Guld og sølv til Juliane i Boston

Der var to medaljer til Juliane Elander, Odder Roklub, for tredje gang i træk ved verdens største ro-regatta i Boston

 

I weekenden vandt den formstærke Odderroer, Juliane Elander, sølv i singlesculler og guld i mixed sculler. I mixed roede hun sammen med den bomstærke færing, Sverri Nielsen, fra Danske Studenters Roklub. Han er regerende sølvvinder i singlesculler fra VM i år.

Head of the Charles regattaen er en kæmperegatta med ca. 11.000 deltagere. Ud over de få inviterede eliteroere i champion-rækkerne deltager et utal antal universitetshold, klubhold og mastersroere. Der er ca. 200.000 tilskuere i løbet af de to dage, så der er fest og farver langs de 3 Miles (4,8 km) af floden, hvor regattaen afvikles.

At tage turen i modstrøm er hård kost, for roere, der normalt afvikler deres løb over 2000m, så det kræver en særlig sejhed. Den beviste Juliane Elander, at hun stadig har i en alder af 40 år. Roerne skal desuden have øjne i nakken, dels fordi floden bugter sig, dels fordi de skal passere en række broer undervejs. Af den grund, afvikles regattaen, som enkeltstart, hvor bådene starter med 15 sekunders mellemrum.

I singlesculler havde Juliane Elander start nr. 6, og det betød, at hun skulle overhale sine modstandere undervejs i jagten på guldmedaljen. Det gik flot med at overhale de første fire, men den amerikanske landsholdsroer Emily Schmieg, som havde start nr. 1, lykkedes det ikke Juliane at indhente- heller ikke tidsmæssigt.

En sølvmedalje til Odderroeren, er faktisk fantastisk overmåde flot, fordi amerikaneren blev nr. 9 til VM i singlesculler i år. Juliane derimod har holdt pause fra eliteroningen i sommer pga. en skade. Derfor har hun kun trænet singlesculler et par måneder og til og med på egen hånd.

- Det var så fedt at ro konkurrence igen. Jeg ville selvfølgelig gerne have vundet. Men Emily Schmieg har roet singlesculler hele året og kender floden, og så er det altid en fordel at starte som nr. 1. Jeg skulle uden om de andre roere. Alt i alt, er jeg bare glad, for jeg var tæt på,” fortæller Odderroeren, som havde sine to døtre med som supportere.

 

Guldfavoritterne lynede

Da Sverri Nielsen er VM-sølvvinder fra i år og Juliane Elander vandt sølv i 2018, var de både på papiret og i praksis en soleklar medaljekombination. De var da også enige om, at den skulle være af guld.  Sverri Nielsen havde nemlig også ”kun” vundet sølv i singlesculler – og to sølvmedaljer motiverer.

At det ikke blev guld til færingen lørdag var primært, fordi det tager lidt tid at vænne sig til at ro flodens mange sving, og vejret havde spændt ben for træningen på Charles River, fordi det stormede torsdag og fredag.

I søndagens enkeltstart havde den dansk-færøske båd turbo på fra fart til slut og dybest set, så det ud som om de altid havde roet sammen på Charles River, så godt fandt de rytmen i båden.

Selvom de havde start nr. 2. susede de først over målstregen med en tid, der var 51 sek. hurtigere end sølvmandskabet. Det havde ellers også en stærk besætning i den amerikanske landsholdsroer Christine Cavallo, som blev nr. 10 for USA til VM og tidl. landsholdsroere Sean Wolf.

- Vi vandt og det var fedt. Sverri lærte i går vigtigheden af at tage kurverne på den rigtige måde. Han styrede perfekt i dag., og det var trygt at sidde på strokepladsen og få tekniske input undervejs. Jeg nød virkelig turen, sol, fladt vand og masser af power. Jeg skulle bare trykke - og det er nemt at ro godt, når man sidder med én, der ror rigtig godt. Jeg giver ham alle de stjerner, jeg kan, for den præstation, understreger en tilfreds Juliane Elander.

Nu kan de to nye medaljer af guld og sølv komme hjem til medaljesamlingen, der allerede rummer to sølv fra Head of the Charles 2018 og en guld fra 2017.

 

 

Ved medaljeoverrækkelsen i mixed viste det sig at Juliane og Sverri havde sat ny mesterskabsrekord selvom vandet på løbsdagen ikke  var særlig hurtigt. Der var tale om en forbedring på ca 8 sek, så arrangørerne var meget imponerede,

 

 

By | 2019-10-21T00:05:27+01:00 oktober 21st, 2019|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment