Julianes letvægtsdobbeltsculler klar til EM finalen i morgen

Juliane Elander, Odder Roklub og Anne Lolk, DSR roede sig overbevisende videre fra semifinalen i Poznan

Odder Roklubs store OL-håb Juliane Elander er i sit livs form, og sammen med makker Anne Lolk fra Danske Studenters Roklub er hun klar til finalen til EM i Poznan i Polen. For Juliane og Anne var det første internationale styrkeprøve oven på veloverstået barselsorlov.

Med en finaleplads til EM er de tilbage i den internationale elite og endda med overbevisende andenpladser både i indledende heat og semifinalen. Kravet begge dage har været mindst en tredjeplads.

”Årets overordnede mål er klart at ro os til en OL- billet under VM i Frankrig i august”. EM ligger tidligt i udendørssæsonen for os, så vores mål til EM var egentlig bare at ”gøre en pæn figur”, forklarer Juliane Elander.
Og en pæn figur har de gjort med en finaleplads, og i morgen vil de give alt, hvad de har i sig.
”Vi er bare så glade over at være tilbage i en international finale. Finalen i morgen er meget åben, og vi glæder os, ” fortæller Juliane Elander.

Hård fight i vente
Modstanderne i finalen er Polen, Tyskland, Holland, England og Irland, og især de to førstnævnte er skarpe modstandere, men de danske piger tror på deres medaljechancer oven på lørdagens semifinale.

”Vi var rigtig i kaproningsgear i dag og blev nr. 2 i semifinalen efter Polen. Det er vi meget tilfredse med, for det var vildt vand i dag og hård medvind. Vi gjorde, hvad vi skulle i dag. Vi angreb fra start, hvor vandet var bedst og roede aggressivt, så vi kunne nøjes med at forsvare vores forspring på de sidste 1000m, hvor vandet blev vildere og vildere. På de sidste 250 m gjaldt det bare om to ting: Om ikke at lave fejl og om at holde konkurrenterne bag os”, forklarer en tilfreds Juliane Elander.

Skarpe danskere
De danske roere er i det hele taget lynskarpe. I alt er fire både roede sig gennem nåleøjet til finalen.
Ud over Damerne letvægtsdobbeltsculler, med Juliane Elander og Anne Lolk, er det Guldfireren med Kasper Winther Jørgensen (Roskilde RK), Jacob Barsøe (Roskilde RK), Jacob Søegaard (Bagsværd RK) og Jens Vilhelmsen (Bagsværd RK), toeren med Anne Dsane Andersen (Kvik) og Hedvig Berg Rasmussen (DSR) og singlesculleren med Fie Udby Erichsen (Kvik).
Desværre viser ingen af de danske TV-sportskanaler, så vidt vi har kunnet dechifrere programmerne, roning, men A- Finalerne ros søndag og kan følges på Worldrowing. com fra kl. 10.30.

Læs mere om dagens præstationer på
Roning.dk

By | 2015-05-30T18:12:07+01:00 maj 30th, 2015|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment