Presse : To Odderroere repræsenterede Danmark på højeste niveau i USA

Ved bredden af Charlesfloden i BostonTo Odderroere repræsenterede Danmark på højeste niveau i USA

Juliane Elander og Steffen Bonde med helt fremme ved verdens største regatta i Boston Massachusetts

Hvad New York maraton og Boston Maraton er for løbere, det er Head of the Charles for verdens ro-elite. Det er noget man drømmer om, at blive inviteret med til, som en anerkendelse af mange års hårdt slid og resultater på højeste internationale niveau.

Derfor var det også med stolthed og glæde, at Juliane Elander kunne fortælle, at hun og Steffen Bonde fra Odder Roklub sammen med Mads Rasmussen og Anne Lolk fra DSR var inviteret til at repræsentere Danmark ved denne meget prestigefyldte regatta. OL guldvinder Mads Rasmussen stillede op i herrer dobbeltsculler sammen med Steffen Bonde fra Odder Roklub og Juliane og Anne Lolk i damernes ditto.

Head of the Charles er noget Ganske særligt. Løbene roes på Charles floden over en distance på 4,8 km gennem Boston, mod 2 km ved almindelige ro-konkurrencer. Der har deltaget rekordmange roere i år, nemlig 11.000 fordelt i 1900 både. Og der har været ca. 400.000 tilskuere langs flodens bredder til at heppe på de mange mandskaber. Det hele er meget stort og noget overvældende.

Før løbet sagde Juliane Elander:
. ”Der er jo en lidenskab omkring roning i denne del af verden, som du ikke finder i Danmark, så bare det, at føle stemningen med alle de tilskuere, bliver virkelig fedt. Det bliver anderledes end at skulle ro 2 km, men det passer rigtig godt til vores profil at skulle ro ca. 5 km”

De to danske dobbeltscullere var begge på floden lørdag. De konkurrerer normalt i letvægtsklassen, men i Boston skelner man ikke mellem vægtklasser, derfor var de danske roere oppe mod alle de bedste tunge roere.
Det var et fantastisk syn når de store felter med 30 både for mændenes vedkommende og 24 for damerne strøg af sted over floden og passerede 6 broer på vejen til målelinien lige efter Eliot Bridge før NorthEastern Universitetets Henderson bådhus.

Mads Rasmussen og Steffen Bonde fra Odder klarede sig imponerende flot i de uvante omgivelser og kom i mål som nummer 6 blandt dobbeltscullerne i en tid på 16 min. 16 sek.
Juliane Elander og Anne Lolk gjorde mændene kunsten efter og sluttede også på en flot 6. plads i en tid på 17 min.56 sek.

Flotte resultater og store oplevelser.
De danske roere stiller gerne op igen næste år, og forventer endnu bedre resultater, når de kender forholdene på Charles floden bedre.
Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen , sekr

By | 2017-04-11T22:58:21+01:00 oktober 19th, 2014|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment