To Odderroere satte sig et DM-mål – og nåede det!

Juliane Elander og Christina Pultz gav i vinter hinanden hånden på at ville vinde DM i dobbeltsculler i den åbne vægtklasse. Det løfte holdt de i lørdags i Sorø – hvor ungdomsafdelingen også havde succes

Når man siger Juliane Elander, så har man samtidig sagt stålsathed, vilje og en utrolig evne til at sætte sig sportslige mål. Omkring nytår fristede hun Odder Roklubs tidligere VM-sølvvinder Christina Pultz til at vende tilbage til toproningen efter næsten fire års pause.

Siden har Christina trænet benhårdt og har sat flere personlige rekorder i ergometeret – ligesom hun har deltaget i en række danske og internationale regattaer. Den nu 30-årige roers formkurve har været støt stigende hen over sæsonen.

Det har Julianes også, hvilket hun beviste ved at vinde VM-sølv for bare tre uger siden.

Opvisningsroning

Med formen i orden satte de to Odderroere sig til at træne sammen i dobbeltsculleren for to uger siden, og meldingerne fra dem var, at det faktisk gik godt, og at de havde fundet både rytme og tempo med hjælp fra træner Jesper Krogh, DSR, der ganske ulønnet har hjulpet Christina hele sæsonen.

At det var korrekt, at der var fart i båden kunne tilskuerne ved Sorø Sø tydeligt se, da de to i dobbeltsculleren Alexandra kom ind i synsfeltet.

Juliane og Christina, som vel og mærke var det eneste letvægtspar i finalen, var langt foran konkurrenterne ved 1500 meter mærket. For lige at understrege, at de er de bedste, satte de en overbevisende spurt ind, mens Odders ungdomsroere og fans skreg sig hæse for at støtte dem i de sidste kraftanstrengelser.

Duoen sluttede 7 sek. foran sølvvinderne Nina Hollesen og Mette Køchs fra Århus Roklub og 11 sek. foran DM’s nr. 3 Mathilde Persson og Lisbet Falch fra Bagsværd – og endnu længere foran de øvrige tre både.

For lige at understrege, hvor fantastisk roning det var af de to Odderroere, så var Ninna Hollesen og Lisbeth Falch med til OL i Rio i netop dobbeltsculler, og Mathilde Persson er landsholdsroer.

Derfor var det to storsmilende roere, der roede ind til medaljeoverrækkelsen, og selvom de ikke fyldte meget på podiet ved siden af de tunge roere, så var det Juliane og Christina, der fik guldet om halsen. De havde nået deres mål.

”Vi er så glade. Det er helt vildt. Tænk, at det lykkedes så godt,” sagde Juliane og Christina, da de 10 minutter efter kom gående med båden på skulderen for at læsse den på klubbens bådtrailer og slutte sig til resten af Odderroerne.

Brede smil hos ungdomsroerne

Odder Roklub havde under DM til huse i en teltpavillon på trailerpladsen. Foruden Juliane og Christina deltog fem ungdomsroere, den tidligere juniorlandsholdsroer Mette Leitzke, ungdomsleder Michael Brandt og et par dedikerede forældre.  Uroerne klarede sig over al forventning og havde en herlig weekend til deres første DM-optræden.

Resultatmæssigt gik det allerbedst for U17-roer Trine Leitzke, som vandt bronze i singlesculler og blev nr. 4 i dobbeltsculler sammen med Pi Goslar.

Noah Mikkelsen blev nr. 2 i sit indledende heat i U15,  han kvalificerede sig til finalen, hvor han blev nr. 6. Anton Østergaard-Clausen var uheldig at møde guld-sølv og bronzevinderne i U17 allerede i indledende heat. Han fulgte godt med og forbedrede på 4.-pladsen sin personlige rekord med hele 42 sek.  Samlet blev han nr. 8 ved at ro sig ind på andenpladsen i B-finalen.

Pi Goslar blev nr. 9 i og Caroline Sejersen nr. 14 – begge i U15.

Det lover godt for fremtiden resultatmæssigt, men lige så vigtig er det fællesskab, der er i Odder-lejren.

”Vi havde det superhyggeligt og stemningen var høj. Jeg elsker at alle i klubben hygger sammen, hvad enten man er 13 år og lige startet eller har deltaget verden over i de store løb,” sagde Maria Goslar, som er mor til Pi – og en af de forældre, der tog den lange tur til Sorø.

Onsdag 10. okt. Holder Juliane oplægget: Sæt dig et mål- og nå det! for klubbens sponsorer, samarbejdspartnere og klubbens medlemmer. Man må sige, at hun ved, hvad hun taler om 🙂Christina Pultz og Juliane Elander syner ikke af meget på podiet- men de to letvægtere vandt guld alligevel Sej og spektakulær roning af Christina Pultz og Juliane Elander, Odder Roklub, sikrede dem DM-guldIMG_5148IMG_5142Aftertalk