Odderroer vandt B-finale til U-23VM

Da den danske firer, med Odder Roklubs Julie Poulsen, strøg først over målstregen søndag i Poznan var 7. pladsen til VM en realitet

”Det var så fedt at vinde i dag. Det var en fantastisk finale, og vi er super glade,” forklarer Julie Poulsen fra Polen.

Hun understreger, at de især var glade over at føre fra start til slut og formå at afvise Grækenland, der kom stærkt de sidste 2-300 meter. At sætte tempo og afvise angreb er nemlig Julies særlige opgave som stroke på båden,  da hun har kommandoen på båden.

Faktisk fik hun under hele løbet flotte ord med på vejen af VM’s stævnespeaker for sin erfaring og evne til at holde overblik og styre slagets gang, for man holder øje med Julie ude i den store roverden.

Næstbedste tid af alle

B-finalen gjaldt VM-placeringerne fra syvende- til tolvtepladsen.  Ud over Grækenland, der blev nr. 2 i B-finalen, slog den danske firer så stærke nationer som Italien USA og Tyskland.

Det specielle var, at bådens vindertid i B-finalen var 6.33.96 min – en vildt hurtig tid.  Faktisk så god, at den ville have sikret båden sølv, i dagens finale, hvor Rusland fik guld, Rumænien sølv og Kina bronze.

”Det er jo ærgerligt at tænke på, men vi vælger nu at fokusere på, at vi rejste os efter at have misset finalen og vandt B-finalen, så vi fik vist vores værd,” forklarer den 21.-årige Odderroer.

Julie & Co fandt modet

Her hentyder hun til at, fireren først måtte se den direkte finaleplads i det indledende heat onsdag gå til Rumænien, så fredag i opsamlingsheatet skulle det danske mandskab derfor blive nr.1 eller 2. for at komme i finalen.

Skønt de kæmpede helt vild og halede ind på New Zealand måtte Julie Poulsen fra Odder Roklub, Astrid Steensberg fra Sorø, Martha Kempf fra Odense og Ida Birkjær fra Holstebro se sig slået af både Kina og New Zealand med en ganske lille margin.

”Det er bare vildt ærgerligt, og vi er virkelig kede af det! Men nu må vi ikke blive dårlige tabere, så skal finde modet til at give den smæk i B-finalen på søndag, og bagefter må vi bare hjem og træne endnu hårdere,” sagde Julie ved den lejlighed.

Fra fredag til søndag fandt de modet og kræfterne og viste, at selvom den danske båd kun har roet sammen i 3 uger, så kan de blande sig med verdens allerstærkeste ronationer, hvor roerne ror og træner sammen i måneds- eller årevis.

Det er ikke en mulighed for den danske kvartet, fordi Julie og Astrid Steensberg og Ida Birkjær til daglig studerer og ror på hvert deres universitet i USA, mens Martha Kempf ror i Odense.

I 2017 fik Julie Poulsens Odder Kommunes talentpris, og endnu engang har hun bevist over for Odder Roklub, Odder Kommune og klubbens elite-og ungdomssponsorer, at hun er

værd at satse på.

Heldigvis har Odder ROklub har sin egen udsendte fotograf i Poznan, Julies far , Peter Poulsen, har sendt en masse gode billeder hjem og de kommer her. Tak for dem Peter.

132125_12-LG-SD World Rowings billede fra starten i opsamlingsheatet BTVR4632 BYJR5274 Den danske firer var lidt trykket fa finalepladsen glippede fredag, men søndag tog de revanche HSKP0752 MIRV1064