Juliane Elander og Anne Lolk er flot videre til semifinalen ved VM i roning

Glæde

Juliane på målstregen

IMG_4474

IMG_4390

Konkurrencen skærper til ved VM i Sydfrankrig, men Juliane fra Odder Roklub og Anne Lolk fra DSR viser hurtighed, styrke og stabilitet og har kvalificeret sig til semifinalen ved VM på Lac d’Aiguebelette.
Der var stor og smerteligt mandefald i den danske landsholdstrup ved dagens konkurrencer på den smukke men meget kolde bjergsø i Sydfrankrig, hvor Verdensmesterskaberne i roning afholdes.
Et af de store lyspunkter var dog den danske dame letvægtsdobbeltsculler med Juliane Elander fra Odder og hendes makker Anne Lolk. Mange af deltagerne var blevet overrasket af et voldsomt vejrskift over night med temperaturfald fra 30 til 13 grader.
Det lod ikke til at påvirke de to danske letvægtsmødre, som igen i dag havde en perfekt start og førte feltet i kvartfinalen foran England og Sverige de første 1500 meter. På de sidste par hundrede meter overhalede England Juliane og Anne, mens svenskerne blev holdt nede på 3. pladsen. Som nummer fire kom de stærke australiere .
Dermed var semifinale pladsen sikret for de danske piger, som ind til nu har haft et imponerende VM.
I morgen afvikles semifinalen, hvor den danske båd naturligvis kommer op mod verdens andre superliga hold. Juliane og Anne skal møde Sydafrika, Kina, Canada, Irland od og Polen. Det bliver et dynamitfelt, som finder en vinder på små marginaler.
Juliane udtrykker klædelig respekt og lidt naturlig nervøsitet før løbet, men er fuldt fokuseret på opgaven.

Onsdag var i øvrigt, som omtalt, en dårlig dag for det danske ro landshold. Både damernes single- og dobbeltsculler tung klasse og herrenes letvægtsdobbeltsculler missede OL kvalifikationen, og det lagde en knuget stemning over landsholdstruppen. Det kan måske sammen med de mange danske supporters give yderligere motivation for de resterende mandskaber til at gøre en forskel.
Den danske letvægtsdobbeltsculler ror semifinale i morgen torsdag kl. 11 31 . De kan følges på World Rowing, Eurosport, TV2 sport og selvfølgelig løbende opdateringer på Odder Roklubs facebookside : www.facebook.com/odderroklub
Venlig hilsen Odder Roklub v/Peder Würgler Hansen

By | 2017-04-11T22:58:17+01:00 september 2nd, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment