Odderroer tildelt akademisk medalje i USA

Julie Holst Poulsen har vundet mange romedaljer i sit liv og har roet for det danske U23-landshold tre gange. Nu kan hun også smykke sig med den højeste akademiske hædersmedalje fra University of Central Florida: Order of Pegasus.

”Findes der noget smukkere end når akademiske eller de romæssige ambitioner kan gå hånd i hånd?” Det mener Julie Poulsen fra Odder Roklub ikke.

University of Central Florida (UCF) et stort universitet med 72.000 studerende, og når Julie som én af blot 23 studerende har fået tildelt Order of Pegasus, så er det en hæderspris, hun næsten må knibe sig i armen for at fatte.

”Nu har jeg set, på billederne af de andre Pegasusvindere, og jeg har altid tænkt, at de måtte være helt unikke studerende, og nu kommer jeg selv til at hænge i hall’en. Det er virkelig unikt,” fortæller Julie Poulsen.

Hun er særlig stolt over, at hun er den kun 15. atlet, der har opnået denne hæder i løbet af de 59 år, universitetet har eksisteret.

Det er ren bootcamp

Når Julie sætter sig i en konkurrencebåd, har hun et mål om at komme først over målstregen eller i det mindste at have givet alt, hvad hun har i sig.  Sådan har det været i hele den 24-årige Odderroers rokarriere, for Odder Roklub og for det danske U-23 landshold.

Det var de egenskaber, der i 2017 betød, at hun fik tildelt et sportsscholarship til University og Central Florida (UCF), så hun kunne dyrke sin passion for roning. Det viste sig hurtigt, at hun er mindst lige så dygtig og disciplineret til at passe sine studier, som til at ro på UCF’s flagskib, otter med styrmand. Hun har i nu alle fire år været fast mand på den stærkeste båd og har vundet utallige sejre til UCF og har fået mange hæderstitler for sin roning.

”Jeg tror, at nogen derhjemme i Danmark stadig tror, at colloegeroning i USA er lidt en badeferie, men sådan er det bestemt ikke. Jeg har aldrig i livet trænet så benhårdt.  De fire år her på UCF har dybest set været en bootcamp i roning med træning to gange om dagen - og så lige med et fuldt universitetsstudium oven i, så jeg har lært at prioritere min tid,” pointerer Julie Poulsen.

Et akademisk nåleøje

At hun også skulle hædres akademisk med Order of Pegasus kom bag på den tidligere elev fra Odder Gymnasium. For at få medaljen tildelt, skal den studerende først indstilles af to personer. Kriterierne for indstillingen er stærke akademiske resultater, at den studerende har involveret sig i universitetets daglige liv og har udvist lederskab samt har deltaget i socialt arbejde uden for universitetet. Herefter nomineres knap 100 studerende til to benhårde interviewrunder med en 10 mand stor komité, og til sidst udvælges de 23 bedste til at modtage medaljen.

”Selvom jeg har klaret mig utroligt godt akademisk, var det en overraskelse for mig overhovedet at blive nomineret, og det var nogle hårde interviewrunder,” forklarer den 24-årige Odderroer.

”Det er simpelthen så super nice, at jeg har fået tildelt medaljen. Det er et skulderklap, der viser, hvor meget jeg har udviklet mig, mens jeg har været her. Jeg har virkelig fundet mig selv, jeg er blevet en stærkere kvinde, og jeg ved, hvad jeg vil,” lyder det fra UCF-roeren, der lige er mellemlandet på vej til denne weekends divisionsroning.

Nu går turen til Cambridge  

Julie Poulsen blev bachelor i Human Communication i sommeren 2020 og læser i øjeblikket sociolog, men til sommer slutter hendes scholarship, og derfor rykker hun lidt nærmere på Danmark. Hun er lige kommet igennem endnu et akademisk nåleøje og skal studere forskningbaseret ”sociologi, medias and culture” på universitetet i Cambridge et år, frem til sommeren 2022.

”Det er helt vildt, at det også er lykkedes. Det er stadig så nyt, at jeg er blevet optaget, at jeg slet ikke har styr på økonomien omkring mit studieår. Lige nu står jeg og mangler mindst 200.000 kr. til at betale for min undervisning. Så jeg må straks i gang med at søge legater og sponsorer,” forklarer Julie Poulsen.

Går efter OL i Paris i 2024

Når hun har valgt Cambridge, er det fordi træningsmiljøet dér er helt unikt, og Julie vil gerne blive ved med at udvikle sig som eliteroer.

”Jeg kommer hjem på sommerferie i år, og så vil jeg i gang med at vise mig frem på den danske roscene igen, inden jeg tager til Cambridge. Jeg kommer hjem med en genfunden rogejst og topmotivation oven på Corona, for jeg har virkelig savnet at ro – og at ro stærkt. Jeg har faktisk aldrig roet hurtigere end nu, og mit romæssige mål at kvalificere mig til OL 2024 i Paris,”  fortæller den ambitiøse Odderroer.

 

Robillede af Julie i aktion for UCF:

Odderpigen Julie Poulsen, UCF Knights, giver alt hvad hun har i sig, når hun er på vandet

”Jeg har været så heldig at være på et universitet, hvor vi udelukkende har haft kvindelige trænere, og det har været fedt. Når jeg kigger mig omkring både i USA og i Danmark, så er det stadig et særsyn. Derfor tror jeg også, at jeg på sigt kunne tænke mig at virke som træner, når jeg selv er færdig med at ro på eliteniveau,” understreger Julie Poulsen.

By | 2021-04-26T11:03:33+01:00 april 26th, 2021|Aktivitet, Elite, Pressemeddelelse, Sponsor|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment