Fra Portugals sol hjem til is på Bagsværd Sø

 

Julie Poulsen, Odder Roklub, har været på træningslejr med landsholdet, og hun er nu tilbage på Danmarks Rocenter.

”Så er min første træningslejr i Portugal overstået. Det har bare været virkelig hyggeligt og fedt at få lov at komme med til Aviz, hvor landsholdet har trænet i flere år og endelig blive en del af det fælleskab, som er der.”

Faktisk er Julie Poulsen den femte seniorroer fra Odder Roklub, der har roet sig igennem det smalle nåleøje og ind på landsholdet. Hermed følger hun i hælene på Juliane Elander, Christina Pultz, Steffen Bonde og Mathias Larsen, som alle har ligget i den internationale top 10.

 

Julie Poulsen er ikke uvant med landsholdsroning, da hun tidligere har repræsenteret Danmark på U-23 landsholdet tre gange med en fjerdeplads som bedste resultat. Det var i firer, og det er også den bådtype hun forsøger at ro sig ind på frem mod OL i Paris i 2024. Lige nu er de fem piger i gruppen, og det er op til landstræner Mads Haubro at finde den hurtigste firer-konstellation.

”Træningslejren har stået på selektion, og alle damerne her på landsholdet er virkelig stærke, så der er benhård konkurrence for at komme på bådene, hvilket jo er fedt, da konkurrencen har rykket os alle. Træningslejren i Portugal er gået over forventning, og vi har på meget få træninger fundet meget fart i bådene, og det gør jo bare, at jeg glæder sig endnu mere til at komme ud og konkurrerer igen.”

 

Hun er meget tilfreds med samarbejdet med landstræneren:

”Jeg kan se på mine resultater på vand og land, at jeg er blevet hurtigere. Det er noget, som giver mig blod på tanden og giver mig bekræftelse i, at min beslutning, om at tage direkte hjem fra USA til Danmark, har været helt rigtig.”

De seneste fire år har den nu 24-årige Odderroer nemlig roet collegeroning i Florida, og det har dels givet hende en stor erfaring i de store bådtyper – firer og otter – dels udviklet hendes evne til at ro hurtigt i mange forskellige konstellationer.

 

Julie Poulsen har nydt at være på træningslejren og hun glæder sig til, at landsholdet snart skal til Portugal og træne igen.

”Ud over roningen føler jeg, at vi som landshold har hygget os ekstremt meget i Portugal. Der har været super god stemning mellem de forskellige landsholdsgrupper, hvor vi alle er blevet tættere – både roerne imellem og med landstrænerne.”

Indtil turen går sydover igen for de 20 roere i landsholdets bruttotrup, må Odderroeren og hendes landsholdskolleger klæde sig varmt på til træningen på Bagsværd Sø, for nogle morgener har der været spejlblank is på en del af søen.

 

Foto: Dorthe Jensen - Odder Roklub har fået lov at bruge hendes billeder.

Julie Poulsen under vintertræningen  på Bagsværd Sø/ Danmarks Rocenter.

Landsholdsfireren kalder sig Danish Sweephearts. Sweep er den internationale betegnelse for både, hvor roerne ror med én år hver. Julie Poulsen, Odder Roklub er nr. 2 fra højre.

--

By | 2022-03-14T01:00:41+01:00 marts 14th, 2022|Aktivitet, Elite|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment