OL-billetten kan først komme i hus i 2024

Nogle gange gør 1,5 sek. en næste ubærlig forskel. For Julie Holst Poulsen fra Odder Roklub og den danske firer var kravet en syvendeplads til VM, hvis båden skulle kvalificere sig til OL allerede i år. Det lykkedes ikke

Syvendepladsen og dermed en OL-kvalifikation kunne være kommet i hus, hvis Danmark havde vundet dagens VM-Finale om VM-placeringerne fra 7-12. Den eftertragtede plads måtte danskerne desværre se New Zealand tage, mens de selv roede sig ind på en flot ottendeplads.

I sandhed må det siges, at New Zealand førte fra start til slut - i en lang periode med 1,5-2 bådlængde til de øvrige nationer. Men Danmark satte turbo på og
overspurtede Canada, Irland, Polen Tyskland og nåede op, så NZ kun vandt over det danske firkløver med en halv bådlængde.

I OL-sammenhæng var det bare ikke nok. Desværre, for med VM-ottendepladsen er damefireren ellers den danske båd, der har klaret sig næstbedst til dette VM.

Sverri Nielsen skal ro VM-finale i morgen, og han har som den eneste sikret sig en OL-billet i Beograd.

Vi giver den et skud mere i Luzern

Julie Holst Poulsen, Astrid Steensberg fra DSR, Frida Sanggaard fra Bagsværd og Marie Johannesen fra Roskilde har stadig én chance for at ro sig til OL i Paris. Det er, når der afholdes World Cup/OL-kvalifikation i Luzern til næste år. Her er der yderligere to OL-billetter at kæmpe om, og Danmark har en reel chance for at komme igennem nåleøjet til OL. Den danske båd har nemlig med sin VM-ottendeplads slået de alle de europæiske lande, der ikke allerede har roet sig til en OL, samt den stærke ronation Canada.

Klar til OL er Holland, Rumænien, Storbritannien, USA, Australien, Kina og New Zealand.

Odder Roklub har talt med Julie Holst Poulsen, da hun var kommet sig lidt over dagens skuffelse, for den gjorde virkelig ondt.
"Jeg er SÅ ærgerlig over, at det glippede. Jeg ved, at jeg har givet mig fuldt ud mentalt og fysisk. Jeg synes, at vi har haft nogle virkelig gode løb her til VM, men vores bedste har bare ikke været godt nok, for vi har tabt til nogle nationer, vi tidligere har slået. Nu skal vi skal hjem og grave dybt, og så skal den have et skud mere i Luzern til næste år. Vi skal ro hurtigere, vi skal nyde det og så skal vi gå 110 % efter at kvalificere os til OL i Paris. Min holdning er, at jeg hellere vil vinde en OL-medalje end en ”kedelig” VM-medalje," understreger den 27-årige Odder-roer.

World Cup i Luzern ros den 15.-16. maj 2024

 

Billeder fra VM i Beograd taget af Dansk Forening for Rosport

 

By | 2023-09-09T17:14:04+01:00 september 9th, 2023|Aktivitet, Billeder, Elite, Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment