Tre Odderroere klar til Holland Beker Regatta, Amsterdam den 1-2 juli

I den kommende weekend er det tid for den store international regatta Holland Beker, som finder sted på robanen Bosbaan ved Amsterdam. Banen er kendt for meget hurtige tider, og i 2014 blev der fx sat mere end fem verdensrekorder.

Odder Roklub har tre roere med til dette års regatta: Juliane Elander og Julie Poulsen, som begge ror for landsholdet og Christina Pultz, som stiller op for Odder Roklub, mens hun arbejder på et comeback i international roning.

christina-pultz-juliane-elander-og-julie-poulsen-klar-til-copenhagen-harbour-raceFra Venstre Christina Pultz, Juliane elander og Julie Poulsen , alle Odder Roklub

LW1X- letvægtssinglesculler

Christina Pultz, Odder Roklub og landsholdsroeren Iben Østergård  fra Bagsværd Roklub stiller op i letvægtssinglesculler.
Der venter de to danske roere 11 modstandere lørdag, fordelt på 7 forskellige nationer, mens der er 10 tilmeldinger søndag.
Bland modstanderne er bl.a. den kvindelige olympiske Rio-deltager fra Paraguay, Gabriela Mosqueria, der efterhånden er erfaren i international roning.
Christina og Iben møder også hold fra Hong Kong, Thailand, Egypten og ikke mindst et par tidligere junior-medaljetagere fra Tyskland, så der er god mulighed for, at de kan måle både deres  internationale og indbyrdes niveau.

E1589901-88EF-4E99-B0F0-DC793BE6E953Christina Pultz

LW4X- Letvægtsdobbeltfirer

Landsholdets letvægts-dobbeltfirer med Juliane Elander Odder roklub, Aja Runge Roskilde Roklub, Mathilde Persson Bagsværd Roklub og Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub er konkurrencen  desværre ikke så skarp; kun tre både stiller til start lørdag i letvægtsklassen, heriblandt landsholdskvinderne fra Hong Kong.
Søndag stiller letvægtsdobbeltfireren derfor til start i den åbne/tunge  klasse for dobbeltfirer, hvor der er 13 modstandere. Det er blandt andet de regerende verdensmestre fra Holland, samt en lokal kombination af de to bedste dobbeltscullere i Holland: LW2X og W2X, som begge tog medaljer fra Holland ved forrige World Cup i Beograd og i Østrig, stiller til start. Her bliver der for alvor mulighed for at måle fart mod verdens hurtigste dobbeltfirere.

De fire på dobbeltfirerenFra venstre fra Oven: Juliane Elander, Aja Runge, Mathilde Persson og Trine Toft.

W4- damefirer

For Julie Poulsen Odder Roklub, Ida Birkjær Holstebro  Roklub , Marthe Kempf Odense Roklub og Astrid Steensberg Sorø Rolub, som i sidste uge blev udtaget til U-23 VM er Holland Beker den først styrkeprøve., Da der ikke stiller nok stærke både til start i U-23 klassen skal de i stedet ro firer i seniorklassen, hvor der stiller stærke hold fra Indonesien, Holland og Tyskland og også en danske landsholdsfirer. Der bliver således  rig mulighed for at vise, hvor den nysammensatte U-23-firer ligger styrkemæssigt efter kun to ugers sammenroning.

Fireren er finaleklar foto Reiner Modest for Danish Women RowingJulie Poulsen med armene i vejret i 2017, da U-23 fireren kvalificerede sig til VM-finalen
Resultater kan følges her https://entries.knrb.nl/en/1853