorer, er unikt for Henley. Det sammen er den feststemning, der er hele vejen, og især et festklædte publikum på de bedste tilskuerpladser.

 

I det hele taget er alt i Henley anderledes end andre regattaer. Normalt ror der seks både i et heat, og de ror i hver deres bane. På Themsen er der ingen baner, og fordi Themsen er smal, kan der kun være to både på vandet ad gangen. Det gjaldt også The Town Challenge Cup, som den danske firer konkurrerede i, og derfor var New Zealand eneste finalemodstander.

For den danske landsholdsfirer (til hø) var deltagelsen i Henley var et rigtigt lækkert afbræk for i en normalt ret forudsigelig trænings- og konkurrencekalender. Nu skal der trænes frem imod EM og VM. Julie Poulsen, Odder Roklub er nr. 1 fra hø

Foto Henley Royal Regatta            

Foto fra World Cup tidl på året . Foto Balint Cruz

By | 2022-07-10T22:56:46+01:00 juli 10th, 2022|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment