Odder Roklubs uroere på rolejr i Bagsværd

Mandag  tog ungdomsleder i Odder Roklub Michael Brandt fem unge roere med til Bagsværd sø for at holde rolejr. Idéen til rolejr, hvor man samarbejder med Bagsværd Roklub og Danmarks Rocenter er fostret af Odders toproer Juliane Elander og Michael Brandt i fællesskab.

“Det var oplagt at gøre i år, hvor der ikke var så mange tilmeldt rolejren, for det gav os mulighed for at prøve et helt nyt tiltag, og give uroerne  en  oplevelse ud over det sædvanlige.” forklarer Juliane, som i forvejen altid gør sit yderste for at tage sig af Odderes uroere, når  er til regattaer i København. En mere dedikeret Odderroer end Juliane skal man lede længe efter 🙂

Mandag kom de første billeder fra ankomsten i Bagsværd og så trippede uroerne ellers for at komme i gang med at ro.

Michael Brandt  skriver løbende en dagbog om opholdet og tager billeder undervejs. Det er lykken for Odder Roklub at have en så dedikeret ungdomsleder.

 

Ungdomstræningslejr i Bagsværd dag 1:

Fem håbefulde unge roere plus en træner er landet i Bagsværd.

Bådene er rigget til, og uro’erne har fået to træningspas på landsholdets hjemmebane. Det at ro på baner er nyt for de fleste af de medrejsende roere, derfor er det en yderst værdifuld træningsuge, de har taget hul på.

Efter træningen stod den på aftensmad, samt hygge i opholdsrummet med fodbold i fjernsynet.

Indkvarteringen foregår i køjerum, der ellers er forbeholdt landsholdet, ligesom vi også må benytte deres køkken, samt opholdsrum.

Alt i alt er rammerne sat til en forrygende træningslejr!

 

Ungdomstræningslejr i Bagsværd dag 2:

Dagen startede kl. 07.00 med en god gang morgenmad. To timer senere var roerne klar til at gå på vandet. Det blev til 13 km i et fornuftigt tempo. Dette bevirkede, at vablerne allerede er ved at finde vej til roernes hænder – dog ikke nok til at få dem til at give op👌

Efter første træningspas blev det tid til middagsmad, samt hvile/badning i søen.

Eftermiddagspasset var arrangeret i samarbejde med Bagsværd roklub. Odders seje roere blev mixet op i både med jævnaldrende roere fra Bagsværd. Programmet lød på 3 x 500 m og 2 x 250 m distancer i højt tempo.
Det er rigtig godt, at roerne lærer hinanden at kende på tværs af klubskel.

Efter passet havde Bagsværd arrangeret fællesspisning, som vi deltog i.

I forbindelse med spisningen deltog også Juliane Elander og hendes romakker Mathilde Persson. De var kommet for at holde et lille oplæg for ungdomsroerne omkring, hvordan det er at være en del af verdenseliten, hvilke tanker, der løber gennem hovedet på dem inden et vigtig løb, hvordan de takler nerver, samt meget mere. Ungdomsroerne havde mulighed for, at stille en masse gode spørgsmål til de to lansholdsroere – og det gjorde de.
Det er mit indtryk, at ungdomsroerne fik rigtig meget ud af det, så stor tak til Juliane og Mathilde for at have taget sig tid til det!

Dagen sluttede som den foregående, med hygge i opholdsrummet.

 

Ungdomstræningslejr i Bagsværd dag 3:

Som de andre dage startede dagen med morgenmad kl. 07.00.

Kl.9.00 var roerne klar til at gå i bådene til et 12 km. program.

Trods det tidlige tidspunkt var det allerede meget varmt, da solen bankede ned fra en komplet skyfri himmel – at vinden havde lagt sig fuldstændigt, gjorde de ikke just køligere på søen, hvilket undertegnede også fik at mærke på egen krop.

Jeg havde nemlig fået lov til at komme ud i motorbåd med landstræner Henrik Mortensen, hvor jeg fik et meget lærerigt indblik i, hvad der fokuseres på og arbejdes med, når så dygtige roere som vores landsholdsroere træner. I dette pas lå Julianes lette dobbeltfirer og konkurerede med den tunge damefirer uden styrmand. Der blev kørt 12 x 50 sek. med 8 min. pause i max tempo og tryk.

Det var for mig meget lærerigt, og det er da også dejligt at tage på en træningslejr, hvor træneren også bliver bedre 🙂

Efter første pas var det blevet tid til middagsmad samt afslapning.

I andet pas skulle ungdomsroerne køre nogle kortere distanceintervaller med høj intensitet, efterfulgt af træning i starter.

Aftensmaden blev til spaghetti med kødsovs, og det var nogle trætte roere, der begyndte at finde køjerne ved 21.30-tiden.

 

Ungdomstræningslejr dag 4:

Dagen startede kl. 07.00, som hidtil, med morgenmad og efterfølgende afslapning.

Kl. 9.15 gik roerne på vandet og roede deres respektive konkurrencedistancer i højt tempo og tryk. Det var meget overskyet, så temperaturen var noget lavere end roerne havde været vant til herovre.

Efter endt pas blev bådene rigget af og læsset på traileren, så vi er klar til at køre til Sorø regatta fredag morgen.

Grunden til, at roerne kun skulle have et enkelt vandtræningspas er, at andet pas skulle bestå af gymnastik med fokus på rygøvelser. Til at stå for den træning var der Odder roklubs egen eliteroer Christina Pultz, som også er uddannet fysioterapeut. Hun havde været så sød at sætte tid af til os i hendes pakkede kalender. Juliane Elander og undertegnede deltog også i gymnastiktræningen, så jeg mærkede på egen krop, at Christine ved, hvad hun taler om…

Dagen blev sluttet af på fornemste vis, med grillhygge på Danmarks Rocenters tagterrasse med udsigt ud over søen. Udover ungdomsroerne og undertegnede deltog også Juliane Elander med sine to piger, Christina Pultz, samt Julie Poulsen med sin landsholdskollega Astrid Stensberg i grillarrangementet.
Det var fantastisk hyggeligt at være samlet med sine gode klubkammerater så langt hjemmefra!

Selvom forholdene herovre er rigtig gode i forbindelse med roning, mangler der stadig noget – et ishus!
Hvor vi er så priviligeret med op til flere i Saksild, måtte vi her køre i Netto, for is skulle vi have efter grillarrangementet.

Efter isen var spist, sluttede dagen i opholds- og køjerummet.

 

Ungdomstræningslejr dag 5:

Sidste dag på træningslejren…

Denne dag gik med at forberedelse til weekendens konkurrence – Sorø regatta

Bådene var dagen forinden blevet læsset på traileren, så efter morgenmaden, blev de sidste ting pakket ned, Danmarks rocenter forladt og kursen sat mod Sorø.

Sorø regatta er Nordens største juniorkonkurrence. I år falder det sammen med, at Sorø er vært for de nordiske mesterskaber. Der er deltagere fra i alt syv forskellige lande – Danmark, Norge, Sverige, Finland, Færøerne, Tyskland og Japan!

Med så mange deltagere var det rigtig dejligt, at vi kunne være tidligt fremme, så vi uden problemer kunne få plads til bil, bådtrailer, både samt telte. Det er normalt lidt problematisk for os, da vi, når vi skal køre fra Jylland efter endt arbejdsdag, ankommer som nogle af de sidste…

Efter bådene var pakke ud, rigget til og teltene slået op, blev roerne sendt ud på søen for at prøve de nye forhold af.

Aftensmaden stod det lokale pizzaria for, og mens den blev indtaget gik roerne ligeså stille i regatta mode – Nu går det endelig snart løs!

Træningslejren har budt på fem hårde dage, hvor roerne er blevet presset, men udbyttet har været enormt, da især de nye roere, har rykket sig rigtig meget i den positive retning. Foruden det fysiske har de fået et indblik i, hvad det kræver at være på landsholdet, da de har trænet side om side med landsholdsbådene på søen.

Der skal lyde en stor tak til Juliane Elander, samt Danmarks Rocenters, for at gøre det muligt for os at stable en så indholdsrig træningslejr på benene.

Det var den sidste opdatering fra træningslejren.

God sommer til jer alle fra Michael

 

Ungdomsroerne har haft en forrygende uge i Bagsværd, og de har nydt muligheden for at træne så tæt op af landsholdet.

Hør hvad de selv fortæller om det.

Trine Leitzke:

Det har været en helt vildt fed uge! Det bedste har nok været at få lov til at ro på baner, og få en masse kilometer i benene. Vi var til gymnastik, hvor  Christina Pultz lærte os nogle ryg og mave øvelse. Det var rigtig fedt. Juliane var også med til gymnastik, og det var bare med til at gøre det ekstra fedt. Vi havde også en aften hvor vi spiste grillmad på tagterrassen. Der kom Julie og spiste sammen med os.

Det betyder rigtig meget for os at Michael gider at bruge en hel uge på at være sammen med os!! Det er fedt at han har lyst til at bruge en hel uge på at træne os!!

Anton Østergaard-Clausen:

Opholdet i Bagsværd har været en virkelig god oplevelse, da det både var super fedt at være afsted med klubben på en sådan tur, og derudover var det også virkelig fedt at få chancen for at øve mig på at ro på baner på Bagsværd sø.
Og det bedste vil jeg sige er turen i helhed, altså kombinationen af det “hyggelige” og træning.

Det at Juliane har arrangeret det synes jeg er så fedt! Generelt synes jeg det er så fedt at hun (Juliane) er så engageret i Odder Roklub.

Træningspasset med Pulle var sjovt spændende, da hun jo virkelig ved hvad hun snakker om, og øvelserne hun lavede med os, gik da også lige i musklerne.

Og det fedeste er at Michael gider bruge tid på det.
Uden ham ville vi jo slet ikke komme afsted, og bare til dagligt synes jeg Michal er en fantastisk træner, og jeg er virkelig taknemlig for al den tid han bruger på os.

 

Juliane har været med til at fostre idéen om at invitere ungdomsroerne til Københavni stedet for at afholde den i Saksild. Når det kunne lade sig gøre, var det, fordi der i år ikke var så mange tilmeldte til rolejren, og at man derfor kunne være i Danmarks Rocenter. En kontakt som Juliane formidlede, ligesom hun stod for at aftale fællesarrangement med Bagsværd Roklub sammen med sin landsholdsmakker Mathilde persson, som netop ror i Bagsværd Roklub.

Landsholdsroeren Julie Poulsen og eliteroer Christina Pultz, fra Odder Roklub bakkede også op om arrangmentet:

Om  afviklingen af rolejren fortæller Juliane følgende:

Det har været rigtig fedt. Michael er sej og det er nogle super søde uroere! og det var fedt, at vi den sidste aften kunne lave Odder klubhygge på tagterassen. Pulle og Juliebakkede også fuldt op, og Pulle ( der er idrætsfysioterapeut )lavede en super core rygtræning for os inden.

Vi havde også arrangeret det sådan at Michael var med vores (lands)træner Henrik  ude i motorbåd, og se på træningen i min dobbeltfirer, så jeg håber også, at han fik lidt teknisk inspiration

og uroerne fik en masse kvalitetskilometer på banerne – det  var en perfekt optakt til Sorøregattaen.

Vi lavede forøvrigt ogs¨et fælles arrangement med Bagsværd Roklub i håb om at vores uroere kunne lære andre roere at kende, så man kender nogle af de andre til regattaerne. Det fik også mulighed for at få en oplevelse ved at ro og træne sammen. Desuden holdt Mathilde og jeg et lille oplæg for Odder og Bagsværd om nervøsitet og prøvede at komme med andre gode kaproningsråd.

 

36651066_2205344276172397_5559925900151095296_n36651072_2205344142839077_9182872346384400384_n36652850_2203439856362839_7884888437319270400_n (1)36660727_2203439993029492_5193784026975961088_n (2)36661670_2205344352839056_8731186565897781248_n36672408_2205344206172404_2775587520862224384_n36676455_2205343889505769_1917147511147986944_n36679853_2203439816362843_7350119611162951680_n (1)36688202_10160680383090385_4197676519989968896_n36698228_10160680383530385_9183552299836899328_n36698432_10160680383780385_7610470096170909696_n36715202_10160680383885385_1656438971896430592_n36753813_10160680383140385_1938488310288613376_n36778603_10160680383360385_7592312782624653312_n36646917_2205343962839095_2965171242778230784_n

 

 

 

 

36536678_2201572669882891_5842737724087336960_n 36569380_2201572593216232_6875480915561152512_n 36575346_2201572366549588_2851093595681718272_n 36578982_2201572306549594_6733491242375577600_n 36580431_2203440263029465_8350742528936378368_n 36679853_2203439816362843_7350119611162951680_n (1) 36660727_2203439993029492_5193784026975961088_n (2) 36652850_2203439856362839_7884888437319270400_n (1) 36630368_2201572423216249_1873606743313874944_n (1) 36587731_2201572743216217_8037295991767957504_n 36580431_2203440263029465_8350742528936378368_n 36575346_2201572366549588_2851093595681718272_n (1) 36634887_2199974250042733_5688202885221842944_n - Kopi 36630778_2203440323029459_1617894251754946560_n 36630368_2201572423216249_1873606743313874944_n - Kopi 36628954_2201572206549604_2735823184627499008_n - Kopi 36616257_2203439576362867_3101169105873403904_n 36608007_2203440109696147_1787791866515685376_n 36598404_2203440169696141_2418000354957328384_n (1) - Kopi 36589865_2203439746362850_8666550885800738816_n 36578982_2201572306549594_6733491242375577600_n 36575346_2201572366549588_2851093595681718272_n 36569380_2201572593216232_6875480915561152512_n 36536678_2201572669882891_5842737724087336960_n 36516548_2201572516549573_7257651997526982656_n36634887_2199974250042733_5688202885221842944_n - Kopi

 

36825353_2210902235616601_8369188837947080704_n 36776612_2210902322283259_7401211442604539904_n 36810067_2210902492283242_1227185908676034560_n 36765635_2210902415616583_2137653090629713920_n 36802276_2210902542283237_2262151930409123840_n 36798355_2210902632283228_2974602608708157440_n 36772338_2210902825616542_4895988488073117696_n

Recent Posts

Leave a Comment