GIRLPOWER I ODDERS SPEED-BÅD

Pressemeddelelse fra Odder Roklub 16-10-2016

GIRLPOWER I ODDERS SPEED-BÅD

christina-pultz-juliane-elander-og-julie-poulsen-klar-til-copenhagen-harbour-racemedaljer-copenhagen-harbour-race

I lørdags har Odder Roklub lavet et nyt, enestående resultat.

Juliane Elander, Julie Poulsen og Christina Pultz har sammen vundet Copenhagen Harbour Race i to-årers inrigger med styrmand.

Faktisk var Odders tre eliteroere fuldstændig suveræne, og i mål var de hele 2,5 min foran Danske Studenters Roklub og Roklubben Kviks damer.

CHR er en stor langdistanceregatta, som gennem de seneste år er blevet en af efterårets store ro- eventer. Her konkurreres der ikke i de normale, lette bådklasser, men derimod i inriggere (tunge træbåde) og coastalbåde, og egentlig var der også programsat en stor otterkonkurrence. Otterløbene måtte dog aflyses pga. kraftig østenvind, så det var voldsomt svære forhold på de 6500 meters roning i København Havn – også for inriggerne.

Juliane Elander satte følgende ord på lørdagens race:

"Vi var gode. Odderpigerne kørte med klatten i det vilde vejr. Vi startede som første damebåd, og vi havde en klar fornemmelse af, at vi træk fra de andre både. På de sidste kilometer indhentede vi tre herrebåde. Christina gav den gas i medvinden. Christina og Julie byttede pladser lige før vendingen, som Christina styrede med kølig præcision om vendebøjerne. Med Julie, som frisk stroke, var vi urørlige hjem i modvinden. Det var megafedt!!!!"

 

For Odder Roklub var det dejligt, at se Christina Pultz tilbage i en Odderbåd. Siden hun trak sig fra international eliteroning for halvandet år siden – efter at have ligget i top 10 i flere år – har hun kun deltaget i et enkelt DM, sammen med Juliane i letvægtsdobbeltsculler, og så i dette harbour race. Formen ser dog ud til stadig at være i top.

"Man glemmer jo helt, hvor sjovt ræs er - det var en fornøjelse," fortæller en meget glad Christina Pultz.

Odder Roklub håber da også, at se hende i klubtrøjen igen i fremtiden.

 

For Julie Poulsen, der er landsholdsroer på U-23 holdet og modtager af Odder Kommunes talentpris 2016, var harbour racet en stor oplevelse.

"Det var super fedt at ro med de to Odderpiger og så nice, at Odder Roklub kan samle en stærk både, der kan slå de andre, selvom vi kun er en meget lille klub. Juliane og Christina er meget garvede og så gode, at man ikke får lov til at slappe af undervejs. Tværtimod", forklarer 20-årige Julie.

 

For Juliane Elander var weekendens regattasejr samtidig en god fortræning til næste weekends store internationale regatta Head of Charles i Boston, som hun og makker Anne Lolk, DSR er inviteret til for tredje gang.

"Copenhagen Harbour Race var god træning – ikke mindst for humørbarometeret og motivationen. Det gav ekstra blod på tanden med en sejr i dag, " fortæller hun.

 

Efterskrift: Odder havde også en mandlig eliteroer med til Copenhagen Harbour Race. Landsholdsroeren Mathias Larsen, som er ekstremt godt roende i øjeblikket, blev en flot nr. to sammen med Tobias Kempf, Odense Roklub, og Alexander Sørensen, Bagsværd Roklub.

By | 2017-04-11T22:58:13+01:00 oktober 16th, 2016|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment