Presse : Juliane Elander fra Odder Roklub har haft en fantastisk start på VM i Sydfrankrig

Pressemeddelelse fra Odder Roklub:
juliane og anne på målstregen

smil og ros fra træner
Juliane og hendes makker i den danske letvægtsdobbeltsculler Anne Lolk slog allerede i første heat verdensmestrene og verdensrekordholderne fra New Zealand

Verdensmesterskaberne i roning er netop begyndt på den idylliske bjergsø Lac d’aiguebelette tæt på Chambery i Sydfrankrig. Danmark stiller med et stærkt hold som sædvanlig og med ikke mindre end 2 roere fra Odder Roklub, nemlig ikke overraskende Juliane Elander, men også Mathias Larsen. De skal konkurrere i henholdsvis letvægtsdobbeltsculler og letvægtsdobbeltfirer.
En tredje Odderroer, Steffen Bonde kunne også have været med efter en række imponerende resultater i letvægtstoer og reelle medalje chancer. Men han er af uransagelige årsager ikke udtaget af landstræneren.

I dag var første konkurrencedag, og Juliane og Anne Lolk fra DSR, som ror i letvægtsdamernes eneste OL-bådklasse dobbeltsculler, var på søen for første gang. Modstanderne var imponerende med de regerende verdensmestre og verdensrekordholdere fra New Zealand og Rusland, hvorimod Vietnam og Thailand var mere overkommelige opgaver
De to danske piger leverede en kanon præstation. De kom usædvanlig hurtigt fra start og lå på en førsteplads til 1000 m. mærket, så kom verdensmestrene op og tog føringen, men kun med en bådspids. De to danske piger bed sig fast og holdt kontakten til 250 meter før mål, hvor Juliane og Anne satte en vanvittig spurt ind med en kadence på mere end 40 ro-tag i minuttet. Den danske båd ”Sussie” fløj forbi New Zealænderne, som kun så røgen !!!
Fantastisk start på VM og de to OL- kandidater, som også struttede af selvtillid, da vi talte med dem efter løbet.
” Det gik helt perfekt for os, vi kan mærke vi har fået meget fart med fra træningslejren i Østrig. Sejren er meget vigtig for den giver en bedre seedning til kvartfinalerne på onsdag. Og så giver det selvtillid at ro fra verdensmestrene”.
Der roes for første gang i mange år både kvartfinaler, semifinaler og finaler i letvægtsdobbeltsculleren ved VM på grund af, at der er tilmeldt hele 27 nationer. Bådtypen betragtes af mange som rosportens hårdeste konkurrence.
Mathias Larsen skal på vandet i morgen i en ny letvægtsdobbeltfirer, som ikke har været i international konkurrence før, så det bliver meget spændende
Fantastisk flot dag for Odder Roklub , Juliane og Anne Lolk i det sydfranske
Venlig hilsen Odder Roklub v/Peder Würgler Hansen

By | 2017-04-11T22:58:17+01:00 august 30th, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment