Presse: Odder Roklub brillerer på de lange baner

Odder Roklub brillerer på de lange baner
Juliane og Anne Lolk vandt sølvmedalje ved en verdens mest prestigefyldte regattaer i USA og 3 odderroere sad i den otter, som vandt Copenhagen Harbour Race i sidste weekend
Sædvanligvis er distancen ved internationale ro-konkurrencer 2000 meter, men her ved afslutningen af udendørssæsonen 2015 har roere fra Odder Roklub brilleret ved to meget spektakulære langdistance-regattaer
Copenhagen Harbour Race
For en halv snes år siden arrangerede en håndfuld københavnske roere en regatta i Københavns havn. Målet var, at samle så mange både fra hele Danmark som muligt til et langdistanceløb over 6,5 km. Arrangementet er siden vokset eksplosivt, og i sidste weekend deltog en sand armada bestående af 40 inriggere, 6 havgående Coastalbåde og ikke mindre end 29 smalle ottere med tilhørende styrmænd.
Det var et fantastisk syn, at se denne flåde af forskellige fartøjer kæmpe sig i gennem den lange distance i havnen mellem oceangående containerskibe, turistbåde og havnefærger. Ikke mindst de mange lynhurtige ottere vagte opsigt.
I en af disse slagskibe sad tre af Odder Roklubs bedste roere nemlig Steffen Bonde, Alex Berg og Mathias Larsen. Sammen med Frederik Leicht, KR, Emil Espensen, DSR, Jannik Nilton, DSR, Oscar Petersen, Bagsværd Roklub, Jens Noll Nielsen, Hadsund samt styrmand Mette Noll Nielsen, Hadsund, udgjorde de mandskabet i den otter, som spurtede fra alle de andre både og vandt regattaen med mere end 30 sek. ned til nummer 2. Det flotte resultat sættes yderligere i relief af den omstændighed, at mandskabet kun havde haft en enkelt træningstur sammen i båden før løbet. Det blev dagens hurtigste tid og samtidig banerekord.
Juliane og Ann Lolk vandt sølv i Boston
Juliane Elander fra Odder Roklub og Anne Lolk, som netop er udtaget til at repræsentere Danmark ved OL i Rio til næste år. Har her i weekenden sluttet udendørssæsonen med maner.
De to toproere er igen i år blevet inviteret til en af verdens mest prestigefyldte regattaer, nemlig Bostons Head of the Charles.
Denne regatta er for roere, hvad New York maraton er for løbere.
Der er mere end 4000 deltagere i regattaen og tusindevis af tilskuere langs de ca. 5 km lange bane på The Charles floden i Boston.
Som Juliane siger:
”Det er så fedt at ro Head of Charles. Der er tilskuere på alle 3 miles ( ca.5 km) og der er højtalere hele vejen, og det er een stor fest. Det er så vildt.”
Løbet er specielt ved at det afvikles på en flod, så det gælder om at finde den helt rigtige bane og ro klogt, så man kan holde hele vejen. Den danske OL letvægts dobbeltsculler fik fra starten hård konkurrence af den tunge hollandske dobbeltfirer, som lige har vundet bronzemedaljer ved VM. Det hollandske mandskab havde delt sig op i to dobbeltscullere, som lå og kæmpede med Juliane og Anne om føringen gennem hele løbet. Halvvejs i løbet lå den danske båd 10 sek. foran den hollandske konkurrenter, men på den sidste del kom der en kraftig modvind, som gav den ene hollandske båd mulighed for at gå forbi de danske piger. Juliane og Anne kom ind på en fornem 2. plads kun 3 sek. efter vinderen og slog den anden hollandske båd sikkert.
Efter løbet sagde Anne Lolk: ”som letvægtsroer er det altid en udsøgt fornøjelse at slå ens tunge kolleger i konkurrence”
Flot og motiverende afslutning på sæsonen for de to danske OL medaljehåb.
Julianes Elanders ægtefælle Mads Rasmussen deltog også i regattaen sammen med Rasmus Quist (begge OL guldvindere), men måtte ”nøjes” med en bronzemedalje

Cph 40 inr , 6 coastal, 29 8+
De danske deltagere i Head of the Charles,Boston

By | 2017-04-11T22:58:17+01:00 oktober 19th, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment