Drama i Rotterdam- Steffen og Mathias finaleklare til VM

Dobbeltfireren til VM efter indledene heat

Drama i Rotterdam- Steffen og Mathias finaleklare til VM

4/100 sekunder var den margen, der skilte den danske båd fra Canada, da den danske letvægtsdobbeltfirer i dag krydsede målstreg til VM i Rotterdam

 Til dette års verdensmesterskaber roede den danske letvægtsdobbeltfirer sig til chancen for at forsvare sidste års VM-bronze

 De to nationer kæmpede om den vigtige og adgangsgivende andenplads, mens Tyskland susede ind over stregen som nummer ét. Det var heldigvis Danmark, der tog andenpladsen og dermed er båden finaleklar.

"Vi vil gerne vise, at vi er den hurtigste letvægtsdobbeltfirer, Danmark nogensinde har haft,” sagde Steffen Bonde før VM i Rotterdam gik i gang.

Og fart er der på den danske båd, også selvom de fire roere kun har roet sammen et par måneder i år. Mandskabet i båden er et rent østjysk mandskab med garvede roere, der alle har roet på landsholdet, siden deres juniordage. De fire er: Steffen Bonde og Mathias Larsen, begge Odder Roklub, Andrej Lawaetz, Århus Roklub og Jens Noll, Hadsund Roklub.

Sidste år vandt båden bronze til VM, men dengang var Steffen Bonde ikke med i båden, og selvom klubben har ”produceret” hele syv landsholdsroere i løbet af de seneste 10 år, så er første gang, at Odder Roklub har to roere i den samme båd til et VM.

Det er faktisk bemærkelsesværdigt for en lille roklub med omkring 100 medlemmer.

En herredyst.

Efter at være blevet nr. 2 i indledende heat efter Grækenland i et ganske forfærdeligt uvejr, måtte den danske båd omkring opsamlingsheatet for at kvalificere sig til VM-finalen

Dagens opsamlingsheat foregik heldigvis i bedre ro-vejr, men alligevel var der hårde odds for den danske båd, der skulle en andenplads til for at komme i finalen.

Tyskland, som vandt sølv til VM sidste år, levede op til favoritværdigheden og førte fra start til slut.

Imens kæmpede Danmark sig på de første 1000 meter fra en 3.plads op på en 2. plads foran Canada.

De to mandskaber havde en sand herredyst om den sidste finaleplads, og heldigvis formåede de fire seje østjyder at afvise angrebet fra Canada på de sidste 500 meter.

4/100 sekund er en neglebidende, lille margen at slå en modstander med.

Modstanderne i finalen er: Frankrig (verdensmestre sidste år), Tyskland (sølvvindere sidste år), Storbritannien, Grækenland og Ukraine.

Det bliver vildt spændende at følge finalen, der ros på lørdag den 27. aug. kl 13.10. Finalen kan følges med direkte tv-transmission på worldrowing.com

By | 2017-04-11T22:58:13+01:00 august 23rd, 2016|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment