Verdensrekord og verdensmester til Odder Roklub

I den forløbne uge viste to roere fra Odder Roklub verdensformat på to forskellige kontinenter.
Den ene på Lolland, den anden så langt væk som i Boston, USA.

Verdensrekorden
Juliane Elander har lige deltaget med mange timers stafetroning i Odder Roklubs 24 timers roning i Kvickly Odder. Det har åbenbart bragt hende i kanon-form, for under en test i sidste uge roede hun langt under verdensrekorden for letvægt kvinder på 6000 meter. For at få rekorden godkendt deltog Juliane derfor i Lolland-Falstermesterskabet i dag.
Med farmor som babysitter og ægtefællen Mads Rasmussen (OL Guld) som coach, roede Juliane den lange distance uden konkurrence, men med et entusiastisk publikum. Tilskuerne klappede Juliane i mål over hele den sidste kilometer.
Odder roeren gik egentlig gået efter generelle rekord for kvinder letvægt, men hun måtte under de sydlige himmelstrøg ”nøjes” med at slå verdensrekorden for letvægtskvinder i alderen 30-39 år.
Rekorden lyder nu på 22 min.10 sek.

Verdensmesteren
Mens det meste af Odder Roklubs medlemmer og de mange danske eliteroere var travlt optaget af 24 timers sponsorroning i Kvickly , Odder i sidste weekend, var to roere fra klubben på vej over Atlanten til Boston til de uofficielle verdensmesterskaber i ergometerroning. Det bliver afholdt hvert år i Boston, USA. Flere roere fra Odder Roklub har deltaget i CRASH B, som konkurrencen kaldes og med stor succes. Både Juliane Elander, Steffen Bonde og Mathias Larsen har fået ”guldhammeren”, sejrstrofæet, med hjem. I år var det veteranernes tur til at udfordre verdenseliten. Per Amby deltog i klassen 60-64 år og blev nummer 10 af 33 deltagere.
Men Tage Staal, som fik sølvmedalje sidste år, blev ny verdensmester i letvægt i alderen 75+ i en tid på 7 min. 36,1 sek. for de 2000 meter, ganske vist som eneste deltager.
En meget vellykket 24 timers roning, en verdensmester og en fantastisk verdensrekord til Odder Roklub i samme uge. Det kan ikke gøres meget bedre
Venlig hilsen Odder Roklub v/Peder Würgler Hansen

By | 2015-03-08T23:51:57+01:00 marts 8th, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment