Sølv og sjetteplads i skarpt selskab

To fra Odders Roklubs har i weekenden repræsenteret Danmark til henholdsvis World Cup og De Nordiske Juniormesterskaber

Siden 2001 har Odder Roklub fostret 12 landsholdsroere og det er unikt for en lille havroklub.

Et godt sted at starte sin landsholdskarriere er på ungdomslandsholdene. I den forløbne weekend var det 17-årige Caroline Sejersens tur til at trække i den eftertragtede landsholdstrikot. Hun gjorde den ære og kom hjem med en blank sølvmedalje om halsen.

I søndagens finale til De Nordiske Juniormesterskaber blev den danske otter kun slået af Norge, mens Sverige tog bronze, så Odders landsholdsdebutant var glad.

“Det var et vildt godt løb. Alt gik meget bedre end lørdag, og vi fik god fart i båden. Det var en vildt tilfredsstillende følelse, da vi kom over målstregen, fordi vi alle følte, at vi havde givet os maks. Jeg er så godt tilfreds med weekenden - både sportsligt og oplevelsesmæssigt. Det har været en virkelig fed oplevelse,” forklarer Caroline Sejersen, inden de 34 juniorroere hopper i bussen hjem til Danmark.

 

Dansk rekord til damefireren

Mens Caroline Sejersen var i Stockholm, var Julie Holst Poulsen til World Cup i Varese i Italien med seniorlandsholdet.

Hun startede også sin landsholdskarriere på juniorlandsholdet og efter have roet excellent på U-23 landsholdet og i college-rækkerne i USA, har hun nu været fast på landsholdsfireren i halvandet år.

I Italien lagde danskerne ud ned overbevisende roning i indledende heat, hvor de slog så stærke nationer som Canada og Kina. I lørdagens semifinale var den 26-årige Odderroer med til at sætte dansk rekord i tiden 6:21:42, da de kvalificerede sig til finalen. Ud over vores lokale roere sidder Astrid Steensberg fra DSR, Frida Sanggaard fra Bagsværd Roklub og Marie Johannesen fra Roskilde Roklub også fast på båden, og pigerne kan være stolte af sig selv fordi deres båd og mændenes singlesculler Sverri Nielsen var de eneste danske både, der kvalificerede sig til finalen.

 

En øv-dags-finale

I finalen stak USA og Storbritannien dog af fra start og kæmpede om guldet, mens Australien og Kina roede om bronzen. Danskerne fik en skidt start og selvom de arbejdede hårdt på at komme op til feltet, men de måtte sande, at ro-guderne ikke var på deres side. På målstregen måtte de også se sig slået af Canada.

Nu skal det danske firkløver lige hjem og ryste skuffelsen af sig, for efter de to første heat, havde de virkelig troet på et bedre resultat end en sjetteplads, fortæller en skuffet Julie Holst Poulsen.

“Det var ikke et godt finaleløb, og desværre er niveauet så højt, at der bare ikke er plads til øv-dage. Vi kom ikke med fra start, og efterfølgende var det svært at finde vores gode rytme. Vi sidder alle fire med en lidt med en ambivalent følelse efter finaleræset. Vi er stolte over vores danske rekord lørdag, men skuffede over vores præstation i finalen. Men altså, vi må bare hjem og arbejde videre.”

I Odder Roklub er man nu vældig godt tilfredse med de to foreløbige, internationale resultater her i 2023. En fjerdeplads til EM og en sjetteplads i World Cup.

De næste opgaver for Julie Holst Poulsen og landsholdsfireren er World Cup i Luzern i juli og VM i september.

 

Billedtekst:

Der er ikke noget så stort for en juniorroer, som at få lov at ro i den danske landsholdsdragt. Caroline Sejersen fra Odder Roklub er nr. to fra højre - og den eneste jyde.

De andre syv piger i båden er: Silje Trenter (Roskilde), Sofie Steffensen (Sorø), Anna Iversen (Stevns), Isabella Bache (Roskilde), Mia Christensen (Odense), Lise Harling Voxnæs Waarst (Bagsværd), Caroline Sejersen (Odder), Dina Poulsen (Sorø) Styrmand er Gustav Juel Hansen (Dragør).

 

By | 2023-06-18T18:39:18+01:00 juni 18th, 2023|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse, Ungdomsroning|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment