Presse : Flot debut for Mathias og Co ved VM i roning

IMG_4332
Mathias Larsen fra Odder Roklub roede sig direkte i finalen i letvægtsdobbeltfirer ved VM i roning, selvom kvartetten ikke tidligere har roet denne distance.

Dansk forening for Rosports projekt med en letvægtsotter er blevet til en letvægtsdobbeltfirer til VM i Sydfrankrig .I den båd sidder Mathias Larsen solidt placeret sammen med Emil Espersen, DSR, Andrej Lawetz Århus Roklub og Oscar Petersen. De fire roere har kun haft nogle få ugers træning sammen på Bagsværd sø inden de tog til VM i på lac D’aiiguebelette i Sydfrankrig. De fire friske roere har således aldrig før prøvet at ro 2000 meter i konkurrence før de kom til VM.
Det viste sig hurtigt ikke at være noget problem for det danske mandskab. De kom ikke særligt hurtigt fra start og lå efter 1000 meter på en 3. plads. Men med et solidt banetempo kæmpede den danske kvartet sig op på 2. pladsen efter Frankrig og der blev de til mål efter en spurt med 40 rotag i minuttet. England og Rusland kom ind på de næste pladser mere end 10 sek. efter danskerne .
Med 2. pladsen kvalificerede Mathias og Co. sig direkte til finalen- fantastisk præstation for et mandskab der kun har roet sammen i ganske få uger. Det var dagens kometpræstation ved VM.
Odder Roklub har dermed 2 roere med videre ved VM, nemlig Juliane Elander og Mathias Larsen – det er god reklame for Odder og Odder Roklub.
Det har idet hele taget været et fantastisk VM for Dansk roning. På førstedagen kvalificerede 4 ud af 5 mandskaber sig videre og i dag vandt Letvægtsfireren (guldfireren) deres heat trods en dårlig start.
Der er udsigt til uvejr i morgen men ingen af de omtalte odderroere skal i konkurrence tirsdag.
Vi ser frem til nogle meget spændende dage ved bredden af lac d’Aiguebelette

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

By | 2017-04-11T22:58:17+01:00 august 31st, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment