Pressemeddelelse “Odder Roklub viste topresultater og bredde til DM i Bagsværd”

De danske mesterskaber i roning er en helt speciel afslutning på den udendørs ro sæson. Ved denne regatta konkurrerer kun rene klubhold og ikke som ved de andre regattaer blandede hold fra de forskellige rocentre. Derfor var det imponerende at Odder kunne mønstre 16 DM deltagere i alle aldersklasser. De yngste for at høste erfaringer, eliteroerne i benhård konkurrence om medaljerne.

Julie Poulsen Bronze

Mette og Sara Bronze

Steffen og Mathias sølv

”Uroerne”

De fem yngste deltagere fra Odder Roklub er aldersmæssigt i gruppe D, men den gruppe findes ikke til DM. Derfor stillede de alle op i C gruppen, hvor deltagerne kan være op til 2 år ældre(og større). Christine Cardel, Sofie Mosegaard, Johan Kristensen, Jonathan Lara og Viktor Hansen gik friskt til opgaven og leverede deres hidtil bedste resultater, selvom de ikke kom på medaljeskamlen.

Titelforsvar

Juliane Elander og Christina Pultz skrev sidste år historie ved at vinde det første danske mesterskab nogensinde i dobbeltsculler til Odder Roklub. De to Odderpiger stillede i år op mod alle de ”tunge” piger. Juliane har født en lille pige for 3 mdr. siden og kun trænet nogle få gange, viljen til at vinde og forsvare titlen fejlede ikke noget hos Odder-duoen. De kvalificerede sig til finalen med en tredjeplads og blev nummer fire i finalen. Det hjalp nok også at Christina Pultz i øjeblikket er Danmarks stærkeste letvægtspige ifølge en nylig test i Danmarks rocenter.

Julie Poulsen, som lige er kommet hjem fra Sankt Petersborg, hvor hun blev nummer 6 ved Baltic Cup (U18 VM), vandt sit indledende heat ved DM meget sikkert. I finalen førte Odderroeren det meste af løbet, men måtte se sig slået af sine evige rivaler fra Ægir og Bagsværd i opløbet. Dermed Bronze medalje til Julie Poulsen og Odder Roklub, kun 4 sek. fra guldet.

Ny landsholdsdobbeltsculler ??

I herre dobbeltsculler stillede Odder op i stærkeste opstilling med Steffen Bonde og Mathias Larsen, begge tidligere verdensmestre i dobbeltfirer. Steffen og Mathias er letvægtsroere, men stillede op i tung klasse og vandt sikkert indledende heat. I finalen blev de lige netop slået af to tunge roere fra Odense med 2 sek. . Flot præstation og sølv til Odder. Mathias og Steffen kunne måske være en konstellation til den olympiske letvægtsdobbeltsculler efter Mads Rasmussen og Rasmus Qvist er stoppet efter Guldmedaljen i London.

Hård konkurrence i singlesculler

Alex Berg fra Odder Roklub stillede op i herrernes letvægtssinglesculler. I sit indledende heat kvalificerede Alex sig til A-finalen med en 3. plads. I A-finalen var der hård konkurrence, bl.a. fra Henrik Stephansen, verdensrekordholder i ergometer og dobbelt verdensmester, og Morten Jørgensen fra Guldfireren. Alex roede et fint løb og blev nr. 6.

Junior A bronze til Odder Roklub

Odder stillede i pige jun. A op med 2 dobbeltscullere – hhv. de erfarne roere Mette Leitzke og Sarah Moslund samt den spritnye konstellation Olivia Cardel og Anna Frandsen.

Mette og Sarah, som til andre stævner i denne sæson har vist stor styrke, roede ved DM endnu et super stærkt og fokuseret løb, hvor de roede sig ind på en overbevisende 3. plads!

Olivia og Anna stillede op for første gang sammen og kom ind på 6. pladsen.

Historie i lånebåd

For første gang i Odder Roklubs historie stillede klubben op i dobbeltfirer. Holdet bestod af nogle af klubbens stærkeste kvindelige odderroere: Juliane Elander, Mette Leitzke, Julie Poulsen og Marie Linde.

Odder Roklub ejer ikke en sådan båd, så pigerne lånte i Holstebro. Af gode grunde havde de heller ikke roet sammen før bortset fra opvarmningen før løbet. Det kunne ikke ses. De rutinerede piger fra Odder roede et flot løb i et opskruet tempo, som de stadig tydeligt mærkede da de stod op her til morgen.

Det blev til en fornem 3. plads og Bronzemedalje til pigerne i damedobbeltfireren.

Dermed var det slut på et fantastisk DM med flotte resultater og skønt vejr 

Medaljer:

1 x sølv

- Steffen og Mathias

3x bronze

- Julie

- Mette og Sarah

- Juliane, Mette, Julie og Marie

Venlig hilsen Odder Roklub/v Peder Würgler Hansen, sekr.

By | 2017-04-11T22:58:25+01:00 oktober 7th, 2013|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author: