Ærestitel toptuner farten op til VM

Julie Poulsen, Odder Roklub repræsenterer Danmark til U-23 VM i Poznan, Polen i den kommende uge – og med sig har hun en spritny hæderstitel fra USA

Julie Poulsen og U-23 landsholdet er på træningslejr i Möln i Tyskland i øjeblikket, og her arbejdes der intenst på at finde rytmen og farten i den nysammensatte danske landsholdsfirer, der skal møde alle de store nationer til U-23 VM.

Fireren består – udover Julie – af Martha Kempf fra Odense, Astrid Steensberg fra Sorø og Ida Birkjær Petersen fra Holstebro.

Heldigvis har Julies selvtillid fået et fortjent boost i den forløbne uge, for hun er lige blevet tildelt titlen Honorable Mention All-American  af  the Collegiate Rowing Coaches Association (CRCA) for sin store indsats for sit universitetshold. Som stroke – den der sætter tempoet- på universitetets bedste otter med styrmand hædres hun for at være dynamo for sit hold og medvirkende til at University of Central Florida i 2018 har leveret sit bedste resultat nogensinde.

”Jeg er helt i chok over den titel, det er én man kun tør drømme om i USA, da det kun er de allerbedste ud af alle roerne på alle universiteterne, der får denne award. At jeg er så heldig at få den er helt ubeskriveligt, og at jeg så oven i købet er kommet på ”first team selektion” (Red: all stars hold) er jo bare endnu vildere. Jeg må nok sige, at jeg selv har været lidt målløs og meget beæret over det,” forklarer Julie fra træningslejren.

Når Julie stiller op til VM er hun derimod ikke den eneste deltager, der til daglig ror i den amerikanske universitetsliga. Det er efterhånden blevet en etableret del af mange eliteroernes personlige og romæssige udvikling at tage gel år på et sports scholarship i USA, så hun vil møde mange roere med samme baggrund til U-23 VM.

I alt deltager der 900 roere fra 55 nationer, og i den tunge firer som Julie ror, skal der virkelig gås til stålet, hvis ønsket om en medalje skal indfries. Alle de stærkeste ronationer stiller til start i bådklassen, så det bliver hård fra første startsignal den 25. juli til finalerne den 29. juli.

Modstanderne tæller blandt andet Kina, Storbritannien, Tyskland, Italien, Grækenland, Frankrig, New Zealand, og USA, men lodtrækningen til de indledende heat foreligger ikke i skrivende stund.

Heldigvis lyder der optimistiske toner fra Möln.

”Det går rigtig fint her på træningslejren. Vi er stadig ved at finde fart i båden og hæve både top- og bundniveau. Sorø Regattaen var ikke helt en succes for os, for vi kæmpede med en masse vind, som gjorde det svært at hamle op med dobbeltfirerne, men ellers synes jeg, at vi er ved at være der nu,” understreger Julie.

Det er dejligt at høre fra den efterhånden meget erfarne internationale roer. Det er tredje gang, hun udtaget til U-23 VM, og sidste år blev det til en fjerdeplads i firer og en femteplads i otter med styrmand.

Julie Poulsen fylder 22 år den 27. juli, og en finaleplads står nok højest på listen over fødselsdagsønsker.

Fireren på bådebroen i Bosbaan Ida Martha Astrid JulieIda, Martha, Astrid og Julie er klar til VM , der starter på onsdag.

Følg Julie Poulsen til VM på

Odder Roklubs FB, Instagram og Twitter https://www.facebook.com/odderroklub