Pressemeddelelse : Sarah Moslund Odders nye Landsholdsroer

Sarah og Mette til Nordiske Mesterskaber Travlhed på molen i Århus

Sarah Moslund Odders nye Landsholdsroer

I weekenden blev Sarah Moslund fra Odder Roklub udtaget til junior landsholdet i dobbeltsculler sammen med sin makker Mette Køchs Nielsen. De skal repræsentere Danmark ved Baltic Cup

 

Århus Rostadion på Brabrand Sø dannede rammen om Århus Open Regatta i weekenden.

Selv om kalenderen viser sensommer var vejrforholdende nærmest eftersåragtige med en strid vind (modvind ) fra vest og heftige regnbyger, som accelererede vinden til næsten kuling. Det var vanskelige forhold for de mange juniorroere, som stillede til regattaen.

Odder Roklub mødte som sædvanlig op med et stort hold juniorroere i alle størrelser og aldre anført og trofast coached af deres trænere Michael Brandt og Charlotte Larsen. Roerne kom på alvorlig styrkeprøve på Brabrand Sø. De mindste deltagere følte ind i mellem, at deres båd næsten ikke flyttede sig i den kraftige modvind, selv om de trak i årene, alt hvad de kunne.

Der blev gået til sagen med frisk mod og optimisme fra Odderroerne, og selvom mange så noget slidte ud når de passerede målstregen, gennemførte de alle deres løb uden kuldsejlinger, og det blev til gode placeringer.

Et enkelt løb var med Odder-øjne imødeset med en vis spænding. Det var udtagelsesløbet til Baltic Cup i junior B (16-17 år), og dermed et løb om at kunne krybe i landsholds-trikoten ved de nordeuropæiske mesterskaber senere på året. Fra Odder Roklub deltog Sarah Moslund, som ror dobbeltsculler med Mette Køchs fra Århus. De to piger roede et flot løb i de vanskelige vejrforhold og kom i mål en brøkdel af et sekund efter vinderne fra Odense. Dermed sikrede de sig en af de to danske pladser i feltet til Baltic Cup, som i år afvikles på Bagsværd sø.

Efter løbet indrømmede Sarah, at de sidste 500 meter af løbet var noget af det hårdeste, hun havde været med til. Sædvanligvis ror pigerne 1000 meter, men udtagelsesløbet gik over 1500 meter. Roklubben har allerede indstillet Sara til Odder Kommunes Talentpris som uddeles ved Odder Gallaen til september, og præstationen har næppe svækket kandidaturet.

 

Stærk start på VM for Christina Pultz og Steffen Bonde i Amsterdam

Mens juniorerne boltrede sig i bølgerne på Brabrand sø, er Verdensmesterskaberne i roning netop skudt i gang i Amsterdam, hvor 60 nationer kæmper om de fine titler.

Odder Roklub er også her stærkt repræsenteret i den danske landsholdstrup med hele to deltagere, nemlig Steffen Bonde og Christina Pultz. De deltager i letvægtssinglesculler for henholdsvis mænd og kvinder, en ubarmhjertig discplin, hvor man helt er overladt til sin egen præstation.

Både Christina og Steffen klarede det indledende heat med flot roning og kontrol og er videre til kvartfinale for Steffens vedkommende og semifinale for Christinas.

God dag for Odder Roklub med en ny talentfuld landsholds roer og flotte præstationer af de to garvede eliteroere ved VM i Amsterdam

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen, sekr.

 

By | 2017-04-11T22:58:21+01:00 august 24th, 2014|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment