Odder-roeren Julie Poulsen nr. 7 til senior-VM

 

Da den danske landsholdsfirer roede først over målstregen i B- finale, var det kronen på en flot debutsæson og samtidig Danmarks bedste resultat til ro-VM i år

 

Nogle gange er der ikke særlig langt fra tårer til smil.

Lørdag var der smil over hele linjen, da Julie Poulsen, Astrid Steensberg fra DSR, Frida Sanggaard fra Bagsværd og Marie Johannesen fra Roskilde roede et helt genialt VM-løb og kom først over målstregen i B-finalen. Her gjaldt det VM-placeringerne fra 7- 12, og den finale vandt danskerne.

Faktisk roede de let og ubesværet fra hele feltet og havde bådslængder ned til konkurrenterne. New Zealand og Italien var henholdsvis tre og fire sekunder efter danskerne og Frankrig, Polen, og USA var hele 8-12 sekunder efter.

Hermed revancherede Danmark sig efter, at de lige akkurat var gået glip af en plads i finalen i torsdags. Dengang var pigerne meget kede af det.

 

Semi-lodtrækning spændte ben

”Det var så utrolig ærgerligt at tabe en så hård og lige semifinale,” forklarer Julie Poulsen.

I semifinalerne gik kun tre både videre fra hver semi. Det danske firkløver blev nr. 4, kun slået snert af så stærke ronationer som Holland, Rumænien og Australien.

”Ud over Storbritannien var det de tre stærkeste hold vi overhovedet kunne møde i semifinalen, så lodtrækningen var ikke helt med os i år,” understreger den 26-årige roer

At hun har ret i den udtalelse understreges af, at Storbritannien vandt VM-guld lørdag, Holland sølv, Australien bronze og Rumænien blev nr. 4.

 

Vi skal kunne slå alle

Efter førstepladsen i lørdagens B-finale kan Julie Poulsen og co. smykke sig med titlen som verdens syvendebedste firer.

 

”Vi havde en rigtig god B-finale, og vi er stolte af resultatet og over, at vi kunne kæmpe så hårdt ned over hele banen. Med kun ét år til OL-kvalifikationen er der ingen tvivl om, at dét, at vi har prøvet at gå glip af en finaleplads og derefter rejse os og vinde B-finalen har givet os blod på tanden,” fortæller hun fra Racice i Tjekkiet.

”Vi skal jo undgå at komme ud i sådan en situation igen og være klar til at vinde alle løb til næste år,” understreger Odderroeren.

 

De fire roere bør være særlig stolte af resultatet, fordi det var deres debut til senior-VM, fordi det foreløbig var det bedste danske VM-resultat, og fordi de kun har roet sammen i et halvt år. Det kræver typisk længere tid at få teamworket til at sidde lige i skabet i en firer.

Billedtekst:

Julie Poulsen er eneste østjyde i den danske landsholdsfirer, der blev nr. 7 til VM. Fra ve er det Frida Sanggaard fra Bagsværd, Marie Johannesen fra Roskilde, Julie Poulsen fra Odder Roklub og Astrid Steensberg fra DSR, og bagerst landstræner Mads Haubro

 

Foto: Formand Conny Sørensen fra Dansk Forening for Rosport

 

 

 

By | 2022-09-24T20:35:41+01:00 september 24th, 2022|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment