Presse: Nu har Odder sin egen GULD-FIRER (Guld-femmer)

guldfemmeren fra Odder RoklubNu har Odder sin egen GULD-FIRER (Guld-femmer)
Historisk medaljerus for Odder Roklub til DM i roning på Bagsværd Sø.
I smukke omgivelser ved Bagsværd sø og i dejligt sensommervejr blev Danmarksmesterskaberne i roning afviklet under perfekte vejrforhold. DM er en helt speciel regatta, da eliteroerne ikke kan stille op med deres sædvanlige partnere fra andre klubber. Mesterskaberne afvikles med rene klubhold, hvilket selvfølgelig favoriserer de store roklubber.
Med den store fremgang, der har været for Odder Roklubs fem voksne landsholdsroere det sidste år, fylder de dog mere og mere i mesterskabssammenhæng.
Odder Roklubs elite satte måske derfor deres tydelige fingeraftryk på mesterskaberne ved for første gang at vinde to guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje.

Juliane Elander og Christina Pultz gentog mesterstykket fra 2013 og vandt guldmedalje i letvægtsdobbeltsculler 10 sek. foran nærmeste konkurrent. Christina har valgt landsholdstræningen fra den sidste tid, men de to Odder-piger har trænet godt sammen og også hygget sig op til DM, og det gav den ultimative bonus.

Mathias Larsen, som for et par uger blev udnævnt til Årets Sportsnavn i Odder, levede med fulde op til værdigheden. Mathias har virkelig gjort sig gældende på det sidste med en overraskende VM bronzemedalje i Frankrig i dobbeltfirer og udtagelse til landsholdsbruttotruppen m.h.p. OL 2016. I Bagsværd kvitterede Mathias med at vinde en sølvmedalje til Odder Roklub i letvægtssinglesculler. Mathias er uden tvivl en ”comming man” i dansk roning.

Odder Roklub kunne også stille med et topmandsskab i letvægtstoer. Nemlig den erfarne Steffen Bonde, som var fundet sammen med den unge Alex Berg, som er yngste mand i Odders elitetrup. De to havde fået mulighed for at låne en ældre båd og roede sammen for første gang til DM. Det makkerskab fungerede bare, og de kom i mål med en overraskende bronzemedalje til Odder
Efter løbet sagde Steffen:
”Det var en fed oplevelse med Alex. Vi havde ikke ligefrem forholdene med os: Bådtraileren var først i Bagsværd fredag kl 19.30, så vi nåede ikke at prøve båden efter, at vi havde rigget den til. Båden var en tudsegammel båd fra 2003. Alex og jeg havde aldrig roet sammen før, og derudover var vi begge styrbordsroere, så jeg måtte over at ro bagbord i stedet. Så jeg var vildt overrasket over, at vi kunne klare det så godt sammen”.
Et resultat som fortæller noget om de to roeres styrke og omstillingsevne.

Odders ”Guld-femmer”
For første gang stillede Odder Roklub også op i 4 åres inrigger med et skræmmende mandskab af letvægtsroere bestående af Steffen Bonde, Mathias Larsen, Alex Berg og roklubbens ungdomstræner Michael Brandt. De fire mandfolk blev gennem løbet kompetent styret og opmuntret af Juliane Elander som styrmand. Det blev et spændende race, hvor Oddermandskabet lå i tæt konkurrence med Danske Studenters tunge roere indtil kort før mål, hvor Odder spurtede i mål som guldvinder.
Der var vild jubel i båden, og Juliane sagde efter medaljeoverrækkelsen:
”Det var helt vildt, som drengene roede. Der var ingen, der havde regnet med at Odder Roklub kunne vinde, men drengene fulgte med DSR hele tiden i front, og pludselig kunne vi mærke, at de gik lidt døde, og så fik den alt, havde vi kunne og vandt.
Det har været en fantastisk weekend. Odder Roklub har haft så meget teamspirit. Det er så sjovt at få lejlighed til at stille op som klubhold."

De Unge
Efter DM kunne roklubbens ungdomstræner Michael Brandt med glæde konstatere, at Marie Poulsen og Sofie Miller havde vundet henholdsvis en anden og en fjerde plads i den talent udviklingskonkurrence (TU-cup), som løber over hele rosæsonen.
Fødekæden er i orden i Odder Roklub

Venlig hilsen Odder Roklub, v/ Peder Würgler Hansen

Vedhæftede foto: Odder Roklub
Fra ve. Alex Berg, Mathias Larsen, Steffen Bonde, Juliane Elander og Michael Brandt

By | 2017-04-11T22:58:17+01:00 oktober 4th, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment