VM sølv til Juliane Elander fra Odder Roklub

Pressemeddelelse:

Den danske letvægtsdobbeltfirer roede suverænt i finalen til VM i Bulgarien her til formiddag, og nu har Odderroere sikret sig  sin tredje sølvmedalje til VM i bådklassen.

På papiret så det skræmmende ud. Danmark skulle op imod Kina, Italien, USA, Storbritannien og Tyskland. Kina, der har vundet alt i bådklassen igennem flere år, og Italien var storfavoritter, men danskerne havde i de to indledende heat vist, at de skulle regnes blandt medaljekandidaterne.

Det levede de til fulde op til.

Kina kunne ingen følge med. De lagde sig i front fra start til målstregen.

Inden finalen, sagde Juliane Elander til Odder Roklub, at hun havde en god fornemmelse af, at firkløveret kunne slå Italien, fordi det var lige ved at snuppe dem i indledende heat, selvom den danske båd havde fået en katastrofal start.

Italienerne faldt da også hurtigt sammen i finalen, og det blev tyskerne, som de danske piger havde en herredyst med. Danskerne kom fra baghjul og åd sig langsomt op gennem feltet, og de sidste 500 meter satte de spurten ind og henviste tyskerne til bronzepladsen. Sikkert sølv til de seje danske piger.

Stærke kort og nye kort

Med til historien om dagens sølvmedalje hører også, at det er to særdeles erfarne roere kombineret med to yngre roere, der sidder i båden.

39-årige Juliane Elander, Odder Roklub, er bådens veteran. Hun har været på seniorlandsholdet siden 2001, har foreløbig været til OL fire gang, til VM 11 gange og desuden har hun deltaget i et utal antal EM og Worldcups for Danmark i netop den olympiske letvægtsdobbeltsculler.

Senest blev hun i 2017 nr. 6 til VM i dobbeltsculleren sammen med Aja Runge, Roskilde Roklub, som er den anden erfarne roer i den danske dobbeltfirer. 28-årige Aja Runge har tidligere vundet sølv i singlesculler til både EM og Worldcup.

Med sig i båden har de 22-årige Mathilde Persson fra Bagsværd Roklub, som begyndte på juniorlandsholdet i 2012, og som fra sidste år har hun været med på seniorlandsholdet. Den sidste roer i fireren er 24-årige Trine Toft fra Hadsund Roklub, som også har repræsenteret Danmark siden hun var juniorroer.

Dagens sølvmedalje giver selvtillid til de fire stærke roere, og der lover godt for næste sæson, hvor OL-udtagelsen i letvægtsdobbeltsculleren er det helt store mål.

OL venter forude

Der har ellers ikke været så meget national pressebevågenhed på letvægtsdobbel­t­fireren inden VM-finalen, fordi fokus typisk ligger på de olympiske bådtyper. Fakta er dog, at selvom dobbeltfireren ikke skal med til OL, så skal halvdelen af mandskabet formentligt. Det er blandt de fire roere i dobbeltfireren, dobbeltscullermandskabet til OL i Tokyo skal findes.

Faktisk blev dobbeltfireren genintroduceret på landsholdet i år for at lære de fire piger at ro stærkt sammen. På den måde bliver det nemlig lettere for dem at finde rytme og kraft med hinanden to og to til næste år, når de skal kæmpe inVM sølv billede 1 VM sølvbillede nr 2dbyrdes om at ro for Danmark i OL-kvalifikationen