Elander og Pultz blev nr. 11 til EM

Efter flot roning i semifinalen roede de to Odderroere B-finale søndag om placeringerne fra nr. 7 til nr. 12

Der blev skrevet lokalhistorie, da Juliane Elander og Christina Pultz roede EM i Luzern i den forgangne weekend. Det var første gang nogensinde, at Danmark stillede til start med en ren Odderbåd

Efter at have kvalificeret sig til semifinalen, med en andenplads i opsamlingsheatet, ventede der pigerne så stærke nationer som Schweiz, Italien, Rumænien, Holland og Irland.

Kravet for at nå finalepladsen var mindst en tredjeplads i semifinalen lørdag, og det lykkedes desværre ikke. Feltet i letvægtsdobbeltsculleren var simpelthen for hurtigt, så efter en solid fight måtte danskerne tage til takke med en femteplads efter de hollandske forhåndsfavoritter - men foran Irland.

Femtepladsen betød, at danskerne skulle ro B-finale om EM-placeringerne fra nr. 7 til nr. 12.

Efter semifinalen sagde Juliane:

”Der blev roet vildt hurtigt, også hurtigere end vi havde forventet. Der er ingen andre bådklasser hernede, hvor der bliver roet så tæt på verdensrekorden, så der er bare virkelig højt niveau. Det vilde er, at der er syv både stabilt under 7 min, og der kunne vi ikke komme med ned.”

At de ikke kunne det, er der flere årsager til. Oddermandskabet har i år trænet uden for Danmarks Rocenter (DRC), og den båd, som Odder Roklub har lejet til dem af DRC, har du kun haft herhjemme i DK i en måneds tid, og i den tid har vejret ikke just vist sig fra sin rovenlige side.

En drabelig spurt

Inden søndagens B-finale havde Elander og Pultz sammen med træner Jesper Krogh derfor ændret lidt på gearingen af båden i håb om at finde noget mere fart til mødet med de stærke ronationer Holland, Tyskland, Østrig, Spanien og Irland.

”Vi måtte jo forsøge at gøre noget nyt, for vi vidste, at B-finalen ville blive en tough omgang, ” forklarer Juliane.

I B-finalen fik den danske båd ikke den ønskede fart på båden fra start, og op til 1000 meter lå den danske båd faktisk på sjettepladsen. Det ville de to seje roere, dog ikke nøjes med, så de begyndte at skrue på tempoet og roede sig forbi irerne inden 1500-meter mærket. Herefter gik de efter Spanien med en drabelig spurt. Da de passerede målstregen var den danske båd ærgerlige 6/100 sek. fra en fjerdeplads.

Med en femteplads blev Elander og Pultz nr. 11 til dette EM.

Roningens mindste nåleøje

En 11. plads, lyder måske ikke prangende, men med til historien hører, at letvægtsdobbeltsculleren er den absolut vanskeligste bådklasse at lave topresultater i.

Årsagen er, at hvor de tunge roere har seks bådklasser med til OL, så har letvægtsroerne kun én bådklasse, dobbeltsculleren, og for at kvalificere sig til Tokyo 2020, er det i år, der skal præsteres. Derfor havde alle Europas bedste letvægtsroere sat alt ind på at komme til at sidde i deres nationale dobbeltsculler til europamesterskaberne – og på at blive siddende på båden, ved at klare sig godt til EM. Det ultimative mål for alle nationer er at blive udtaget til VM i august og prøve at kvalificere sig til OL.

For Juliane Elander og Christina Pultz gav EM-weekenden i Luzern et fingerpeg, om at farten i letvægtsdobbeltsculleren skal have endnu et nøk opad, hvis de skal være med i den absolutte top.

 

Foto Landsholdet i roning: Juliane  Elander  og Christina Pultz, Danmark, i infight med Spanien om fjerdepladsen i B-finalen. Spanien vandt med 6/100 sek.

By | 2019-06-02T22:16:01+01:00 juni 2nd, 2019|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment