Seje Odderroere høstede mange medaljer

De to seneste weekender har Odder Roklubs roere været ude at prøve kræfter med andre danske roere, og de er vendt hjem fra Odense og København med medaljer og superflotte placeringer

Når kalenderbladet siger maj, er det endelig tid for konkurrenceroerne at komme på vandet til de store nationale regattaer og se, hvordan formen er oven på en vinter med indendørstræning.

For Juliane Elander og Christina Pultz, som går efter at blive udtaget for Danmark til EM sidst i maj i letvægtsdobbeltsculler, har der været et særligt stort pres på, fordi de i år træner sammen uden for Danmarks Rocenter, og det skærper kravene til Odderbåden.

I en forgangne weekend har de roet mod de stærkeste danske både til Copenhagen Regatta på den normale regattadistance på 2000 meter. Lørdag roede de sig til en flot andenplads efter den tunge dobbeltsculler med Mette Dyrlund (DSR)  og Louise Lund Hansen (Kvik) men foran  U- 23 mandskabet. Søndag skruede Odderbåden op for tempoet og gav alt, hvad den havde i sig og slog alle, inkl. de tunge damer med 4/10 sek og de øvrige mandskaber med flere bådlængder.

Det er tydeligt, at Juliane og Christina er ved at finde tempo et i den nye og hurtigere båd, som Odder Roklub har lejet til dem, da klubben kun havde en bedaget model fra OL i 2008.

Resultaterne i København er uhørt flot af letvægtspigerne. Formkurven er stabil og opadgående, for forrige weekend roede de den atypiske distance på 6 km til Odense Langdistance, hvor de blev henholdsvis nr 2 og 3 mod de  samme modstandere.

Resultaterne i København giver forhåbninger om, at Odderduoen har fart nok i båden til at blive udtaget til EM. Udtagelsen  offentliggøres den 15. maj.

Stort come back til eliteroning

Mette Leitzke fra Odder Roklub, som tidligere har roet på det danske juniorlandshold,  har holdt en pause fra eliteroningen i nogle år. I dag læser hun til fysioterapeut i Odense, og derfor ror hun nu sammen med Julie Storm, Elisabeth Keller og Sara Nissen fra Odense Roklub i klassen tung dobbeltfirer.

Roerne er fra 23- 26 år, og de har så meget selvironi, at de kalder deres mandskab Ældresagen. Der er dog ikke nogen alderspåvirkning at spore på deres resultater, for de har høstet hele fire guldmedaljer i træk. To i Odense og to i København.

“Det er er et virkelig unikt resultat, og også dejligt, at Mette vælger at følge i fodsporet på vores andre eliteroere og bliver ved med at repræsentere Odder, i stedet for at skifte klub. Det er vi stolte og glade over,” fortæller formand og ungdomsleder Michael Brandt.

Til Copenhagen Regatta var nogle af de talentfulde juniorer i ilden for første gang i år, og måske har de suget noget medaljeenergi til sig, for traditionentro, boede de alle hos, den altid gæstfrie, Juliane Elander.

U 16 roeren Anton Østergaard-Clausen roede sig til en bronzemedalje i singlesculler, og Pi Goslar vandt sølv sammen med Maja Klitgaard fra Silkeborg Roklub i dobbeltsculler. Caroline Sejersen blev nr 6 i singlesculler i U 14.

By | 2019-05-12T23:11:31+01:00 maj 12th, 2019|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment