Flot 9.- plads til Juliane og Anne til OL

Flot 9.- plads til Juliane og Anne til OL

Det blev resultatet for Juliane Elander fra Odder Roklub og Anne Lolk, DSR.

Virkelig et flot resultat, selvom pigerne - med god grund - havde satset på medaljer

 

Til OL bliver mange års slid og afsavn afgjort i nogle få løb, hvor vejr og vind kan være både med- og mod-spiller - som i al udendørssport. Vejret fredag var fint rovejr med lidt regn, og Juliane Elander og Anne Lolk brugte alle deres kræfter på at sætte et resultatmæssigt flot og værdigt punktum.

I fredagens B-finale (om 6.-12. pladsen) blev de nr. 3 efter Polen og Rumænien, og det betyder, at de slutter OL med en niendeplads.

Det var fjerde gang at Juliane deltog i OL, og hun kan nu se tilbage på fire top-10 placeringer: nr. 10 i Athen, nr. 7 i Beijing, nr. 4 i London og altså nr. 9 i Rio.

I den sammenhæng er det værd at bemærke, at letvægtsdobbeltsculleren måske er OL’s vanskeligste konkurrence, fordi alle nationers kvindelige letvægtsroere kæmper om de få deltagerpladser. Dobbeltsculleren er nemlig den eneste bådtype i letvægtsklassen på OL-programmet, og kun 20 nationer kommer gennem nåleøjet.

 

DRC_1312 (3)

Foto: Svend Bertil Frandsen, Danmarks Rocenter

 

En vigtig livslektie 

I interviewet med TV 2 efter B-finalen, sagde Juliane og Anne, at OL forberedelserne og OL har været en fantastisk rejse med mange utrolige oplevelser. En livsslektie om, at det er værd at turde sætte sig et stort mål og gå efter det.

De to piger har hele vejen igennem haft et forbilledligt makkerskab og et godt set-up omkring dem, og de synes bestemt ikke, at de har fejlet til OL. De har gjort, hvad de kunne.

"Det sluttede ikke, som vi havde håbet, men de sidder i Odder og i DSR og hepper på os. Det har været helt igennem fedt med den støtte," sagde Juliane Elander.

"Vi har kæmpet med alt, hvad vi havde i os, og nu skal vi hjem og være verdens bedste mødre," forklarede Anne Lolk.

Det tror vi, i Odder Roklub, helt sikkert på, og for Odder Roklub vil I også altid være verdens bedste roere.

Vi er stolte over det, I har præsteret og taknemmelige for de neglebidende, sportslige oplevelser I har givet os. Især fordi I samtidig forstår at være hele mennesker og fantastiske repræsentanter for rosporten.

 

 

Næste gang, vi ser Juliane og Anne, bliver det til verden største internationale regatta I Boston: Head of Charles.

Anne og Juliane, Julianes mand, Mads Rasmussen, og makker Rasmus Quist rejser hjem til Danmark den 15. August.  Mads og Rasmus med en 10.- plads til OL i lommen.

Vi glæder os til at se dem i DK igen.

 

 

 

By | 2017-04-11T22:58:13+01:00 august 13th, 2016|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment