Juliane og Anne roede sig direkte i OL-semifinalen

Pressemeddelelse fra Odder Roklub 08-08-2016

Juliane og Anne roede sig direkte i OL-semifinalen

Da stormvejret havde lagt sig i Rio, var den danske letvægtsdobbeltsculler klar og nappede en andenplads.,

Søndag var ikke en sjov dag for Juliane Elander, Odder Roklub, og makker Anne Lolk, DSR. Det blæste en hel pelikan i Rio, så al roning blev aflyst, efter at roerne var vejet ind og havde ventet i fire timer på at komme i gang med OL.

Mandag var rovejret til gengæld fint, og de to danske piger var både kampklare og meget fokuserede.

Anne og Juliane leverede flot og kraftfuld roning, og alt så ud til at klappe, og de roede sig ind på en flot og sikker andenplads. En første- eller andenplads var netop kravet for at gå direkte i semifinale – og undgå at skulle ro opsamlingsheat, så Juliane var godt tilfreds.

billede fra indledende heat Ol i Rio

”Det er godt at være i gang. Vi havde et godt løb. Planen var at gå meget aggressivt ud af starten – men det lykkedes ikke helt i dag, men det betyder bare, at der er mere for os at hente i semifinalen”, forklarer hun.

På forhånd var det ellers hårde odds de to piger var oppe imod.

”Vi vidste at vi havde trukket et hårdt heat, i hvert tilfælde et hårdt heat, hvor alle kunne ro stærkt,” fortalte Juliane, da lodtrækningen forelå i fredags.

Modstanderne var Italien, USA, Kina og Storbritannien. Sidstnævnte vandt guld til OL i London, og kineserne er et af de få hold, de danske piger ikke har slået til World Cup. USA kendte ingen status på, fordi de kun har trænet ”over there.”

Kina førte fra start til slut, men da de nåede målstregen havde de Juliane og Anne næsten lige i hælene. Til gengæld var USA på 3. pladsen roet 6,5 sek. bagud af danskerne i løbet af de sidste 1000 meter.

Da alle dagens heat var roet, og tiderne for alle nationer var offentliggjort, ja så var der godt nyt for den danske duo. Holland, Kina og Danmark havde de tre bedste tider, og det lover jo godt for semifinalen.

Det bliver ultraspændende, hvem danskerne skal ro imod. Lodtrækningen kan først foretages efter opsamlingsheatene er roet tirsdag.

Semifinalerne i letvægtsdobbeltsculleren er programsat til onsdag kl. 13.50 og 14.00  og kravet for at kvalificere sig til finalen er mindst en 3.plads.

 

 

By | 2017-04-11T22:58:13+01:00 august 8th, 2016|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment