Info til medlemmer

Turplan

Turudvalget samles først i marts måned og planlægger årets fælles ture. Vi fastsætter datoer og destinationer. Vi lægger planen på hjemmesiden, så du i god tid kan planlægge, hvilke ture du vil med på. Du kan læse i planen, hvor lange turene er. De fleste ture er for både inriggerroere og kajakroere. Se turplanen her!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kørselspenge

Bestyrelsen har besluttet at følgende priser er gældende ved fælles ture.

Biler med trailere får 1,50 kr. pr. kilometer.
Biler uden trailer får 1,00 kr. pr. kilometer.
Bropenge skal selvfølgelig lægges til her.
Turlederen er  ansvarlig for at:
– udregne (antal kilometer * antal biler * pris pr. km.) / antal turdeltagere
– indsamle penge (Mobilepay er nemt)
– betale penge til chaufførerne.

Fællesroning

Tirsdage og torsdage kl. 18 samt søndage kl. 9.30 i sæsonen ror vi voksne sammen, både kajakroere og inriggerroere. Sæsonen er fra midt i maj til midt i september, men søndagsroning kl. 9.30 har vi hele året.  Mød op omklædt og klar til at tage ud, hvis du har lyst til at ro en hyggelig tur sammen med andre roere.

Vinterbadning

Vi vinterbader hver onsdag.
Vi starter i oktober, typisk efter efterårsferien i uge 43. Saunaen tændes kl. 16. Vi starter med en fysisk aktivitet, hvilket kan være ergometer, gåtur langs stranden, eller hvis vejret er til det, ror vi en tur. Efter fællesroning om søndagene er der ligeledes havbad og sauna.

Socialaktiviteter

Fester: Der holdes typisk 1-2 fester hvert år i klubhuset.
Sct. Hans: Hvert år samles vi om roklubbens bål på stranden. Vi medbringer mad til eget forbrug til grill. Familie og venner er velkomne.
Fællesspisning: I vinterhalvåret er der hyggelig fællesspisning 1 gang om måneden. Vi skiftes til at arrangere og lave maden.
Tirsdagsklub: Det kommer!
Svømning: Hver torsdag i vinterhalvåret, er der svømning i Odder Svømmehal kl 19. – 20 (fra uge 43 til efter Påske). Svømning er gratis for klubbens medlemmer.
Alle ovenstående aktiviteter offentliggøres via www.rokort.dk

Sikkerhedsregler

Vinterregler: Vinterreglementet træder i kraft når vandtemperaturen er under 10 grader. Vi ror altid med svømmevest, og hvis du ror alene, skal du være iført våddragt. Du skal ro tæt på kysten og på højst 1 m vand. Du skal kunne bunde.
Sommerregler: Alle roere skal aflægge svømmeprøve inden sæsonstart. Man skal kunne svømme 600 m i svømmehal. Det daglige rofarvand går fra Hou i syd til Fløjstrup i nord.

Arbejdsdage/weekender

1-3 gange om året har vi arbejdsdage/weekender i klubhuset. Her rydder vi op, maler, restaurerer både, ordner have og spiser fælles frokost. En arbejdsdag varer som regel fra 9 til 16. Du kan melde dig til at give et nap med i nogle timer eller hele dage. Arbejdsdagene offentliggøres via www.rokort.dk

Standerhejsning

En lørdag eftermiddag først i april har vi standerhejsning. Vi mødes for at markere, at sæsonen for at ro på vandet er startet. Vi hejser roklubbens flag og får kaffe og kage i klubhuset bagefter.

Standerstrygning

En lørdag eftermiddag først i november har vi standerstrygning. Vi markerer, at sæsonen for at ro på vandet er slut. Vi tager roklubbens flag ned og får kaffe og kage i klubhuset.

Vil du være instruktør?

Du kan uddanne dig til hjælpeinstruktør for begyndere i kajakroning og inriggerroning og til rospinningsinstruktør. Kontakt rochefen eller kajakchefen, hvis du vil vide mere.

Vi afholder korttursstyrmandskurser og langtursstyrmandskurser i klubben.

Når du har gennemgået et korttursstyrmandskursus og er godkendt af bestyrelsen, kan du ro med ikke frigivne begyndere, som har gået på kajakkursus hhv. frigivne medlemmer som har bestået inriggerkursus. Du må ro med begyndere i farvandet mellem Hou og Norsminde.

Kajaklangtursstyrmandskurset giver lov til at ro i fremmed farvand i klubbens kajakker. Hvis du vil ro nord for Fløjstrup og syd for Hou, skal du være godkendt langtursstyrmand. Bestyrelsen skal godkende dig, efter at du har bestået langtursstyrmandskurset.

Vil du vide mere / Fandt du ikke det du søgte? Så kontakt os via kontaktsiden