Fantastisk – Juliane Elander OL klar !!

finalepladsen er hjemme

glade VM finalister

Glæde

glædestårer fra båden gudmoder

IMG_4539

OL knus fra en guldvinder
Juliane Elander Rasmussen fra Odder Roklub har gjort det igen. Sammen med Anne Lolk fra DSR, kvalificerede Juliane sig til finalen ved VM i Sydfrankrig og dermed klikkede OL billetten til Rio ind på kontoen
Den danske letvægtsdobbeltsculler har været meget stabilt roende ved dette VM og lignet verdensklasse hele vejen igennem. Alligevel var det nogle skræmmende stærke modstandere der tonede frem på storskærmen da der skulle roes semifinale i dag ved VM på Lac d’aiguebelette. Danskerne skulle møde Sydafrika, Canada, Irland, Kina og Polen. Med stort mandefald i de andre bådklasser i går. Var der behov for dansk medgang.
Spændingsniveauet var højt, da Juliane og Anne startede deres semifinale. De to danske letvægtspiger kom godt fra start og lå på anden pladsen efter 500 m. Herefter overtog irland 2. pladsen, mens danskerne holdt sig stabilt som treer helt hen til spurten, hvor der var en drabelig kamp om de tre første placeringer. Juliane Elander fra Odder og Anne Lolk fra DSR holdt deres 3. plads i den nervepirrende finale og fik dermed ikke alene bilet til finalen ved VM, men sikrede sig også den eftertragtede OL kvalifikation til Rio til næste år.
Det vil så være fjerde gang Juliane skal til OL, for anden gang med Anne Lolk. Sidst blev det en 4. plads, i 2016 skal det være medalje. Noget tyder på at det er realistisk. De to danske letvægtsroere har ved VM bragt sig i den absolutte superliga i verdens nok hårdeste race, hvor alle verdens letvægtskvinder kæmper om OL billetter i én bådklasse.
Det var overstadigt glade piger der blev modtaget af de danske supportere efter løbet.
Odder kan være stolt over, at blive repræsenteret af så sympatisk en atlet ude i verden.
Odder Roklub er selvfølgelig ved at revne af stolthed over Juliane og Anne’s præstation, men der er mere i vente, for i morgen skal Odder Roklubs anden deltager Mathias Larsen ro finale i Danmarks letvægtsdobbeltfirer. Det er også en fantastisk præstation, at komme til VM med et mandskab, der kun har roet sammen i få uger, og så ende i en finale , det er også verdensklasse af en odderroer.
Mathias ror i morgen kl.13.05
Juliane og Anne roer finale lørdag kl. 14
I øvrigt kan roerne følges på Odder roklubs facebook side
Venlig hilsen Odder Roklub v/ Peder Würgler Hansen

By | 2017-04-11T22:58:17+01:00 september 3rd, 2015|Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment