Julie Poulsen roede sig til en VM-billet

 

Julie vandt sølv i Sorø  efter Aja Runge Julie vandt sølv i Sorø ig indløste VM billet

Pressemeddelelse fra Odder Roklub d. 7. juli 2016:

Julie Poulsen roede sig til en VM-billet

Julie Poulsen, fra Odder Roklub, er blevet udtaget til U-23 VM i Rotterdam i august – og det betyder, at klubben nu har tre roere med til verdensmesterskaberne

Kravet til Odders Roklubs stortalent Julie Poulsen var klart. Hun skulle ro mere end godt både lørdag og søndag til den store, internationale Sorø Regatta, for at blive udtaget i singlesculler til U23 VM – og det gjorde hun så!

Julie Poulsen blev nr. 2 både lørdag og søndag.  Lørdag måtte hun ro til start gennemvåd og uden opvarmning, fordi en motorbåd af vanvare havde skvulpet hendes båd fyldt med vand. Ikke de optimale forhold under en VM- udtagelsesregatta, og det betød da også, at hun måtte se sig besejret af Trine Toft Andersen fra Hadsund.

Søndag stillede sølvvinderen fra seniorernes EM og Worldcup, Aja Runge til start i singlesculler. Julies opgave var derfor at lægge sig i kølvandet på hende, og at holde Trine Toft bag sig og det lykkedes til fulde. Faktisk roede hun Trine Toft bagud med næsten fem sekunder.

”Jeg er rigtig glad for udtagelsen, og jeg havde faktisk ikke regnet med den efter uheldet lørdag, så jeg er meget taknemlig over, at landstræneren tror på mig”, forklarer en glad Julie Poulsen.

I det hele taget har hun meget at være glad for i øjeblikket.

Julie er lige blevet student, og hun har fået tildelt et sports-scholarship til Orlando i Florida fra 1. jan 2017, hvor hun skal studere og samtidig ro for sit college.  Oven i det kan hun nu fejre 20-års fødselsdag under VM i Rotterdam 21.-28. august, og dette års VM er endda noget ganske særligt, da junior- VM, U-23 VM og Senior VM alle foregår ved ét og samme stævne.

Med sin deltagelse i VM har den unge Odderroere helt levet op til det potentiale, hun allerede viste, da hun som 17-årig blev udtaget til juniorlandsholdet. Hun er endnu en sej Odderroer på vej ud i den internationale roverden.

Julie Poulsen er for øvrigt den tredje roer fra Odder, der er udtaget til Verdensmesterskaberne i Rotterdam i år. I forvejen er Mathias Larsen og Steffen Bonde udtaget til seniorlandsholdet i dobbeltfirer, mens Juliane Elander må ”nøjes” med at deltage i OL. Der afholdes nemlig ikke VM for de olympiske bådklasser i et OL-år.

Venlig hilsen Odder Roklub

By | 2017-04-11T22:58:13+01:00 juli 8th, 2016|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment