World Cup sølv til Odderroer

Juliane Elander, Odder Roklub var med til at sikre den danske letvægtsdobbeltfirer en fornem andenplads i stærkt internationalt selskab. Det lover godt for VM.

I den forløbne weekend blev der roet 3. afdeling af årets prestigefyldte World Cup i Luzern i Schweiz. Det er en tilbagevendende begivenhed, som det danske landshold deltager i for at måle sig med verdens største og stærkeste ronationer.

I år blev et fantastisk flot år for Danmark – med hele fire medaljer, og den første gik til letvægtsklassens dobbeltfirer. Den danske båd med Juliane Elander, Odder Roklub, Trine Toft fra Hadsund Roklub, Aja Runge fra Roskilde Roklub, Mathilde Persson fra Bagsværd Roklub fik vist at de mange træningstimer har båret frugt, og at rytmen i båden er blevet en del af deres DNA.

”Det var vores første World Cup i år, så vi var spændte på at komme ud mod verdens stærkeste ronationer. Fredag, da vi roede om baneplaceringen, gik det ikke så godt, så vi vidste, at vi skulle steppe op, for at komme i medaljerækken lørdag. Det lykkedes at føre planen ud i livet, og vi er meget glade og tilfredse med vores sølvmedalje,” forklarer Juliane Elander.

De seks både i finalen var Danmark, Kina, Tyskland, Storbritannien, Australien og Japan, og det blev en ualmindelig hård og hurtig roet finale, med skiftende placeringer ned over de 2000 meter.

Trine Toft HR, Aja Runge RR, Mathilde Persson BR og Juliane Elander Odder Roklub Sølv til World Cup i Luzern World Cup i Luzern gav dansk sølv. Juliane Elander forrest til højre.

Dagens stærkeste spurt

Kineserne fløj ud af starten som klar nr. 1, mens Danmark, Tyskland, Australien og Storbritannien lå uhyggeligt tæt og kæmpede om 2.-5. pladsen. De eneste, der ikke kunne følge med i set opskruede tempo var japanerne.

Ved 500 metermærket, lå danskerne som nr. 5, ved 1000 meter nr. 4, men så blev den danske rugbrødsmotor for alvor slået til, og pigerne åd sig ind på Tyskland og Storbritannien, mens Kina stadig holdt fronten.

Ved 1500 meter, var den danske båd stadig når 4, men havde så høj fart og kræfter til at køre et voldsomt spurttryk, de sidste 500 meter. Her skød de først forbi Storbritannien og dernæst Tyskland, og med den hurtigste spurt af alle, kom de også tættere og tættere på Kina. Resultatet blev: Guld til Kina, sølv til Danmark og bronze til Tyskland.

”Nu er målet for resten af sæsonen frem til VM klart – Kina, har sat deres stærkeste roere i lw4x (dobbeltfireren), så der er højt niveau. Det er ikke for ingenting, at vi omtaler dem som lynkineserne. Det ville være så fedt at slå dem, og 3 sekunders mere fart, burde vi kunne finde. Med en god træningslejr er ikke urealistisk at komme på niveau med dem, så med sølvmedaljen fra Luzern giver bestemt håb om medaljer til VM, ” forklarer Juliane Elander.

De tre andre danske medalje, var sølv til herrernes lette dobbeltfirer, sølv til den tunge danske damefirer og bronze til herrernes letvægtsdobbeltsculler.

Steffen Bonde fra Odder blev nr. 9

Odder Roklubs roere Steffen Bonde, som har orlov fra OR og ror for Københavns Roklub her i sommer, var også med i Luzern, men det lykkedes ikke for ham og den tunge herrefirer at ro sig i finalen. Samlet blev den danske båd nr. 9, så der skal findes en hel del ekstra fart inden VM.