Topplaceringer i Holland til tre Odderroere

Odder havde sine tre kvindelige eliteroere i aktion til den store internationale regatta Holland Beker, der blev roet som to afdelinger lørdag og søndag. De tre var landsholdsroerne Juliane Elander og Julie Poulsen og Odder Roklubs Christina Pultz, der er i gang med at ro sig til bage på eliteniveau.

Lørdag blev der roet indledende heats og finaler i hårdt vejr, og da vejrudsigten søndag var om muligt værre, blev søndagens indledende heat afløst af time trials, hvor kun de seks bedste tider i hver bådklasse kvalificerede roerne til eftermiddagens finale. Alle tre odderroere kom flot igennem det nåleøje.

Guld og sølv til Juliane Elander

Juliane Elander og landsholdets letvægtsdobbeltfirer  vandt lørdag suverænt letvægtsklassen, og for at få mere modstand og få prøvet deres internationale kampform af, valgte de at stille op i ”sværvægtsklassen” også kaldet den åbne klasse om søndagen.

”Sejren lørdag sagde vist mere om vores modstandere end om os, så vi ville gerne ud og ræse for alvor,” forklarer Juliane Elander.

I time trail søndag havde den danske båd den næstbedste tid, og i finalen søndag slog den danske båd de fire andre finalemodstandere stort, men måtte se sig slået af de hollandske verdensmestre.

“Der var stiv modvind, og det var bestemt ikke til vores fordel, men vi havde et godt løb og var glade for at slå den anden stærke hollandske båd, der var sammensat af landsholdsmandskabet fra deres lette og deres tunge dobbeltsculler. Det lover godt for World Cup i Luzern, synes jeg,” forklarer Juliane Elander.

Den danske båd består af: Juliane Elander Odder roklub, Aja Runge Roskilde Roklub, Mathilde Persson Bagsværd Roklub og Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub

Glade Guldvindere i lørdagens regatta-afdeling til Holland Beker

Lørdagens vindere i den lette dobbeltfirer og nr 2 i den tunge vægtklasse søndag: Mathilde persson BR, Juliane Elander OR, Aja Runge SR, Trien Toft HR

To gang sølv til Julie

For Julie Poulsen og den nysammensatte landsholdsfirer, der skal ro U-23 VM i juli, var Holland Beker også årets første internationale styrkeprøve. For at få prøvet deres landsholdniveau af stillede de op i seniorklassen i stedet for U-23 klassen.

Lørdag blev de fire seje piger nr. 2 i finalen, og den placering opnåede de også i både søndagens time trail og efterfølgende i finalen. Det eneste mandskab, der kunne slå Danmarks stærke U-23 båd var det hollandske seniorlandshold.

I den danske båd sidder Julie Poulsen fra Odder Roklub, Ida Birkjær fra Holstebro Roklub , Martha Kempf fra Odense Roklub og Astrid Steensberg fra Sorø Roklub

Når man tager i betragtning, at Julie og de tre andre stortalenter kun har roet sammen i knap 14 dage, har de grund til at være stolte af weekendens resultat, der er udtryk for et meget højt internationalt niveau.

Søndag gav de virkelig alt hvad de havde i sig for at få revanche for et fem-sekunders nederlag til hollænderne lørdag, og de rykkede meget tæt på dem. I mål, var de kun 1,5 sek efter, og det lover godt for U-23 VM i Polen.

Fireren på bådebroen i Bosbaan Ida Martha Astrid Julie

Ida Birkjær fra Holstebro, Marthe Kempf fra Osense, Astrid Steensberg fra Roskilde og Julie Poulsen ,Odder roklub blev nr. 2 i seniorklassen både lørdag i søndag

Flot 3. plads til Christina Pultz

Den Odderroer, som det barske vejr var allerværst for, var Christina Pultz. Hun er en fantastisk stærk og teknisk dygtig roer, men 10-15 cm mindre end de fleste af sine konkurrenter, og det kan mærkes, når vejrguderne dikterer modvind og modstrøm.

Lørdag nåede hun derfor ikke i finalen, men søndag bed hun tænderne samme og roede sig til 3.bedste tid i time trail, og det samme formåede hun i finalen.  Hun blev kun slået af den danske og den Hong-Kong/kinesiske letvægtssinglesculler.

”Jeg er alligevel ikke tilfreds med min roning, for formmæssigt er jeg stadig ikke helt, hvor jeg gerne vil være – endnu da,” forklarer Christina Pultz.

I Odder Roklub er man derimod stolt af, at hun på et halvt år, har arbejdet sig så flot tilbage, at hun kan følge med i det internationale selskab.

Christina Pultz krydsede målstregen på en flot tredjeplads

Christina Pultz i hård sø på Bosban i Amsterdam. Søndag blev hun flot nr. 3