Presse : Juliane og Anne Lolk mødte overmagten

Juliane og Anne Lolk mødte overmagten
Den danske dobbeltsculler blev nummer tre i B – finalen i verdens hårdeste race i Italien
Damernes letvægtsdobbeltsculler i roning er op til OL den hårdeste konkurrence i rosporten. De lette kvinder er kun repræsenteret med denne bådtype ved OL. Derfor forsøger alle de bedste letvægtsroere i verden at kvalificere sig til Rio 2016. Det medfører en umenneskelig hård konkurrence mellem nationerne.

Juliane Elander fra Odder Roklub og Anne Lolk fra DSR er det danske bud på OL medaljer i denne bådklasse. De to stærke roere fik en flot fjerde plads ved OL i London og er fast besluttet på at skifte 4. pladsen ud med ædelt metal i Rio. For at komme i betragtning til OL holdet, skal de to letvægtsroere vinde mindst en 11. plads ved VM i Frankrig til september.

Rosæsonen i Danmark har budt på store vejrmæssige udfordringer. Det har været meget koldt og blæsende og træningsregattaer er blevet aflyst af samme årsag. En al for stor del af forberedelserne er foregået i romaskinerne og ikke på Bagsværd sø.
Alligevel har Juliane fra Odder og Anne Lolk vist flotte resultater i de internationale regattaer.

I denne weekend deltog de to piger i Worldcuppen i Varese i Italien. De fik en 3. plads i indledende heat, men vandt opsamlingsløbet i fornem stil. Semifinalen var meget tæt mod stærke modstandere og Juliane og hendes makker magtede med en 4. plads ikke at kvalificere sig til A finalen. B finalen var lige så tæt et løb med de tre førende både i mål inden for et par sekunder. Den danske dobbeltsculler roede ind på 3. pladsen og blev dermed samlet nummer 9 i verden.

Juliane er ikke helt tilfreds med resultatet, men føler at hun og hendes makker har større potentiale for forbedring end de fleste konkurrenter.
Under alle omstændigheder har hun og Anne Lolk gjort værdifulde erfaringer, som de kan bruge ved næste WC stævne om 3 uger i Luzern og ikke mindst ved den efterfølgende træningslejr i Østrig forud for VM i Frankrig
Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

By | 2015-06-21T21:10:44+01:00 juni 21st, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment