Presse : Debut med VM format

Pressemeddelelse fra Odder Roklub d.12.06.2016
Debut med VM format
Landsholdets letvægts-dobbeltfirer har to roere fra Odder med på holdet, Steffen Bonde og Mathias Larsen
Selvom meget i sportsverdenen og ikke mindst rosporten for tiden drejer sig om det kommende OL i Rio, så sker der andre spændende begivenheder. Dansk forening for Rosport begynder også at se frem mod det VM, der skal afholdes efter de Olympiske lege.

Østjysk kraftværk
Sportschef Lars Christensen har i den forbindelse sammensat et sandt østjysk kraftværk af en dobbeltfirer.
I båden sidder ikke mindre end to roere fra Odder Roklub.
For er første gang nogensinde er Odder Roklub repræsenteret med to mand i samme landsholdsbåd. Det drejer sig heller ikke om hvem som helst, Steffen Bonde og Mathias Larsen er begge tidligere verdensmestre i ergometerroning og Mathias vandt en VM bronze medalje i denne bådtype i 2015. De to fra Odder får følgeskab af to andre stærke østjyder i dobbeltfireren, nemlig Andrej Lawaetz fra Århus Roklub og Jens Noll fra Hadsund.
Mandskabet er først bragt sammen for nogle få uger siden og skulle have debut ved den internationale regatta i Ratzeburg, Tyskland i sidste weekend. Det gik over al forventning, da de mødte de franske verdensmestre i finalen både lørdag og søndag. Den danske båd lagde lidt forsigtigt ud i lørdagens løb og lå lige efter verdensmestrene fra 500 meter mærket. Franskmændene vandt med små 2 sek. efter 2000 meter.
Søndag viste Steffen, Mathias og Co. klasse og lagde sig i spidsen fra start og førte indtil 150 meter før mål, hvor det lykkedes de franske verdensmestre at få en bådsspids foran danskerne og vinde med sølle 0,5 sekund.
Fantastisk resultat for Danmark efter så kort sammenroning. Næste opgave bliver Worldcuppen i Polen i næste weekend og forhåbentlig VM efter OL.

Julie Holst Poulsen vinder Guld
På spindesiden var der også lovende takter fra Odder Roklub. Julie Holst Poulsen som efterhånden er en erfaren scullerroer stillede også op i Ratzeburg i U23 klassen mod de bedste hollandske og tyske roere. Det blev allerede på førstedagen til en 4. plads og søndag, efter taktikken og teknikken var blevet justeret, roede Julie over målstregen som nummer et. Flot præstation selvom Julie mener, der endnu er plads til yderligere forbedring.
Julie Holst Poulsen skal næste gang i ilden ved Sorø regattaen, hvor hun skal overbevise udtagelseskomiteen om sit potentiale til U23 verdensmesterskaberne.

World Cup i kommende weekend
Som omtalt afvikles årets sidste Worldcup i Poznan, Polen i den kommende weekend. Her er Odder Roklub fornemt repræsenteret med både Steffen Bonde og Mathias Larsen i letvægtsdobbeltfirer og Juliane Elander, der sammen med sin makker Anne Lolk ror sidste konkurrence inden de repræsenterer Danmark i damernes letvægtsdobbeltsculler ved OL i Rio.
Odder er med helt fremme i dansk og international roning

Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

Foto: Ungdomslandsholdet i roning: Julie med guldmedalje

Julie med Guldmedalje , Ratzeburg

Julie Holst Poulsen

By | 2017-04-11T22:58:14+01:00 juni 12th, 2016|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment