Julie Poulsen vandt sølv til World Cup

Julie Poulsen vandt sølv til World Cup

Odder Roklubs 24-årige roer havde søndag sin World Cupdebut i den danske firer, og det seje firkløver slog både Kina, Polen og Spanien i finalen

Da Julie Poulsen fra Odder Roklub, Astrid Steensberg fra DSR, Frida Sanggaard Nielsen fra Bagsværd Roklub og Marie Johannesen fra Roskilde Roklub søndag stiller op til start i firer uden styrmand i Beograd, er det deres World Cup-debut. Og hvilken én. Pigerne ror helt fantastisk. Der er flow og aggressivitet i båden fra start til slut, og ved målstregen kan de løfte hænderne over hovedet og juble over en flot sølvmedalje.

For Danmark er det dagens eneste medalje.

Vi spoler lige tilbage til start

De seks finalebåde ligger klar til start i Beograd, og der er på forhånd lagt op til, at Storbritannien vil løbe med guldet og til, at danskerne har en chance for at tage medaljer med hjem. Mandskaberne har nemlig roet en time test mod hinanden i fredags om baneplaceringerne. Her blev GBR nr. et og Danmark nr.to.

I den britiske båd har to af roerne netop roet sig til en 4.plads til OL i Tokyo, mens de to andre tidligere har opnået en 3. og en 4. plads til World Cup.

Amatører kontra professionelle

Men … ét er en time test og et andet en A-finale til World Cup – også selvom tre af pigerne i den danske besætning er garvede roere. Kan de stå for presset?

Julie Poulsen, Astrid Steensgaard og Frida S. Nielsen har alle roet i amerikansk collegeroning, og de har samtidig på flotteste vis repræsenteret Danmark til U-23 VM. Frida S Nielsen har desuden roet OL i Tokyo i 2021, mens Marie Johannesen er ny i international roning.

Med til World Cup-historien hører, at Storbritanniens og Kinas roere er fuldtidsprofessionelle, mens de danske roere er amatører, som må tackle en hverdag med træning på Bagsværd Sø sideløbende med studier og arbejde. Julie Poulsen, repræsenterer stadig sin barndomsklub i Odder, og som den eneste jyde i det danske mandskab, er hun flyttet til København, for at udleve sin landsholdsdrøm og træne i Danmarks Rocenter.

Nu er det alvor

Da starthornet lyder, kommer danskerne godt fra start, men de må hurtigt koncentrere sig om kampen med Kinas bedste båd, fordi briterne trækker fra i front. Dagens World Cup bliver en indædt fight med kinesernes to både hen over de første 500 meter, men derefter får danskerne et lille forspring foran Kina 1, og det holder de fast i med stædig roning. De sidste 250 meter turbo-spurter de fra kineserne med så meget fart på, at de slår dem med knap 3 sek. Den præstation er Julie Poulsen meget tilfreds med:

”Vi havde et supergodt løb! Vi pressede på fra start til slut. Det har været en fantastisk start på vores udendørs sæson, og vi spændte på, hvor meget hurtigere, vi kan få det til at gå. Briterne er jo fantastiske, de roede superflot, og de er jo nogle velroende damer, som har en masse år på bagen. Derudover var det spændende at blive presset på begge sider af kineserne – og holde hjem,” forklarer Julie.

Indædte racere

Pigerne og landstræner Mads Haubro har i fællesskab fundet formlen på at ro hurtigt på ganske få måneder, så de har grund til at være tilfredse. De stærke ronationer Polen og Spanien samt Kinas anden båd kommer aldrig i nærheden af medaljerne, og det fortæller klart, at den danske båd har et potentiale, som skal udnyttes til de kommende World Cups samt til EM og VM.

Landstræneren er da også meget stolt af firerens præstation.

”Vi har arbejdet meget fokuseret på at forbedre de små detaljer for den enkelte roer, der giver mere dynamik og offensiv roning. Det lykkedes langt hen ad vejen at time bevægemønsteret i finalen samtidig med, at de kæmpede som gale over de midterste 1000m. Pigerne er indædte racere. De får leveret en flot præstation på alle planer og fungerer helt unikt som hold sammen. Jeg glæder mig til at arbejde videre med dette lovende hold,” understreger Mads Haubro.

Skal ro både firer og otter

Til World Cuppen i Polen 17.-19. juni, skal firkløveret prøve kræfter med ro både firer og otter med styrmand.

”Det bliver spændende, men vi kommer helt klart til at skulle klare et ekstra pres,” pointerer Julie Poulsen.

Sidst hun roede begge bådtyper var til U-23 VM, hvor det blev til en 4. plads i firer og en 5. plads i otter.

     Astrid, Frida, Marie og Julie med Mads Haubro Foto landstræner Mads Haubro           Foto Balint Czucz Fra ve mod hø: Julie, Marie, Frida og Astrid

By | 2022-05-29T20:20:09+01:00 maj 29th, 2022|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment