Stormfuldt EM i roning

Pressemeddelelse fra Odder Roklub 08-05-2016
Stormfuldt EM i roning
I denne weekend blev der afviklet EM i Brandenburg an der Havel i Tyskland, og Odder Roklub havde både Juliane Elander og Mathias Larsen med

 

Juliane Elander har i den forløbne weekend roet sig til en femteplads ved EM i letvægtsdobbeltsculler sammen med makker Anne Lolk, DSR, - en helt igennem godkendt præstation her midt i OL-forberedelserne.
Juliane og Anne har gjort en fin figur alle dage. De første løbsdage roede de sig stabilt og sikkert i først semifinalepladsen og dernæst i finalen ved at blive nr. tre i det indledende heat og i semifinalen.
”Det har været god kaproning, og vi har givet den alt, hvad vi havde, og er glade for at være kommet i finalen” forklarede Juliane Elander efter semifinalen
Nemt har det ikke været, for vejret i Brandenburg an der Havel har budt på megen tvær- og modvind på roanlægget i hele perioden fredag til søndag.
På finaledagen, søndag, var roerne ude i det værste vejr, der er blevet afholdt internationale mesterskaber i meget, meget længe, så det var trætte, drivvåde roere, der kom over målstregen efter 2000 meter i skumsprøjt og bølger. Det kunne man tydeligt se på tv-transmissionen på TV2 Sport søndag.
”Vi er selvfølgelig lidt ærgerlige over femtepladsen, for vi har slået alle finaleholdene før, men med de vejrforhold, der var, og den svære bane vi havde fået tildelt i dag, var det vel ok. Nu er båden pakket og klar til nye eventyr, og vi håber på en happy ending til OL, ” forklarede Juliane Elander efter dagens udmattende ræs.
Der var simpelthen pivstorm skråt på tværs af banen og især på bane seks, som pigerne fik ved dagens lodtrækning. Ingen, der roede på den bane, fik medaljer i dag – heller ikke Guldfireren. Den måtte tage til takke med en sjetteplads i den åbne vægtklasse i dag.
Juliane og Anne skal nu hjem og træne videre og også deltage i World Cup i Poznan i Polen i juni. Det er en del af OL-forberedelserne.
Febersyg Mathias Larsen
For Mathias Larsen, der var med til senior EM for første gang i letvægtsdobbeltsculler - sammen med Andrej Lawaetz, Århus Roklub, blev EM desværre en kort fornøjelse. Fredag, da der skulle ros indledende heats, vågnede han med høj feber og halsbetændelse.
Alligevel prøvede han at stille op, men efter 250 meter måtte han opgive, og den danske båd måtte udgå.
Både Mathias Larsen og Steffen Bonde, Odder Roklub, arbejder i øjeblikket på at kvalificere sig til VM i Rotterdam i letvægts-dobbeltfirer. Det vil i så fald være første gang at Odder har to roere i samme landsholdsbåd.

By | 2017-04-11T22:58:14+01:00 maj 9th, 2016|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment