Hård blæst ingen hindring for Odder-roere

 

Odder Roklub har tradition for at tage medaljer med hjem, og det gjorde de også fra Copenhagen Regatta i weekenden

 

Er der noget der kan give regattaarrangører grå hår, så er det voldsom blæst hen over robanen. Det var der lørdag på Bagsværd Sø til en af de helt store regattaer med 900 rosæder besat.

 

Måske er Odder-roerne særligt garvede i bølgeroning fra Saksild Strand, for de roede sig flot i mål, og tre ud af de fire Odderroere fik medaljer lørdag på en meget uvant distance. Løbene blev nemlig kortet ned fra 2000m til 500m på grund af det hårde vejr.

 

Dobbelt guld til landsholdsroer

Julie Poulsen, som egentlig skulle stille op med landsholdsfireren, havde ud over lørdagsvejret den udfordring, at en af pigerne i båden er skadet, så både lørdag og søndag stillede Odderroeren derfor til start i toer med Astrid Steensberg (DSR) fra landsholdsfireren. Det gik så godt, at de roede fra de dobbeltscullere, der var til start, og vandt guld.

Det gjorde de også søndag, hvor vejret var pænt rovejr, så der kunne afvikles et normalt 2000m løb.

”Søndag vandt vi over de fem andre toere, der var til start, og også over en svensk dobbeltsculler, så det var nice,” fortæller en tilfreds Julie Poulsen.

 

 

Sølv og bronze til Mette Leitzke

Odder Roklub havde endnu en deltager med i damernes seniorklasse. Mette Leitzke stille op med sin faste romakker, Sarah Lindberg, fra Odense Roklub i dobbeltsculler. Lørdagens 500m hårdtvejrsroning gav en flot sølvmedalje og søndagens godtvejrsroning en bronze.

Da både Julie Poulsen og Mette Leitzke er så godt roende, har de talt om at stille op sammen til DM senere på året, til DM må man nemlig kun stille op på klubhold.

 

 

 

To bronze og to fjerdepladser

Juniorroeren Caroline Sejersen var som den eneste Odderroer på vandet tre gange i løbet af weekenden i Hun stillede op i aldersklassen U19, - selvom hun kun er 16 år

”Lørdag var der så mange bølger, at det var helt vildt, så jeg er stolt af min bronzemedalje i singlesculler på de 500m,” understreger hun.

Søndag roede hun i to forskellige bådtyper. Hun vandt atter bronze i singlesculler, denne gang over i 2000m, og sammen med tre piger fra Sorø blev hun nr. 4 i dobbeltfirer - kun 3 sek. fra endnu en bronzemedalje.

En fjerdeplads blev også resultatet for 19-årige Anton Østergaard-Clausen. Han har holdt en pause fra konkurrenceroningen, og derfor stillede han kun op lørdag. Til gengæld roede han for første gang nogensinde i seniorrækken i singlesculler mod nogle stærke seniorroere, så han var godt tilfreds med resultatet.

 

 

By | 2022-05-15T22:21:03+01:00 maj 15th, 2022|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse, Ungdomsroning|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment