To gange sølv til Odderroere i verdens største regatta

Juliane Elander og Christina Pultz vandt sølv i letvægtsklassen i dobbeltsculler ved Head og the Charles Regattaen i Boston, og sammen med sin mand Mads Rasmussen, vandt Juliane også sølv i mixed double

Head of the Charles er verdens største ro-regatta, og det er lidt af en stroppetur for roerne at ro de 3 miles /4,8 km op mod strømmen i floden. Det er det især set i lyset af, at roerne normalt ror en distance på 2000 meter. Ydermere var der masser af sidevind og modvind i år, men Odderroere er lavet af et solidt stof.

Lørdag roede de nybagte danske mestre Juliane Elander og Christina Pultz i et felt på 21 dobbeltscullere, hvor tunge og lette roere blev sendt afsted med tre bådlængder imellem hver båd, så de ikke skulle tørne sammen, når floden bugtede sig. De to Odderpiger blev sendt afsted som nr. 7 og kæmpede sig op igennem feltet. Først da alle var kommet i mål, fik de at vide, at de havde vundet sølv i letvægtsklassen og var blevet nr. 7 samlet.

”De to piger, der slog os, var tyske landsholdsroere, så vi er godt tilfredse. Selvfølgelig ville vi gerne have vundet, og det var faktisk vores mål, men vi gav alt, hvad vi har i os, og vi er sultne efter mere,” forklarede Juliane fra Boston.

Foreløbig har den nye Odderduo kun roet sammen i fire uger, så det tegner virkelig godt.

 

Christina Pultz udtaget til landsholdet

Ud over lørdagens resultat kunne Christina og Juliane også fejre, at de begge netop blevet udtaget til landsholdets bruttotrup. For Christina Pultz betyder det, at hendes tilbagevenden til eliteroningen er en realitet efter fire års pause.

”Det har været en virkelig god uge, og jeg glæder mig til at prøve kræfter med landsholdsroningen igen. Nu er der virkelig gearet op til hårdt arbejde, for at blive på holdet, ” forklarede Christina Pultz.

 

Hr og Fru Rasmussen

For en garvet roer som Juliane Elander (Rasmussen), er der ikke mange bådtyper, hun ikke har prøvet, men søndagen bød på netop det. Her roede hun mixed double sammen med sin mand – og det er ikke en Hr-hvem-som-helst, for det er OL-guldvinder fra London, Mads Rasmussen.

”Det var første gang nogensinde, at vi roede sammen, og det var super fedt, selvom det virkelig var ”tough” derude i dag,” fortæller en glad Juliane.

Selvom Mads Rasmussen, DSR, indstillede eliteroningen for to år siden, er han stadig godt roende, og det betød, at ægteparret passerede så mange både undervejs, at stævnespeakeren havde lidt svært ved at se, hvem der kom susende der midt på strækningen. Han skulle lige have spottet startnummer 30 på boven først.

”Jamen, det er jo den danske båd, og det ser ud, som om de er kommet den lange vej til Boston for at ro stærkt,” lød det.

I mål viste det sig, at han havde ret. Der var i realiteten tale om et splittet felt, for tidsmæssigt stod slaget kun mellem en tysk båd og Juliane og Mads, mens resten af de 40 både var sat med mindst 1 min.

Hr og fru Rasmussen, som er letvægtsroere, måtte dog se sig slået med 10 sek. af det tunge tyske mandskab, men det var Juliane helt ok med, da hun opsummerede weekendens resultater.

”Det var kun landsholdsroere, der slog os begge dage, så det er ikke så ringe endda.”

Juliane Elander og Christina Pultz, Head og the Charles Regatta, Boston

Foto 1:  Juliane Elander og Christina Pultz har haft to flotte løb til i træk. Guld til DM og her vandt de sølv i letvægtsklassen til Head of the Charles Regatta. Privatfoto

Juliane og Mads igang med at sikre sølvmedaljen ved Head of the Charles

Foto 2: Hr. og Fru Rasmussen – alias Mads Rasmussen og Juliane Elander Rasmussen – roede sammen for første gang nogensinde og vandt sølv i Boston. Privatfoto

Recent Posts

Leave a Comment