Presse: Fin afslutning på VM i roning i Sydfrankrig for Odderroerne

Mathias fra OR
Juliane kæmpede sig til en femteplads i verdens stærkeste felt i verdens hårdeste ro konkurrence

Odder Roklub har haft to roere med til VM i roning på Lac D’aiguebelette i Sydfrankrig. De kom begge i finalen, Mathias Larsen vandt bronze i letvægtsdobbeltfirer i går, og i dag kl. 14.00 kæmpede Juliane Elander fra Odder og Anne Lolk fra DSR om medaljerne i damernes letvægtsdobbeltsculler.
Efter flot og kraftfuld roning kom Juliane og Anne ind på en femteplads i et felt af ro-nationer som, aldrig har været stærkere. De danske piger fulgte godt med op gennem banen, men tabte lidt fart efter 1500 meter, for at komme igen med en fin spurt på de sidste 100 meter.

Verdensmesterskabet blev vundet af New Zealand foran England, Sydafrika og Canada. Tyskland måtte nøjes med sidste pladsen.

”Vi er faktisk meget tilfredse med vores indsats og femtepladsen. Vi har gjort alt, hvad vi kunne på nuværende tidspunkt. Efter EM tidligere troede vi, at vi kom til at kæmpe for en OL-billet ved at holde 10. – 11. plads. Efter tre ugers træningslejr i Østrig er vi nummer 5 i verden, så vi har taget et step op.”

”Næste år er der op til OL planlagt fire træningslejre, og der er også meget, vi kan arbejde på hen over vinteren.” Vores træner Brian Richardsson er sikker på, at vi kan udvikle os mere både fysisk og teknisk. Så vi tror på, at vi er der til OL, og vi går efter medaljer.”

Dejlig med en positiv reaktion fra den sympatiske roer fra Odder, som nu har kvalificeret sig til OL for fjerde gang, og som til OL igen skal kæmpe mod de lande, hvor roning er en professionel sport. I Danmark er der ingen penge i roning.

Vi meget stolte i Odder Roklub over, at vore to deltagere var med til at præge resultaterne positiv til et VM, der også bød på store skuffelser for dansk roning.

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

By | 2017-04-11T22:58:17+01:00 september 5th, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment