Pressemedelelse: To Odderroere testet ved EM i Beograd

To Odderroere testet ved EM i Beograd

Steffen Bonde og Christina Pultz stillede op med nye makkere og i nye både ved EM i Beograd. Alligevel var der store forventninger til de to letvægtsdobbeltscullere på landsholdet.

 

Ikke mindst Steffen Bonde og den tidligere verdensmester i singlesculler Henrik Stephansen, som nu sidder sammen i landsholdets letvægtsdobbeltsculler, efter at OL guldvinderne Mads Rasmussen og Rasmus Quist holder pause fra landsholdet.

Steffen og Henrik Stephansen så lovende ud da de begyndte på udendørssæsonen med at vinde Odense langdistanceregatta over 6 km. Ved Forårsregattaen i Kbh. blev de dog slået på målstregen af OL guldvinderne efter en drabelig fight.

 

 Ved Europa Mesterskaberne i Beograd gik det ikke rigtig Steffen og Henriks vej. De fik ikke den rigtige fart i båden og blev sidst i indledende heat. De nåede trods en fantastisk spurt lige netop heller ikke den kvalificerende 2.plads i opsamlingen. De to superroere fik dog en vis oprejsning i semifinale C og C finalen, hvor de flot roede sig til en første og andenplads. Det lykkedes således ikke helt, at få forløst det enorme potentiale verdens to stærkeste mandlige letvægtsroere har.

 

Den anden elite roer fra Odder Roklub der var i Beograd var Christina Pultz, som lige har fået ny makker i damernes letvægtsdobbeltsculler, nemlig Aja Runge fra Roskilde. De to piger har kun roet sammen i nogle uger og fik deres båd få dage før EM. Christina og Aja fik trods en god spurt kun en 4. plads i indledende heat. Det så sort ud i det efterfølgende opsamlingsheat, hvor de danske piger lå sidst efter 500 meter, men med en afsluttende 1000 meter, hvor de Christina og Aja må har roet i et veritabelt syrebad kæmpede de sig op til en sikker semifinale plads. Den danske båd blev nummer fire i semifinalen og roede sig også til en fjerde plads i B-finalen, hvor de igen demonstrerede deres flotte spurt. Resultatet absolut godkendt med den korte forberedelsestid.

Det bliver spændende, at se de to roere fra Odder Roklub igen ved den første World Cup regatta i Frankrig i slutningen af juni

 

Juliane Elander i strid modvind på Gudenåen

 Mens Christina Pultz og Co. roede 2000 meter yoyo på ro stadion i Beograd, deltog deres nærmeste konkurrenter til landsholdets letvægtsdobbeltsculler i langdistanceroning på Randers fjord – Den Gule Åkande.

Det er en helt anden type roning i en helt anden slags robåde. OL mandskabet Juliane Elander og Anne Lolk havde slået sig sammen med Anne Sofie Dahl Petersen, som er ikke mindre end verdensmester i langdistance roning i en to åres inrigger, som vejer ca. 120 kg

Rammerne i Randers var storslåede med skoleskibet Danmark ved kajen, 127 roere på 39 hold.

Juliane og Anne Lolk kastede sig frygtløs ud i to hårde løb: først 10 km frem og tilbage på fjorden og efter en kort frokost  yderligere 25 km i vind og bølger .

Det var en speciel oplevelse for Anne Lolk, som ikke tidligere har roet inrigger og derfor optimistisk glædede sig over turen ud af fjordensom foregik  i medvind og medsø, men hjemturen i modvind og bølger var en barsk oplevelse for OL–roeren.  Med sine to rutinerede ro kammerater Juliane Elander og Anne Sofie Dahl blev til en 3. plads på 10 km og en 4. plads på 25 km distancen og ikke mindst en stor oplevelse rigere.

 

Med venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen, sekr.

By | 2017-04-11T22:58:22+01:00 juni 6th, 2014|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment