Pressemeddelelser 2017-05-10T09:35:40+01:00

Se alle pressemeddelser her

Juliane og Anne viste OL takter ved EM

Juliane og Anne viste OL takter ved EM

Pressemeddelelse fra Odder Roklub d. 31.05.2015:

Juliane Elander fra Odder Roklub og Anne Lolk , DSR leverede en indædt fight i EM finalen i Poznan .

De danske roere har generelt haft vanskelige træningsbetingelser op til dette EM med dårligt rovejr med kulde, blæst og regn. Derfor var det imponerende, at Danmark har fået hele 4 danske mandskaber i A finale-feltet.

Mødrene  imponerer

Den båd der har imponerede mest i eftermiddagens finaler var kvindernes letvægtsdobbelt scullermed Juliane Elander fra Odder Roklub og Anne Lolk fra DSR. Det var pigernes første internationale konkurrence efter barselspause og dermed også første mulighed for, at se om de to roere havde bevaret det høje sportslige niveau fra OL i London.

Ambitionerne til EM i Polen var at nå til finalen, men de to seje mødre imponerede lige fra starten med at kvalificere sig direkte til semifinalen i det indledende heat og forsætte derfra til finalen med overbevisende 2. plads.

Flot finale-fight 

I dag skulle det store søslag i klassen afvikles i de lette damers eneste OL disciplin. Finaleløbet i damernes letvægtsdobbelt sculler blev en gyser set med danske øjne. Juliane og Anne fik en rimelig god start, men måtte bruge en del kræfter på at rette båden op. Det så en overgang ud til, at den danske båd var koblet af førerfeltet. Men ved 1500 m mærket så man igen den gule bådsspids presse sig frem mod de førende både og på de sidste meter kæmpede Juliane Elander fra Odder Og Anne Lolk med om medaljerne efter en fantastisk spurt. Det lykkedes ikke helt, og de to danske roere måtte ”nøjes” med 4. pladsen.

Under alle omstændigheder en meget flot tilbagevenden til den internationale scene og optimistske takter frem mod mandskabets endelige mål om OL deltagelse i Rio 2016

Motiverende 4. plads

Juliane sagde efter finalen, at de to danske roere var meget tilfredse med deres resultat og havde nydt det spændende race. At være så tæt på medaljerne i deres første internationale optræden efter barselspausen varet meget motiverende for at fortsætte den benhårde træning med forhåbentligt bedre dansk sommervejr.

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

  Den gamle dame fik nyt korset 

7.4.2014

En af roklubbens gamle træbåde gennemgik en omfattende renovering i weekenden

Odder Roklub har stadig seks inriggere fremstillet af ædelt træ. Den ældste er en to åres inrigger fra 1946, som stadig er i brug. Grunden til at træbådene stadig er sikre at sejle i, er at de løbende bliver vedligeholdt når lakken krakelerer og træet mørnes.

I år var det det gode skib Odderen, som er bygget i 1957, som stod for tur. Odderen er en af klubbens mest populære både på grund sine stabile sejl-egenskaber, og hun har tilbagelagt utallige kilometer i de danske farvande i alt slags vejr og med mange forskellige mandskaber. Ved et eftersyn i efteråret blev det klart, at hun skulle den store tur igennem med udskiftning af de 14 såkaldte svøb, som stabiliserer det spinkle træværk ned gennem båden og udgør, hvad man kunne kalde Odderens korset.

I løbet af weekenden var en snes motionsroere beskæftiget med at skille den ældre dame ad, så hun fremstod i næsten jomfruelig stand. Derefter blev de 14 nye askevidjer dampet smidige, tilpasset bådens facon og fastgjort med kobbersøm. Odderren blev slebet med fint sandpapir både ind- og udvendigt ud i alle afkroge af skroget og sprøjtelakeret med flere gange vejrbestandig skibslak.

Den skinnende båd skal nu samles en af de nærmeste dage og vil fremstå som næsten en nybygget båd, når hun bliver sat tilbage i bådhuset til sine misundelige kammerater.

Introduktionsaften i Roklubben for nye medlemmer
Roklubben holder Introduktionsaften for nye roere d. 23. april kl. 19.00 i klubhuset på Rylevej ved Saxild strand. Forud vil medlemmer at roklubben være at finde på Kvickly Odders parkeringsplads weekenden 12 – 13 april med informations-pjecer, og hvis vejret tillader det en ny lakkeret Odderen samt diverse Kajakker

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen, sekr.

Der slibes i alle afkroge

IMG_0129

Svøbene tilpasses

Der arbejdes både upstairs and downstairs

IMG_0138

Svøbene på plads

IMG_0142

Odderen klar til en gang lak

Scener fra 24 timers maratonroning

2.2.2014

Den yngste roer var fem år, den ældste 75 år ved Odder Roklubs 24- timers roning i Kvicklys forhal i weekenden- og så var der lige 20 af landets absolutte toproere inkl. roklubbens fire landsholdsroere

Fredag kl. 14.57.

Borgmester Uffe Jensen, går på podiet for at tælle ned til ro-starten. Lille Aksel Kragh Mikkelsen, som blev jysk mester for en måned siden, sidder klar i romaskinen og europamestrene Tage Staal og Steffen Bonde står klar sammen med otte ungdomsroere. De skal trække svedige meter ud af romaskinen den første time.

”Det her er et flot arrangement roklubben har i samarbejde med Kvickly, og det er med til at sætte Odder på landkortet på den positiv måde, og det gør mig stolt og mange andre stolte at kunne fortælle om sådan et arrangement. Alle kan på den måde være ambassadører for vores kommune, og det går jeg meget op i, og der viser roning vejen,” sagde Uffe Jensen.

Fredag eftermiddag

3-2-1 og ro…”

Ungdomsroere skal ro de første fire timer. De får hjælp fra en flok tidligere ungdomsroere, der synes, at det kunne være sjovt at give en hånd med.

”Vi ror ikke mere, så vi har trænet i klubben i januar for at kunne hjælpe,”  siger de, og giver den en ordentlig skalle.

Det er ikke bare i denne første time, faktisk har de lige som ungdomsroerne og ungdomslederne installeret deres soveposer i Kvicklys Balkongalleri og bliver i Kvickly til lørdag. De fleste ror med på et 10- mands hold i fire-seks timer i løbet af ro-døgnet.

Fredag aften – eliten hjælper

Kvickly lukker og så er det motionisternes tur. De skal ro til midnat og knokler sammenbidt, fordi de ved, at for hver kilometer de ror, kommer der ekstra penge i klubkassen, fra de trofaste og nye, lokale sponsorer.

Elite- og landsholdsroeren begynder så småt af dukke op fra København, Odense, Århus og Haderslev. Deres mission er at ro fredag fra 19-20, at ro med om natten og at lave opvisningsroning og rekordforsøg lørdag formiddag. Men… de kan ikke nære sig, så inden længe ror de med på motionistholdene og deres engagement smitter. Juliane Elander dukker også op, og ror med et par timer.

Lørdag nat og morgen

Imens får u-roere noget at spise i Galleria. Kvickly har sørget for både pasta, sandwich og lidt til den søde tand. Der er brug for mange lette måltider, når man skal ro med hen over et helt døgn. Bagefter søger de unge op på deres luftmadrasser for at hygge og samle kræfter til natten.

”Det er fedt, at vi kommer til at ro sammen med alle de stærke roere, og så er det ikke så svært at holde sig vågen,” griner en flok ro-piger.

Motionisterne tager over igen fra 7-9, og efter familieroning fra 9-10 er der totalt udsolgt hos de unge, der har roet med om natten.

Lørdag– ny rekord

Nu er det Danmarks internationale elite, der går i gang. Juliane Elander, hendes OL- makker Anne Lolk og Odders VM- sølvvinder Christina Pultz ror to gange en time sammen med tre østjyske ro-talenter  i løbet af formiddagen.

Det gør herrerne også, Odders VM-stjerner Steffen Bonde og Mathias Larsen og rotalentet Alex Berg har OL- guldvinder Rasmus Quist og 11 stærke roere med fra landsholdet og Danmarks rocentre.

Dagens helt store mål er, at slå timerekorden på 22.965 meter/ time.

Koncentrationen lyser ud af øjnene, og de ror sig tydeligvis helt ud, kan man se på deres ansigter, og selvom de laver flyvende skift hver 15 sekund, er de stærkt forpustede.

Efter en time kan de jublende konstaterer, at de har sat en ny rekord på 23.128 meter, og efter en times pause, utallige liter kakaomælk og juice, sandwich og pastasalat ror de med de sidste to timer i et lidt mere behersket tempo.

Klokken er 15 og i alt blev det til 451 km, kun to km fra den tidligere døgnrekord.

Den går de så efter til næste år, for de kommer da igen og giver en hånd med næste år, lyder meldingen fra landsholdsroerne.

”Vi er blevet meget forkælede af både Kvickly og Odder Parkhotel,” siger Anne Lolk.

Lørdag - Uvurderlig støtte

For Odder Roklub betyder den danske ro-elites opbakning til arrangementet en stor forskel, forklarer event-koordinator og næstformand i Odder Roklub, Anette Lahn Hansen.

”Elite roernes opbakning gør det muligt at få et meget stort antal lokale virksomheder til at  tegne et lille kilometersponsorat eller et timesponsorat i forbindelse med arrangementet. Vi er utrolig taknemmelige over, at så mange virksomheder støtter op om vores arbejde med at sætte Odder på verdenskortet med flotte VM- resultater og samtidig skabe en god klub for alle klubbens medlemmer. Uden sponsorer og støtte fra Odder Kommune ville vi ikke kunne løfte denne opgave. De yder os en uvurderlig støtte.”

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Anette Lahn Hansen, næstformand

DSC_1042 Der er brug for mand, masser af mad for at ro et døgn Det  kræver sammenbidt koncentration at sætte ny timerokord Motionisterne var superseje DSC_1063 Juliane øjner en ny timerokord til herrerne DSC_1060 Fredag eftermiddag Alle ror sammen uanset alder og roniveau

Fredag eftermiddag Alle ror sammen uanset alder og roniveau

ROKLUBBEN FIK SEKS NYE EUROPAMESTRE I WEEKENDEN

26.januar 2014

6 guldmedaljer, 2 sølvmedaljer og 3 bronzemedaljer tog Odder Roklub med hjem fra Europamesterskaberne i Gladsaxehallen. Mesterskaberne gælder også som Danske og Nordiske Mesterskaber

Fredag eftermiddag tog 19 roere i alle aldre fra Odder over bælterne i isnende kulde og strid modvind – lørdag aften kom samme 19 roere hjem over bælterne i isnende kulde, men i højt humør og belæsset med medaljer og fine placeringer ved Euromesterskabet i indendørsroning, som i år var lagt sammen med Danmarksmesterskaber og Nordiske mesterskaber i samme disciplin.

European Rowing indoor Championship 2014 havde samlet deltagere fra eliten i hele Europa – fra Cypern til nord Norge og fra Frankrig til Rusland. Det er den største internationale indendørsregatta, der er afholdt i Danmark. Der blev konkurreret i alle aldersklasser og eliteniveauer i både tung og let klasse.

Masters

Odder roerne havde klogt valgt at tage den lange køretur fredag, så de kunne være friske til konkurrencen lørdag morgen.

Der blev lagt flot ud med en bronze medalje til Michael Brandt, klubbens ungdomsleder. Michael roede et godt og veldisponeret løb. Allerede efter 1000 meter lå han på 3. pladsen og der blev han hele vejen hjem.

Næste roer fra Odder var Per Amby i klassen 60+. Per lagde ud i et voldsomt tempo, som de andre i feltet slet ikke kunne følge. Til sidst var der oven i købet kræfter til en spurt og Per Amby kom i mål 20 sek. foran nummer 2, flot klaret til en velfortjent GULD medalje.

Tage Staal, klubbens grand old man, stillede op i klassen 70+ letvægt, og roede som sædvanligt i et imponerende tempo en europæisk sølvmedalje hjem til Odder Roklub.

Ungdommen

Så var det de unges tur og det begyndte i fineste stil med at Christine Cardel trak en bronzemedalje hjem i et stort felt, hvor en anden Odderroer Sofie Mosegaard blev nummer 7. Hos drengene fik Johan Arentoft en 11. plads og Jonathan Lara en 16. plads i deres løb.

To helt nye roere fra Odder, Marie Poulsen og Sofie Miller stillede op i junior C, hvor man roer 4 min. Det blev til en 10. og 16. plads en flot start på karrieren.

Emil Grønlund fik en 7. plads i et løb, hvor 3 roere kom i mål inden for få sekunder.

Juniorerne sluttede med maner, da Olivia Cardel alene roede et flot løb med fornem teknik og blev europamester, dansk og nordisk mester i junior A letvægt.

Eliten

Eliteroerne fra Odder lagde ud med U23 roerne Alex Berg og Mathias Larsen i et meget stærkt felt på 18 roere. Alex trak det længste strå i den indbyrdes konkurrence og blev nummer 5, mens Mathias måtte nøjes med 7. pladsen.

Christina Pultz skulle forsvare Odders farver i damernes letvægt. Det gjorde hun på fornemste vis ved at vinde bronze medalje i et meget tæt opgør med en russisk kvinde, som blev overspurtet med et halvt sekund på de sidste meter. Juliane Elander fra Odder, som er i samme klasse, stillede ikke op i år.

Der var store forventninger til mændenes letvægtskonkurrence, hvor Steffen Bonde fra Odder skulle ro mod verdensmester og verdensrekordholder Henrik Stephansen og roerne fra Guld-fireren. Det blev som ventet et brag af en konkurrence, hvor Henrik Stephansen tangerede sin verdensrekord og vandt, men Steffen Bonde som den eneste i feltet kunne følge med til en fornem sølvmedalje i en tid på 6 min. 09 sek.

Guldmedalje i en fantastisk stafet

Som det er vane sluttede den store regatta med klub-stafetløbene. Odder stillede med to junior hold, hvor 4 fire roere på hvert hold skulle ro 500 meter efter hinanden. Det er noget roerne kender til i Odder, hvor vi også i næste uge ror 24 timers sponsor stafet i Kvicklys forhal. Juniorerne blev henholdsvis nummer 12 og 17.

Den sidste konkurrence ved regattaen var de voksnes klub stafet. Det blev en gyser, som fik tilskuerne i den tætpakkede Gladsaxe hal op af stolene. Odder stillede med to hold, som skulle ro 4 gange 1000 meter. Odder Roklubs elitehold, som bestod af Mathias Larsen, Alex Berg, Tage Staal og Steffen Bonde, havde fået tildelt et handicap på næsten 2 minutter. Det bevirkede, at de stærke odderroere skulle ro sig hele vejen op gennem feltet. Det gik nogenlunde, men der manglende et godt stykke vej op, da Steffen Bonde som den sidste satte sig i romaskinen. Men så gik det stærkt og Steffen halede voldsomt ind på de foranliggende hold. ”Den mand ror som en vanvittigt” råbte stævnespeakeren om Steffen, og Gladsaxehallen var ved at koge over, da Odder Roklubs stafethold vandt det europæiske mesterskab med 3 sek. foran nummer to.

Flot reklame for rosporten og Odder

24 timers Roningen i Kvickly i den kommende weekend

Nu har konkurrenceroerne fra Odder og mange af roerne fra landsholdet en uge til at restituere sig, inden de i den kommende weekend sætter sig sammen med motionister og ungdomsroere fra Odder Roklub i romaskinen i Kvickly Odders forhal til den traditionsrige 24 timers sponsorroning til fordel for roklubbens store arbejde med at holde elite, ungdom og motionister i gang hele året. Denne sponsorroning er af vital betydning for klubbens arbejde og roklubben kan nu for 14. gang glæde sig over den trofaste opbakning, der er fra de lokale sponsorer.

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen, sekr.

Glade Odderroere efter Europamesterskaberne Glæde efter Guld-stafetten GULD stafetten Mathias,Tage,Steffen og Alex får Guld Michael Brandt efter løbet Michael på medaljepodiet Støtte og sammenhold hos pigerne Tage Staal på podiet Per Amby m. Guldmedaljen

Steffen Bonde 20 meter fra ny verdensrekord

Steffen Bonde fra Odder Roklub forsøgte i weekenden at slå sin egen verdensrekord i 20 minutters ergometerroning ved Ergohead regattena i Amsterdam

Ergohead Regatta i Amsterdam afholdes hvert år i januar måned og har mere end 300 deltagere fra hele Europa.
Det drejer sig om en noget speciel konkurrence, da man ikke ror de sædvanlige 2000 meter, men i stedet ror for at se, hvem der kommer længst i romaskinen på 20 minutter.
Sidste år deltog Steffen fra Odder også i Amsterdam og satte ved den lejlighed ny verdensrekord for letvægtsroere med 6196 meter på 20 minutter. Juliane Elander fra Odder Roklub er også tidligere verdensrekordholder fra Amsterdam i letvægt.

Steffen følte sig velforberedt i dag med et forestående DM i næste weekend.
Odderroeren fik også en flot start og lå i et stabilt rekordtempo indtil, der manglede 2 minutter. Så syrede han til benene og kunne ikke holde det høje tempo helt i mål. Steffen Bonde manglede sølle 20 meter for at slå sin egen rekord fra 2013. Ærgerligt da en ny rekord belønnes med en pengepræmie på 1000 EURO.

Næste opgavefor Steffen bliver som omtalt DM i Bagsværd i næste weekend, hvor Steffen har store muligheder for en topplacering.

Steffen Bonde og hans rokammerater fra landsholdet kommer til Odder for at deltage i den spektakulære 24 timersroning i Kvickly Odder fredag d. 31. januar til 1 februar. Odder Roklub vil igen forsøge at ro værdifulde kilometerpenge hjem til klubbens mange projekter med elite, ungdom og motionister

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen, sekr.

Steffen Bonde 20 meter fra ny verdensrekord

Steffen Bonde 20 meter fra ny verdensrekord

Medaljer til alle aldre ved JM i roning

Den yngste vinder fra Odder Roklub var 4 år, og den ældste var 74 år, og der var også flotte placeringer  og medaljer til en række andre Odderroere ved Jyske Mesterskaber i ergometerroning

Da Odder Roklub drog af sted til Tilst for at deltage i JM for alle aldersklasser, var der ikke færre end 18 roere med.

For første gang havde klubben en 4-årig roer med.  Aksel Kragh Thomsen roede 100 meter distancen, og det blev til en flot førsteplads og dermed en guldmedalje til den lille fyr i klassen 3-5 år.

”Jamen, han var bare så stolt og lod sig ikke anfægte af at publikum både klappede og piftede. Han roede bare,” forklarer han far, Dennis Kragh Thomsen.

Klubben havde også to andre spritnye roere med. 10-årige Trine Leitzke fik en flot andenplads i klassen 11-12 år og Marie Poulsen fik en tredjeplads i klassen 13-14 år.  Lige i hælene på Marie blev Christine Cardell nr.4, Sofie Miller nr. 7, Sofie Mosegård nr. 8 og Julie Knopp nr. 9. Det viser en imponerende bredde på junior-spindesiden.

Hos drengene blev Emil Grønlund nr. 5 i klassen 15-16 år og Jonathan Lara, som kun er 12 år blev nr. 12 i aldersklassen 13-14 år.

Guld og Sølv til Odders stafethold

Odder Roklub vandt også klubstafetløbet, hvor Tage Staal, Per Amby, Michael Brandt med en lånt roer fra Odense, Niklas Sørensen, som fjerdemand fik guld. Andenpladsen gik til endnu et Odderhold bestående af Olivia Cardel, Mette Leitzke, Anna Frandsen og Sarah Moslund. Sejt roet af de fire piger.

Per Amby, i klassen 60-69 år, og Tage Staal, i klassen 70-79, år fik for øvrigt også flotte andenpladser i deres individuelle løb, mens ungdomsleder Michael Brandt, som er letvægtsroer,  roede sig til en flot 5. plads blandt de tunge roere.

Hos pigerne i alderen 17-18 år viste Olivia Cardel, at hun har potentialet til at blive en hurtig roere. Ud over stafetsølvet debuterede hun med en tredjeplads ii sit første JM-løb, mens Anna Frandsen roede sig ind på en femteplads.

Desværre gik Odder Roklub i år glip af en hel række andre medaljer fordi tre bedste ungdomsroerene var skadede eller syge, så de ikke kunne ro 2000m individuelt. Samtidig var Odders fire voksne landsholdsroere også afskåret fra  t deltage pga. træningslejr og eksamen.

Det positive er dog, at de alle forventer at være klar til DM den 25. januar og til Odder Roklubs 24-timers roning den 31.jan. Og 1. februar i Kvickly.

Aksel Kragh Thomsen guld

Aksel Kragh Thomsen er med sine fire år den yngste medaljetager Odder Roklub nogensinde har haft.

 

JM 2014 gruppebillede

Der er et utroligt samarbejde i Odder Roklub, og medlemmerne ror gerne sammen på tværs af alder. Derfor var det også en stor glæde, at Odder havde fire stafethold med til JM og at de blev nr 1, 2, 8 og 12 ud af de 16 deltagende hold.

Invitation til fortræning til 24-timers roning

sendt 16.11.2013

Odder Roklub tilbyder ergometertræning til at forbrænde julemaden

Trods krisetider er der lagt op til en lang og voldsom kulinarisk juleferie, med alle de solide danske juleretter. De sætter sig let på sidebenene, men motiverer de forspiste danskere til nogle sunde nytårsforsætter med sund mad og masser af motion.

Derfor har Odder Roklub i år en invitation til gamle roere, venner af klubben, forældre og sponsorer m.m., som tilbydes gratis ergometertræning i Odder Roklub de første 3 mdr. af det nye år mod at hjælpe med at ro til den årlige 24-timers roning i Kvickly Odder d. 31. jan. - 1. febr. 2014.

I januar træner i forvejen næsten alle klubbens medlemmer til 24-timers roningen.

Roklubben vil stille instruktører og romaskiner til rådighed et par timer hver uge for interesserede tidligere motionsroere, forældre til vore herlige ungdomsroere og de mange trofaste sponsorer, som er blevet en stadig vigtigere forudsætning for klubbens arbejde. Kolleger og venner til medlemmer er også velkomne.

I forvejen er der livlig aktivitet i klubhuset hver eneste dag i vinterperioden. Romaskinerne bliver holdt i gang fra morgen til sen aften af motionister, ungdomsroere og de eliteroere, som bor i Odder.

Odder Roklub er en af Danmarks mindste roklubber, men har med stor lokal opbakning været i stand til at skabe en sportslig succes-historie ud over det sædvanlige.

Roklubben har i øjeblikket 5 seniorlandsholdsroere og to juniorlandsholdsroere. Det lægges der mærke til landet over med en vis misundelse.

For at kunne videreføre elite-udviklingen og samtidig være ramme om en ”mere afslappet” ungdomsafdeling og en -motionsafdeling og med både robåde og kajakker, må klubben have en alvorlig økonomisk vitamin indsprøjtning i form af overskuddet fra den årlige 24 timers roning i Kvickly Odder. Her ror alle medlemmer kilometerpenge ind til klubben- med støtte fra trofaste, lokale sponsorer.

Med ovennævnte invitation håber roklubben, at kunne kombinere et godt jule-motionstilbud med noget praktisk muskelkraft til 24-timers roningen - og måske være så heldig at vække interesse for vinterroning i klubhuset også på længere sigt.

Interesserede kan henvende sig til Anette Lahn Hansen tlf. 29455422

Venlig hilsen Odder Roklub

Billedtekst: Alle kan ro med til 24-timersroning – uanset alder.

Sendt 30.11.2013 

Roklubben på Københavnertur

De danske roere er nu gået på land og vintersæsonen med ”tør-roningen” i romaskinerne er skudt i gang.

I weekenden blev den første ergometerkonkurrence afholdt i Gladsaxe, det såkaldte Euro-slide mesterskab.

Odder Roklub var som sædvanligt bredt repræsenteret. En trup på 17 roere med et aldersspænd fra 12 til 75 år havde taget turen over bælterne.

Euro-slide er en noget speciel ergometer konkurrence, hvor man ved hjælp af glideskinner (slides) binder 2, 4 eller 8 romaskiner sammen for at illudere fornemmelsen af at ro i en dobbeltsculler, firer eller otter på vandet. Desuden er distancen kun 1000 meter mod normalt 2000 m.

Roerne fra Odder Roklub gjorde en rigtig god figur og kom hjem medaljer på alle niveauer.

Ungdomsroerne

Det var de unge der lagde ud.  Christine Cardel og Marie Poulsen fra Odder Roklub prøvede sliden for første gang og imponerede med en 5. plads i Junior C-D kun 3 sek. fra 1. pladsen. Christines søster Olivia debuterede sammen med Anna Frandsen indendørs lidt senere.

Sarah Moeslund fra Odder lå helt fremme med sin makker Mette Køck fra Århus i jun. A, hvor fire hold kom i mål inden for 2 sek. . Sarah blev nummer 4.

Jonathan Lara og Johan Kristensen som kun er 12 år kæmpede bravt i et stort felt på 19 hold og blev nummer 9.

Stærk Elite

Odder Roklub har i forhold til sin størrelse en imponerende stærk elitetrup med store internationale resultater. Den første i maskinerne var Christina Pultz (VM sølvvinder). Hun roede sammen Marie Gotlieb (DSR) . De to havde fuld kontrol over begivenhederne og vandt sikkert med hele 4 sek. til nummer 2.

I herrernes konkurrence dannede Steffen Bonde fra Odder en frygtindgydende duo med  Henrik Stephansen, Furesø (begge tidligere verdensmestre i letvægt). Det gik over stok og sten og i mål manglede kun 2 tiendedele af et sek. op til de to tunge landsholdsroere, som vandt. I samme løb kom Mathias Larsen fra Odder (også tidligere verdensmester) ind som nummer 6 sammen med sin fynske makker. Alex Berg og roklubbens ungdomstræner Michael Brandt kunne også være med og fik en 9. plads.

Grand old men

Dobbelt-slide konkurrencen sluttede flot af med en sikker sejr til Odder Roklubs ”Grand old men” Tage Staal og Per Amby. De satte konkurrenterne til vægs med mere end 4 sek.

 Bronze i 4-slide

Roklubben stillede op i 4-slide med ikke mindre end 4 hold. Det er ellers en disciplin klubben ikke kan træne, da de hverken har materiel eller plads.

Pigeholdene kom ind på en 4. og 8. plads.

Herreholdet fra Odder bestod af Alex Berg og Michael Brandt ”forstærket” med Tage Staal og Per Amby. De gav alt, hvad de havde i sig og vandt Bronze medalje kun slået af Lyngby Roklub og Danmarks Rocenter ( m. Steffen Bonde fra Odder)

Desværre var der mange tekniske problemer med afviklingen af ”otter-løbene”, hvor Odder Roklub havde deltagere på 4 hold. Det næsten rene Odder-hold med Julie Poulsen, Marie Poulsen, Anna Frandsen, Olivia Cardel, Sarah Moslund og Helena Rasmussen samt Mette Køck og Charlotte Thor fra Århus gennemførte og vandt sølvmedaljer.

Flotte resultater som viser den store bredde i Odder Roklub. Desuden bød turen over bælterne på mange oplevelser og hygge på tværs af alders og ambitionsniveau .

Venlig hilsen Odder Roklub , v/ Peder Würgler Hansen,sekr.

 

Sendt 3.11.2013 Klar til OL i Rio

Den udendørs ro-sæson sluttede i lørdags med standerstrygning i Odder Roklub og med en god meddelelse: Juliane Elander og makker Anne Lolk har meldt sig klar som kandidater til OL i Rio 2016

Det er altid en festdag, når der er standerstrygning i Odder Roklub. Om eftermiddagen hejses standeren ned fra bådhusets tag, mens formand, Torsten Traberg opsummerede, de mange sportslige resultater og de mange aktiviteter, klubben har haft hen over sommeren.

Formand Torsten Traberg, var også i højt humør i sin tale til de ca. 40 fremmødte medlemmer og forældre:

”Vi kan glæde os over, at vi ud over de mange VM- og DM og regatta-resultater også er en klub med sammenhængskraft, hvor der er plads til både inrigger-roere, kajakroere og ungdomsroere og en voksende tirsdagsklub for voksne. Samtidig er vi en klub, hvor der er aktivitet året rundt, og i år er vi også blevet en miljørigtig klub. Vi er en klub, der lægges mærke til i ro-miljøet på flere fronter, og det kan vi med rette være stolte over,” lød det fra formanden.

Han rådede medlemmerne til at bruge muligheden for at træne i ergometer, at tage på vandet - når vejret er til det- at vinterbade og nyde saunaen og at opgradere svømmeformen i svømmehallen.

En god OL-nyhed

Standerstrygningen blev særlig festlig i år - af flere grunde.

Fredag aften meldte Juliane Elander og makker Anne Lolk (Danske Studenters Roklub) ud i DR Sporten, at de er blevet enige om at prøve at kvalificere sig til OL i Rio i 2016 – også selvom de begge har født her i sommer.

I London blev de nummer 4, og nu går de efter guldet. Det særligt spændende er, at de to roere, de skal kæmpe mod om den danske OL-plads i letvægtsdobbeltsculler er Odder Roklubs Christina Pultz og makker Helene Nygaard, Lyngby Dameroklub. Det er en helt unik situation for Odder Roklub at være i.

Nu har vi de rigtige årer

Klubbens ungdomsroere kunne lørdag fejre, at de nu har fået de specielle årer, der skal til, for at deltage i de yngste juniorrækker for 10-14-årige. Det er sparekassen Kronjylland, der via sin gavefond har støttet ungdomsafdelingen med fire sæt nye årer.

”Det betyder, at vi nu endelig har de årer, der skal til, for at alle vores ungdomsroere kan komme til at deltage i næste års regattaer, og det er vi meget taknemmelige for,” sagde ungdomsleder Michael Brandt, mens han glad pakkede de blanke, nye årer ud.

Dagen blev sluttet med middag og en kagekonkurrence, så alle deltagerne kunne få depoterne fyldt op med velsmagende kalorier, inden vintermørket lægger sig over klubhuset.

Læs artiklen om Juliane og Anne http://www.dr.dk/Sporten/Oevrig_sport/2013/11/01/190137.htm

Eller se TV-in slaget ( 28 min.)

http://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen-med-sporten/tv-avisen-med-sporten-328#!/

Sparekassen Kronjylland årer