Presse Odder Roklub : Copenhagen regatta ” RET OK”

Pressemeddelelse d.22.05.2016
Mathias Larsen med VM bronzemedaljeSteffen Bonde og Mathias Larsen udtaget til VM i dobbeltfirer efter Copenhagen Regatta.
Sidste weekend var eliteroerne fra Odder til Copenhagen regatta. I de kølige omgivelser på Bagsværd sø klarede de sig alle fint og levede op til Odder Kommunes slogan : RET OK.
I Copenhagen regatta stiller alle roere op mod hinanden uden hensyn til de sædvanlige vægtklasser. Odder Roklubs letvægtsroere fik derfor kamp til stregen af de tunge roere.

Mathias og Steffen i samme båd
Steffen Bonde stillede op i singlesculler og roede i det tunge selskab en 6. plads hjem på første dagen og en 4. plads på anden dagen.
Mathias Larsen roede singlesculler lørdag og blev nummer fire. Søndag stillede han op i dobbeltsculler med sin makker fra EM, Andrej Lawaetz. De fik lov til at vise deres virkelige styrke og vandt overlegent over alle de tunge mandskaber. Mathias var tilfreds efter skuffelsen ved EM, hvor han måtte udgå p.g.a. sygdom.
Steffen og Mathias blev belønnet for deres solide indsats med en udtagelse til landsholdets letvægtsdobbeltfirer. Det er første gang, der har været to seniorroere fra Odder i samme båd på ro-landsholdet. Det nye mandskab på dobbeltfireren skal første gang i konkurrence ved regattaen i Ratzeburg om nogle uger. Det egentlige mål er VM til efteråret. Der får Mathias Larsen fra Odder mulighed for at gentage succesen – måske opgradere den Bronzemedalje han vandt i 2015 i Sydfrankrig.

Søstrene Poulsen
Julie Poulsen fra Odder deltog i Bagsværd både lørdag og søndag i singlesculler. Julie roede lidt overraskende næsten lige op med den nyslåede EM sølvvinder Aja Runge Holmegaard.
Julie sagde efter regattaen: ” Jeg havde ikke regnet med at være så tæt på Aja, men placeringen var som håbet. Jeg skal til Ratzeburg om nogle uger, hvor jeg skal ned og måle mig med de tyske både. Det bruges til at bedømme om, jeg er god nok til at blive udtaget til U23 VM.”
Julie’s Søster Marie var også med i Bagsværd og klarede sig flot i U17 singlesculler med en 6. plads

Juliane og Anne Lolk på vej til World Cup i Schweiz
Juliane Elander fra Odder og Anne Lolk fra DSR stillede op mod de tunge dobbeltscullere, som en del af forberedelserne til OL. De to medaljekandidater havde ikke fået den ønskede konkurrencetræning ved EM, som blæste væk i stormvejr.
I Bagsværd måtte de se sig slået af den unge tunge dobbeltsculler med Emma Kiehn og Astrid Steensberg med nogle få sekunder på 2000 m distancen. De to OL roere var bestemt ikke tilfredse med andenpladsen, men så det positive i at få en påmindelse om, at de ikke endnu ”kan gå på vandet” her 80 dage før OL begynder.
Juliane og Anne er på vej til næste store opgave, nemlig årets anden World Cup i Luzern, Schweiz. World cuppen afvikles i den kommende weekend og forud gås af OL-kvalifikations regatta samme sted. Kvalifikations-regattaen har helt speciel interesse for Juliane, da hendes mand Mads Rasmussen sammen med Rasmus Quist har sidste chance for at kvalificere sig i letvægtsdobbeltsculler til OL i Rio og måske forsvare Guldmedaljerne fra OL i London.

En spændende sæson for Dansk roning og Odder Roklub

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

By | 2017-04-11T22:58:14+01:00 maj 22nd, 2016|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment