Presse: Steffen Bonde vandt bronzemedalje ved World Cup i Luzern

Juliane og Anne Lolk i Luzern

Bronzemedalje WC Luzern 2015
Steffen Bonde fra Odder Roklub vandt Bronzemedalje og Juliane Elander brøkdele af et sekund fra finaleplads.
Årets sidste World Cup i Roning er afholdt i Luzern, Schweiz i denne weekend. Odder Roklub var repræsenteret ved sine to stærkeste eliteroere Juliane Elander og Steffen Bonde. Om 6 uger går det løs med VM i Sydfrankrig, så stressfaktoren er stigende. VM resultaterne kommer også til at fungere som grundlag for OL udtagelse.
Steffen, som i denne sæson har valgt at ro med én åre sammen Emil Espensen DSR i en toer, har været flyvende. Den danske båd var allerede i indledende heat tæt på at vinde, men måtte efter en meget spændende slutspurt nøjes med en andenplads 1.7 sek. efter England.
En tredjeplads i opsamlingsløbet sikrede Steffen og Emil en plads i A finalen.
Finalen blev igen nervepirrende. Fra starten blev det et meget tæt løb, hvor Italien, England, Danmark og Frankrig kæmpede om de fire første placeringer. Fra 1000 metermærket trak Steffen og Emil fra franskmændene, men kunne ikke nå Italien og England på de to første pladser. De første 3 både kom i mål inden for godt 2 sek. – tættere kan det ikke være. Flot Bronzemedalje til Danmark, Steffen, Emil og Odder ..
Det bliver spændende, at se om Steffen Bonde fra Odder Roklub og Emil Espensen DSR kan fortsætte den imponerende fremgang til VM om 6 uger

Juliane Elander fra Odder Roklub, som ror letvægtsdobbeltsculler med Anne Lolk fra DSR, var taget til Schweiz for at komme i finalen. Der er blevet eksperimenteret med de to roeres placering i båden i de sidste uger. Anne Lolk har overtaget tagåren og Juliane sidder nu forrest og har overblikket. Det er selvfølgelig en ny situation, men de ser ud til at de to atleter allerede har fået vekslet forandringen til mere fart.
Damernes letvægts dobbeltsculler anses for at være rosportens hårdeste konkurrence – der er ingen lette løb.
En 3. plads i indledende heat lovede godt for den nye konstellation. I opsamlingsløbet fik optimismen yderligere grobund. Juliane og Anne førte fra start til mål og knuste i parløb med de stærke hollændere de japanske og Tjekkiske formåbninger.
Semifinalen begyndte ikke heldigt for den danske duo. Helt op til 1000 metermærket lå de på en 5.plads, men så indledte de jagten på den finalegivende 3. plads. 500 meter før målet manglede de kun 2 sek., og da bådene roede over målstregen ved 2000 meter, kunne ingen se, om det var lykkedes for Juliane og Anne.
Sølle 4/100 af sekund skilte den danske båd fra målet om A finale, men de to danske roere havde roet så hurtigt, at de ville have vundet den anden semifinale, hvis det var den, de havde deltaget i.
Tidligere i dag har Juliane Elander og Anne Lolk sluttet World Cuppen i Schweiz med at ro B finale om pladserne fra 6 – 12. Det blev et godt race for det danske mandskab, hvor de kom lynhurtigt ud af starthullerne og lå forrest efter 500 meter. Derefter roede de to piger stabilt på en andenplads indtil få meter før målstregen, hvor de blev overhalet af den hollandske båd. Sammen lagt en 9. plads i verdens hårdeste ro-disciplin

Nu venter der de to super-roere fra Odder Roklub en lang og hård træningslejr i Østrig inden VM i Sydfrankrig om 6 uger. Der bliver rigelig mulighed for at optimere formen sammen med de andre danske roere inden den afgørende styrke prøve

By | 2017-04-11T22:58:18+01:00 juli 12th, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment