Presse: Juliane og Anne viste OL takter ved EM

Juliane og Anne viste OL takter ved EM
Juliane Elander fra Odder Roklub og Anne Lolk , DSR leverede en indædt fight i EM finalen i Poznan .
De danske roere har generelt haft vanskelige træningsbetingelser op til dette EM med dårligt rovejr med kulde, blæst og regn. Derfor var det imponerende, at Danmark har fået hele 4 danske mandskaber i A finale-feltet.
Mødrene imponerer
Den båd der har imponerede mest i eftermiddagens finaler var kvindernes letvægtsdobbelt scullermed Juliane Elander fra Odder Roklub og Anne Lolk fra DSR. Det var pigernes første internationale konkurrence efter barselspause og dermed også første mulighed for, at se om de to roere havde bevaret det høje sportslige niveau fra OL i London.
Ambitionerne til EM i Polen var at nå til finalen, men de to seje mødre imponerede lige fra starten med at kvalificere sig direkte til semifinalen i det indledende heat og forsætte derfra til finalen med overbevisende 2. plads.
Flot finale-fight
I dag skulle det store søslag i klassen afvikles i de lette damers eneste OL disciplin. Finaleløbet i damernes letvægtsdobbelt sculler blev en gyser set med danske øjne. Juliane og Anne fik en rimelig god start, men måtte bruge en del kræfter på at rette båden op. Det så en overgang ud til, at den danske båd var koblet af førerfeltet. Men ved 1500 m mærket så man igen den gule bådsspids presse sig frem mod de førende både og på de sidste meter kæmpede Juliane Elander fra Odder Og Anne Lolk med om medaljerne efter en fantastisk spurt. Det lykkedes ikke helt, og de to danske roere måtte ”nøjes” med 4. pladsen.
Under alle omstændigheder en meget flot tilbagevenden til den internationale scene og optimistske takter frem mod mandskabets endelige mål om OL deltagelse i Rio 2016
Motiverende 4. plads
Juliane sagde efter finalen, at de to danske roere var meget tilfredse med deres resultat og havde nydt det spændende race. At være så tæt på medaljerne i deres første internationale optræden efter barselspausen varet meget motiverende for at fortsætte den benhårde træning med forhåbentligt bedre dansk sommervejr.

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

By | 2015-05-31T15:16:52+01:00 maj 31st, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment