Julie Poulsen vandt bronze til DM i roning

Odder Roklubs senior-landsholdsroer satte ny personlig rekord, da hun roede en sikker medalje i hus.  

I en Coronatid har meget i ro-verdenen selvfølgelig vendt på hovedet - og det er det stadig.

De Danske Mesterskaber i ergometerroning, som plejer at tælle mere end tusind starter, blev igen i år afholdt som onlinemesterskaber. Derfor måtte Julie Poulsen og hendes landsholdkolleger koble sig op fra træningslokalet i Danmarks Rocenter i Bagsværd.

For den 24-årige Odderroere, som har været en del af den danske landsholdsbruttotrup siden oktober, var DM det første indendørs stævne, efter at hun kom tilbage til Danmark efter fire års collegeroning i Florida. Til danmarksmesterskaberne roede hun for at bevise både over for sig selv og for landstrænerne, at grundformen er i orden, inden landsholdets træningslejr i Portugal.

”En 3. plads var langt over mine forventninger, og at jeg ovenikøbet forbedrede min tid med 1,5 sekund, var helt utroligt,” forklarer en glad Julie Poulsen.

”Egentlig tror jeg, at det var en fordel, at DM blev afviklet online. Jeg prøvede bare at tænke på dagens løb som en almindelig 2 km, og der var en vis tryghed i at ro på min hjemmebane i Danmarks Rocenter, fordi det virkede faktisk mindre stressende end til det store DM- stævne. Jeg er simpelthen så tilfreds med, at jeg lykkedes med at holde de fleste af mine landsholdskolleger bag mig,” understreger hun.

 

Ungdomsroerne roede DM fra Saksild

Mens Julie Poulsen roede i Bagsværd, gik fire af Odder Roklubs ungdomsroere online fra klubhuset ved Saksild Strand.

Herfra roede de sig også til flotte DM-resultater, mens der blev der heppet gevaldigt fra de andre ungsdomsroere, forældre og trænere.

Caroline Sejersen blev nr. 4 i U-18, og Frey Sørensen nuppede en fortjent 5. plads i U-16, hvad der måske også var forventeligt efter hans sølvmedalje til de Jyske Mesterskaber i januar.

I den yngre årgang blev U-14 roer Gabriel Roer Paysen nr. 7, mens Clara Mikkelsen blev nr. 8 i U-15.

”Jeg er meget tilfreds med uroernes præstationer, og nu ser vi frem til, at vi forhåbentlig får en normal sommersæson, efter at stort set alle regattaer og fysiske stævner været lukket ned i to år,”  fortæller ungdomsleder Michael Brandt.

 

Billedtekst:

Julie Poulsen, Odder Roklub, har repræsenteret Danmark til U-23 VM tre gange med en højeste placering som nr. 4, nu er hun klar til at ro for seniorlandsholdet med en spritny DM-bronze i baglommen.

By | 2022-02-20T22:18:59+01:00 februar 20th, 2022|Aktivitet, Elite|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment