EM-semifinale til Odderbåd

Juliane Elander og Christina Pultz fra Odder Roklub er til EM i Luzern, og fredag havde de en hård dag på vandet, inden semifinalen kom i hus

 Det er i sig selv lokalhistorie, at Danmark stiller med en ren Odderbåd for landsholdet, og derfor var det endnu et kapitel i den historie, at den danske letvægtsdobbeltsculler fredag eftermiddag roede sig til en andenplads i opsamlingsheatet efter Tyskland og foran Østrig.

Kravet til en semifinaleplads var mindst en tredjeplads, så Sverige, Letland og Portugal måtte vinke farvel til drømmen om en semifinale, mens Odderroerne kunne juble over deres adgangbillet.

”Vi havde et godt ræs her i eftermiddag, og vi roede rigtig kaproning. I morges blev det simpelthen for defensivt,” forklarer Juliane Elander.

”Ja, vi roede for konservativt og var kommet for lang ned i tempo,” supplere Christina Pultz.

Fredag formiddag havde de to Odderroere derfor måttet tage til takke med en fjerdeplads efter Frankrig, Rumænien og Østrig. Selvom de prøvede på at hale ind på Østrig på de sidste 500 meter, lykkedes det ikke for dem at snuppe den eftertragtede tredjeplads, der gav direkte adgang til semifinalen.

Det bliver tough

At ro to gange 2000 meter i konkurrencetempo på én dag er noget, der tapper på kræfterne, så pigerne brugte resten af fredagen til at restituere, for semifinalen er allerede lørdag kl. 13.47.

Modstanderne er de fem stærke mandskaber fra Italien, Holland, Schweiz, Rumænien og Irland.

”Det bliver tough i morgen,” understreger Juliane og Christina, der har lovet hinanden at give, alt hvad de har i sig.

Feltet i dobbeltsculleren er særlig stærkt i år, fordi der er kvalifikation til OL 2020 senere på året. Det betyder, at alle verdens bedste letvægtsroere har sat alt ind på at komme til at sidde i deres nationale dobbeltsculler. Det er nemlig den eneste bådklasse, der er med til OL i Tokyo.

Hjemme i Odder Roklub håber man, at Juliane og Christina kan finde rytmen i den nye båd, som klubben har lejet til dem, og sikre sig en EM-finaleplads. Det kræver, at de bliver mellem de første tre lørdag.

Billederne af Juliane Elander og Christina Pultz er taget af Det Danske Landshold, og vi har indhentet tilladelse til pressebrug.  

De to landsholdsroere fra Odder Roklub er begge tidligere VM-sølvvindere. 40-årige Juliane Elander (tv) og 30-årige Christina Pultz roede sig fredag i semifinalen til EM i Luzern.

 

By | 2019-05-31T21:28:04+01:00 maj 31st, 2019|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment